Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevíte náhodou někdo jak donutit tortilly aspoň k mírnému změknutí. Dělal jsem tortilly (4hrnky mouky, 230g tuku, sůl a voda podle potřeby- těsto bylo pevné a hladké-nelepilo se). Tortilly po tep. úpravě byly tvrdé asi jako čersvé sušenky po zchladnití jsou už sice vláčnější, ale stále tuhší a nelze je přehnout bez zlomení (maximálně trochu ohnout, takže úplně tvrdé nejsou)
Prosím jestli někdo neví jak je donutit (hlavně co nejjednodušeji a nejrychleji) změknout. Napadlo mě je dát do vyhřáté trouby v mokré útěrce, ale nevím jestli se mi úplně nerozmočí.
Prosím všechny co mají zkušenosti s něčím podobným, aby poradili.
Moc DĚKUJI
Nejsem zkušená kuchařka, zkusila bych víc vody, ale ne moc. Ale teď čtu ty 4 hrnky mouky..neni to moc? Moc vám neporadim, jen mám stejnou zkušenost s palačinkama. Dělám je přesně podle receptu a jsou takové neohebné, ale jak je tak kupim na sebe, tak se trochu zapařej a pak jdou krásně ohnout.
Tortily se opékají cca 30 sekund na každé straně na rozpálené pánvy bez oleje! Tedy nesmí být příliš tlusté
a toho tuku jste tam dal taky hodně, toho stačí na 2 šálky mouky a půl šálku vody jen 50 g (sůl)
doplněno 05.04.11 18:18:tady přikládám dle mého dobrý recept toprecepty.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.