Nejste přihlášen/a.
Prosím o zkušenost s přímým užíváním kustovnice čínské. Poradila mi to jedna známá, že je to dobré na snižování krevního tlaku, že obsahuje hodně karotenu a je to velmi tělu prospěšná rostlina, tedy sušené plody. Něco jsem si na netu vyhledala, je všude dost kladně chválená, akorát je docela drahá. 10 dkg asi 35 - 50 kč. Proto se ptám, kdo má zkušenost s přímou konzumací, ať mi něco napíše, hlavně jestli je to po určité době konzumace opravdu účinné. Kolik denně sníst, aby to mělo účinek. Láká mě to, že to je přírodní surovina, žádná chemie. Má to údajně podporovat i imunitu. Děkuji za zkušenosti.
PLODY SE PODLE NAVODU TROCHU POVARILY,UZ JE TO DELE TAK NEVIM CAS,ASI 5 MINUT.VYPILA JSEM CAJ A NA KONEC PLUDKY SNEDLA,DOCELA MI CHUTNALY.pOUZIVALA JSEM JE JAKO PREVENCI A MYSLIM ,ZE KDYZ NEKDO MA ZDRAVOTNI PROBLEMY,TAK PO DELSIM UZIVANI JE TO PROSPESNE,PRI NEJMENSIM,ABY STAV NEBYL HORSI A CHRANI TELO I JINAK.
Zdravím,
mohu pouze doporučit. Konzumuji to již třetím rokem a žádná chřipka, ani nachlazení.Je to super.
Koupil jsem nějaké sazenice a už druhým rokem ji pěstuji, letos už očekávám snad první úrodu.
Tom
Tak jsem si ji koupila a s manželem každý den hrstičku vyzobeme. Už více, jak 2 měsíce a můžu všem doporučit. Zlepšilo se mi trávení, lépe se opaluji, kvůli obsaženému karotenu, nejsem tak unavená a co hlavně snížil se mi krevní tlak a cholesterol. Byla jsem na kontrole, doktorka mi řekla, že to může být po kustovnici, a že mám pokračovat v konzumaci. A ještě něco, je to dobré afrodisiakum pro muže...A když jsem to tak propočítala, tak ta cena proti různým chemickým doplňkům stravy není zas tak hrozná. Tak můžu jen doporučit, a díky za odpovědi.
Ahoj, kupuji ji babičce /86 let/ a dávám jí polévkovou lžíci denně. Vyzobe to a chutná jí to, má totiž ráda i sušené brusinky /na urolog. problémy/ a tohle je chuťově podobné. Nebo jí z nich vařím čaj. Polévkovou lžíci plodů dát do 1/4 l hrnku, zalít vřelou vodou a nechat odstát. Trošku jí to osladím medem. Ona čaj vypije a ty plody pak také sní. Jsou pro ni lepší, než jen ty sušené, protože z té horké vody jsou změklé a snadněji je ukouše. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.