Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pletení - jak ujímat?

Od: panenka* odpovědí: 2 změna:

To základní umím.Potřebuji poradit :mám upletená záda svetru,ale měla bych začít ujímat k vůli ramenům ataké k vůli krku. Mám ta záda rozdělit na 2 poloviny? Děkuji za radu Věrka

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

2x

Tak nejprve link na server, kde najdete o pletení úplně všechno rucniprace.cz/.... A teď ke konkrétnímu problému. Předpokládám, že máte udělaný střih ( třeba z novinového papíru ). Zpravidla se pro krční výstřih vzadu ulímají 2 - 3cm a totéž je zkosení nárameníků . Ano, záda rozdělíte na dvě poloviny a v každé z nich budete ujímat ( uzavírat ) oka vždy na začátku řady. Většinou to vychází na tři řady jedním a tři řady opačným směrem, to znamená, že si počet ok na ramena rozdělíte pravidelně na tři díly, u krčního výstřihu se v první řadě ujme najednou polovina ok a zbytek se rozdělí dvěmi. U ručního pletení je střih vlastně jediným vodítkem, po přiložení pleteniny přesně vidíte, kolik ok se má v další řadě uzavřít. Pokud Vám ještě nebude něco jasné, napište mi do vnitřní pošty. Nebudu stále u compu, ale "pošťák"mi zprávu ohlásí. Patronka

panenka*
hodnocení

Děkuji moc ,snad se mi to povede.Tak podobně jsem přemýšla. Už dříve jsem pletla,ale jen na malé dítě.Koupila jsem si časopisy s pletením a ted přemýšlím,snad se mi svetr povede. Ještě jednou díky Krajčová Věra Přerov

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]