Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chceme si pořídit zase něco moderního.V kuchyni máme na lince k běžnému užívání malý dřevěný vál.krájíme na něm,klepeme maso apod.vál je tam pořád a tudíž bychom ho chtěli vyměnit za něco modernějšího.Zaujali mě tescoma silikonové vály ale nevíme jestli máme koupit jeden velký vál (uvádí že slouží k pečení cukroví) nebo silikonové podložky,na kterých se krájí a prodávají se v sadě tři. Jsem z toho mírně zmatená co by bylo výhodnější.Prkénka moc doma nepozžíváme tak to musí hlavně vydržet i nůž.také používáme k odkladu horkých hrnců apod.jaký máte na to názor a zkušenosti co by bylo lepší?
moc díky za rady.
silikonový "vál" od Tescomy jsem si pořídila, rovnou ten větší rozměr, je tam zobrazená i velikostní tabulka, takže hned vím, jak mám těsto rozválet, aby se v pohodě vešlo třeba na plech. po použití otřu (může se vkládat i do myčky na nádobí), sroluji a je to. Ke krájení zase používám silikonová prkénka zakoupená za nízkou cenu v Ikea, v ´balení jsou dvě, když se mi zdají už "dost použitá" vyhodím a vybalím nové. prodávají v různých barvách. Jako podložku pod hrnce nepoužívám, mám desku na kuchyňské lince, které nevadí vysoké teploty ![]()
Calli, silikonový vál rozhodně nevydrží nůž! Já jsem si takto tescomácký vál prořízla.
Ahoj Calli,
s koupí setu tří barevných krájecích desek rozhodně neprohloupíš. Velkou výhodou oproti klasickým prkénkům je jejich skladnost (jsou tenké), snadná údržba (nepřejímají tolik pachy, nehnijí, neplesniví) a co víc, jsou pružné. Tzn. že nakrájené potraviny snadno vsypeš např. do hrnce, misky aniž bys něco rozsypala kolem... Zkrátka jsou to takové pořádkumilovné desky
A pokud máš ráda barvy a nudí tě obyčejné krájecí desky, tak honem do nich! Krájet na nich lze, od toho jsou krájecí, jen pozor na sekáčky, atp. Jako doplněk se k nim skvěle hodí barevné nože, tuším taky od Tescomy. Z
No a k tomu silikonovému válu. Já si ho nemohu vynachválit. A proč? Po použití stačí otřít, srulovat do ruličky a je to. Ještě před ním jsem měla klasický dřevěný, po babičce, ale už dosloužil... Nicméně dobu mezi dřevem a silikonem jsem využila následovně - prostě jsem těsto zpracovala na pracovní desce.
Hodně štěstí, Alička
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.