Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zastavit škytavku

Od: helinkabe odpovědí: 8 změna:

Prosíím, neví tu někdo, jak zastavit škytavku..? Celý den škytám.. vždy je na chvíli pokoj... a potom to zase začne.. už mě z toho bolí dokonce i břicho...:-/ předem děkuji za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lm®
hodnocení

0x

Zatajte dech na co nejdelší dobu,co vydržíte.Nadechněte se a prsty si držte nos.Někdy nutno udělat víckrát hned za sebou.

moxa*
hodnocení

0x

Nám pomáhá homeopatikum Cuprum Metalicum. Ale to asi až pro příště. Pokud by to přetrvalo do zítra, šla bych v pondělí k lékaři. I škytavka může znamenat něco důležitého.

asminkam*
hodnocení

0x

To znám, škytám, když toho moc za den nejim a spíš víc piju. Ale pomáhá mi na to se napít a hlavně - zaplnit žaludek jídlem. Ale možná má škytání víc příčin, todle je jen ta moje..

hodnocení

0x

Lidová rada je říkat opakovaně jedním dechem

šla škytavka přes moře potkala tam Řehoře Řehoř ji zvrátil škytavku zmlátil...

a porád dokola, co hluboká nádech umožní.Ale po pravdě, mně to moc nepomáhalo. No ale zkusit se to dá.

hodnocení

0x

Mně pomáhá "vyvolat zvracecí reflex" nebo jak to nazvat, což je vlastně takové vytuněné zadržení dechu, zatnou se tím jakoby břišní svaly... Ale zase ne moc, aby se člověk nepoblil :D

hodnocení

0x

V babských radách jsem našla: požít lžičku citrónové šťávy. (Škytavka tazatelky je už určitě zažehnaná, ale pro ostatní...)

patronka*
hodnocení

0x

Mám jednu vyzkoušenou metodu - napít se přes patro. Na první pohled se to zdá složité, ale člověk se musí pořádně předklonit, aby skutečně pil přes horní patro. Jen se tato metoda nedá použít u opilecké škytavky, dotyčný zaručeně v lepším případě udělá kotrmelec, v horším si nabije ústa. Překvapivě ho ale škytavka taky přejde, asi z leknutí. Patronka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]