Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Novorozeně v novém bytě - co hrozí?

Od: malalusy* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

přemýšlím nad jednou věcí, rekonstruujeme celý byt a v podstatě téměř ihned po této přestavbě se mi narodí miminko. Napadá mě...nebude to na čerstvé mimi mít nějaký špatný vliv? Slyšela jsem cosi o tom,že např.nový nábytek,koberec apod. " vypouští" do ovzduší ze začátku různé chem.výpary atd. Mno,možná to nedobře formuluji,ale snad pochopíte co mě zajímá:). Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

3x

Souhlasím s názorem krkovičky, dcera také rekonstruovala byt, pokojíček malovala dva týdny před porodem a vnučka se neosypala. Budete mít přece normální dítě a ne křehkou skleníkovou květinku.

annyfi*
hodnocení

2x

Dobrý den, podle mě nemusíte mít obavy. Pořád lepší jít do nového, než naopak být ve starém, zatuchlém. Pokoj, kde bude mimi bych hodně větrala. Pokud nemáte věci od vietnamců a pod. , tak by to mělo být OK.

lidus*

Od Vietnamců nebo z Číny je skoro jedno a z Číny je tu všechno, objednáte český výrobek a ejhle vyrobeno v Číně. Žasnu jak jsou ti lidé šikovní.

jabraka*
hodnocení

1x

Většina stavebních a interiérových materiálů je u nás kontrolována na škodliviny takovým tlakem,že se výrobci třesou něco dát do prodeje,aby na ně obchodní inspekce neskočila.Řekl bych,že dva měsíce v novostavbě už nemusíte mít obavy.Přesto bych byl nejopatrnější a ten dětský pokojík bych udělal jako první a zbytečně nepoužíval ředidla a rozpouštědla a také nějaké aromatické prostředky.Dokonce ani vůně a osvěžovače ne.Výhodná by byla stanice na měření teploty a vlhkosti vzduchu a možnost dobrého větrání.Člověk si také musí uvědomit,že není jen zamoření chemií,ale třeba i hlukový a elektronický smog.

krkovicka*
hodnocení

0x
Vůbec nad tím nepřemýšlejte,teda pokuď nebude mimi v pokoji kde se natírali a schnou třeba futra.Taky jsme skončily s přestavbou a vlastně ještě týden po příchodu z porodnice pokračovala,ale už jen úklid a zakončovací práce.Postavila jsem kočárek k oknu a uklízela po malování,takže i saponáty čpí.a to stěma koberci je jen fáma.Větrejte,ať máte klid.
malalusy*
hodnocení

Tak jo,jsem klidnější*jasne*

tofi*
hodnocení

0x

No rika se to o novem nabytku vyrobenem z drevotrisky, ze se z nej uvolnuje formaldehyd, ale netusim, zda to je stale pravda, ale je fakt, ze ten novy nabytek fakt smrdi. Takze bychais novy do pokojiku miminka nedavala a nebo bych hodne vetrala. Pokud budete mit nabytek dreveny, tak neni co resit (tedy pokud neni nalakovany nejakym silenmy lakem, ale to se ted ut nedela) vetsinou je prirodni nebo voskovany coz nevadi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]