Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, co mám dělat když zapácham a při tom dbám na sebe.
Koupil jsem si Rexona men quantum (sprej, anti-perspirant, anti-transpirant v jednom) a používám roll-on značky adidas, ale stejně zapáchám, a to dost. Koupu se často, všude kde jsem, tak se moc nepotím, ale ve škole je to trošku horší, sedím ve třídě s jedným nejmenovaným "blbečkem" a ten mně tak znervozní všemi jeho blbostma (buzeruje, ale já si ho nevšímám, jelikož nechci mít problémy, že mu jednu vlepím, je to takový slaboch, ale vyskakuje na mně), že když automaticky vejdu do třídy, tak se začínám potit a pak to okolo zapácha, no hrůza, co si pomyslej učitelé? Ovšem že, to není jen tenhle případ, zapácham i jindy, ikdyž používám výše uvedené věci a sprchu, ale rozhodně se nepotím a nesmrdím tak, jak ve škole, když jsem z něj nervozní.
Předem všem děkuji
Změnit stravování. Sice nevím jak, ale pomáhá to, Chce to nějakýho odborníka nebo kdo to zná. Taky různé léky podporují zápach potu (těla).
podotýkám,že samotné osprchování nestačí.Musíš si po osprchování na sebe vzít i čité prádlo.My máme jednoho známého co je sice dobrý kluk,ale s vodou moc nekmarádí.A ikdyž se osprchuje,tak si na sbe vezme tričko co nosil už minulý týden.A to nikdo nepozná,že se koupal.V tvém případě si myslím,že opravdu bude stačit,když se ráno před školou osprchuješ a vezmeš si čisté triko.Protože ikdyž se přes den spotíš,tak to nebue tak strašné.Je rozdíl spotit se a smrdět potem a nebo nosit tričko 14 dní a smrdět zatuchlým potem.PS:a tomu spolužákovi ,když tě s...e,dej na budku
Přidám jednu mou osobní zkušenost. Jednou jsem pracoval v Rakousku, a z tašky jsem si vytáhl tričko, kterého se nepozorovaně zmocnil pes a na zahradě ho roztrhal. Rakušan mávl rukou, dovedl mě ke skříni a vybral mi svoje. Bylo to nějaké značkové a muselo být velmi drahé. Bylo léto, dělal jsem v něm v potu dva dny, večer jsem k němu čichl a žasnul jsem- naprosto bez zápachu. Nemohl jsem tomu uvěřit, znovu čichám-opravdu bez zápachu. Dosud jsem se značkové modě jen posmíval, ale poznal jsem, že za cenou opravdu někdy může být i kvalita.
CUPAKABRA: dobrá připomínka, vyměnili jste si trenýrky? ANO! A kdo s kým...
KWIDO: Takže z koupelny nastupovat do čistého!
Většina "deochemie" většinou přebije osobní smrad něčím čuchatelnějším. Pokud ale ten "osobní odér" je velmi výrazný, nemá cenu řešit důsledky, ale chtělo by to hledat příčinu. Pokud i po pravidelné ranní očistné sprše nebudete bez problémů, doporučil bych návštěvu lékaře.
Určitě souhlasím s názory, že sprchovat minimálně 1x denně, lépe dvakrát, ale pozor na přílišné vysoušení pokožky. Může stačit občas použít jen čistou vodu. A bezpodmínečně po sprchování obléci čisté prádlo. Možná by stálo za to nechat si vyšetřit štítnou žlázu.
Všichni, kromě MILA, řešíte následky. Důležité je odstranit příčinu! Změna jídelníčku, dostatek tekutin. Například můj kamarád nebyl nikdy nemocný - ale smrděl na dálku. Denně snědl paličku česneku. Ta nezaměnitelná vůně se potom vypocuje i pokožkou.
"Vůně" potu dále může ovlivnit i chybná činnost některých orgánů. Nebo i ten stres. O tom vám můžou něco říct lidé, kteří pracují se šelmami. Ty poznají, zda se člověk bojí nebo ne , podle pachu.
A k těm všem antideodorantům apod. Najděte si lékařské studie na toto tema. A garantuji vám, že se více jimi nenavoníte.
Potit se, je u člověka přirozený jev. Použitím těchto přípravků dochází k tomu, že pot z těla neodchází . Veškeré škodliviny zůstavají v těle. A nejvíce potažmo v lymfatických uzlinách v podpaží. No a je jen otázkou času a zdravotních dispozic člověka, kdy u něho propukne rakovina . Bohužel pravdivý, ale pro většinu lidí zcela neznámý fakt
Kwido, jak casto jis aromaticke potraviny (cesnek, cibuli, koreni) a cervene maso? Pritel jednu dobu jedl pouze cervene maso a zmena pachu byla silena.
Kolik mas let? Pokud zrovna prochazis pubertou, je normalni, ze se telesny pach meni, a ze zacatku z toho muzes byt na vetvi.
A neni mozne, ze si myslis, ze zapachas nejak moc? Jednu dobu jsem taky zila v domneni, ze me ostatni musi citit na deset metru, ale kamaradi, rodice i pritel si absolutne niceho nevsimli. Takze to byl zcasti muj subjektivni dojem
Denne nos ciste pradlo, rano rychla vlazna sprcha - ne studena, to by se telo zacalo potit ihned po ni - a hlavne pouzivej tricka a pradlo z ciste bavlny, zadne umeliny.
Klidne si kup v lekarne takove vlhcene denni ubrousky, ktere se pouzivaji, kdyz se zpotis prilis - utres si jimi podpazi, das znovu antiperspirant a melo by to zas chvili vydrzet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.