Nejste přihlášen/a.
Je mi přes dvacet. Můj problém není v nějaké katastrofické fázi, ale přesto se občas cítím trochu sama, trochu se nudim, trochu přemýšlím, co chci dělat, či spíš, chci toho dělat moc naráz a nevím, na co dřív sáhnout. A když něco dělám, nepřijde mi to jako něco, co by zásadně měnilo postoj na můj život, co by mě nějak zvlášť rozvíjelo. Jakoby někde bylo něco "vyššího", co mi uniká a já to zatím nenašla. Máte také někdy ten pocit? Nebojte, umím se i radovat. Ale dřív, než se zaraduji, nebo spíš, když už se chci radovat, "vzpomenu" si, že vlastně nejsem tak šťastná, jak bych chtěla. Co mi chybí? Kamarádů mám spousty. Když jdu ve škole, často na mě někdo zavolá a chce si povídat. Připadám jsi, že jsem vcelku oblíbený člověk kamkoliv vejdu. Přesto mi přijde, že nemám přátele. Mám i jednu úplně nej nej nej přítelkyni, takže mé vztahy nejsou založeny na nějakých povrchních hovorech, jak to může vypadat. Ale chybí mi prostě určitá skupinka lidí, někdo, s kým bych mohla zajít na pivko, na výlety apod. Lidi, na které bych mohla být pyšná, že je znám. Nevíte, jak může dívka takové lidi najít? Mám sama večer někam vyrazit a čekat, jak si mě osamocené někdo všimne? Nebo se mám dát do nějakého spolku, který bude mít podobné zájmy jako já, ale do jakého, znáte nějaký takový? Paintball mě zrovna neláká, sporty dělám spíše individuální a na keramiku jsem už stará... :D
Z toho co pisete mi t¨prijde, ze se sama torchu hledate, ze vlastne nemate moc predstavu co byste v zivote chtela delat ci dosahnout . mozna se zkuste nad tim zamyslet - co bycste chtela delat treba za 5 let - mit rodinu, deti, studovat, delat karieru? A pak jit za tim cilem. Mylsim, ze by vas zivot tim dostal novy smer a smysl.
Nevim, ale hledat kamarady jako, ze je chci najit je asi dost tezke - to proste nejde udelat jen tak, ze ja to chci to proste musi prijit. Sama vecer ybch rozhodne nikam nesla myslim, ze to neni zrovna nejbezpecnejsi. Kdyz rikate, ze mate nej kamaradku nema ona pratele se kretymi byste si sli sednou ci nejak vyjeli? A kdyz uz nekam vecer tak alepson s tou kamaradkou. Jestli mate nejaky zajem tak se urcite do nejakeho krouzku ci uskupeni dejte - jednak tam pozante lidi co maji stejne ci podobne zajmy coz je skvele, ale i najdete nejakeho konicka a rozsirite si obzory, ale tlacit se do nejakeho krouzku ci kamkoliv jen proto, ze chete pratele si mylsim, ze neni dobry napad. Nejdrive promyslete co by vas bavilo a pak nejak jdete...
Na keramiku stara nejste chodi tam i starsi jestli vas bavi divadlo dejte se k ochotnikum, jestli mate nejake zviratko jdete treba do svazu chovatelu, jeslti mate rada deti jedte treba na letni detsky tabor - tam se vetisnou utvori dobra parta... delejte proste to co vas bavi a pratele jiste brzy najdete.
Popripade muzete zkusit nekoho najit i pres Internet, ale budte opatrna nikdy nevite na koho narazite.
Ahoj Aleno, zkus server ZYPstr.cz, kde se mladí aktivní lidé seznamují přirozeně, v partě nových kamarádů. Jsou tam vyhlašovány různé akce - sportovní, zábavné párty, divadlo, kino, vycházky, různé hry a podobně. Výhodou je, že potkáš lidi, kteří jsou nezadaní, nebo hledají nové přátele a známé. Veškeré oťukávání a poznávání nových lidí je očekáváno a vítáno, na akcích vládne přátelská atmosféra a otevřenost.
Alenko, možná budu až moc upřímná. Ale mám z vašeho příspěvku, resp. dotazu takový rozporuplný pocit. Podle toho, co píšete, máte dost kamarádů, tak proč nejste spokojená? Chcete partu lidí, na které můžete být pyšná. Jen jestli špatně nehledáte u těch stávajících takové vlastnosti nebo úspěchy, pro které byste si jich mohla vážit a být na ně pyšná. Většina z lidí má v sobě vlastnosti dobré a možná i horší - je třeba si víc všímat - hlavně těch dobrých. Dobrý kamarád nemusí být stoprocentní - to není nikdo z nás, věřte mi.
Dobrý kamarád je třeba i ten, který se navenek nijak moc neprojevuje, ale třeba umí naslouchat, když vás něco trápí a potřebujete se z toho vypovídat. A pokud to neventiluje dál, případně nezištně poradí, můžete být zrovna na něj pyšná. Lidi, kteří něco umí, jsou profíci ve svém oboru, dokáží pomáhat jiným, ti jsou mnohdy velice nenápadní a skromní. Takže nejdřív se pořádně rozhlédněte v okruhu svých kamarádů a přátel. A pokud tam nenajdete tu správnou partu, na kterou můžete být pyšná, tak zapracujte na sobě a třeba si ta správná parta lidí najde vás.
A že nejste tak úplně spokojená sama se sebou - to je správné. Člověk by neměl usínat na vavřínech - pořád je co se učit a v čem se zdokonalovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.