Nejste přihlášen/a.
Dostal jsem celou sušenou šunku Serrano a samozřejmě ji s manželkou rychle nesníme. Poraďte mi prosím jak ji (již částečně okrájenou) uchovat, aby nevyschla, resp.neshnila. dík KLED
no je to myslím téměř to samé co špek a ten já uchovávám v platové krabici v lednici protože samozřejmě půl kila nebo kilo najednou nesním. A ten měsíc tam spolehlivě vydrží.
Špekem nemyslím to tlusté co si tady většina představí, myslím sudtirol.com/...
Tahle šunka, pokud se nepletu, se suší tím, že se zavěsí do průvanu a visí. Hlavně ne ve vlhku. Takže podle mě vám určitě "nevyschne". Jak radí alf, přikláněla bych se k tomu, máte-li možnost, pověsit ji někam do sucha a ideálně lehkého průvanu - hlavně aby visela volně, tj. nepokládat, nebo když položit, tak obracet... No co já vím, já mít tolika šunky, tak asi zalezu do pokoje a cpu se, až by z ní nic nezbylo Do ledničky bych ji nedávala...kdybyste měl rodinný barák, navrhla bych pověsit do sklepa, jen tak. Tady u nás v bytě bych se snažila vykoumat, kam na strop dát v pidispíži ten hák... No, dobré chutnání přeji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.