Nejste přihlášen/a.
Není to dlouho, co jsem tady dostala bezva odpověď na šití potahů na židle, tak bych chtěla ještě poprosit, jestli někdo nemá typ na upletení zimního svetříčku a čepičku na miminko. Konkrétně na moje vnouče (ještě nevím, co to bude, ale to je jedno) ve velikosti na 1/2 roku. Já jsem teď dlouho nepletla a nemám vůbec představu o velkosti, kolik ok se začne a jak velké, prostě všechno. Je to vlastně až na příští zimu, takže mám dost času. Děkuji.
na kolik ok to se počítá podle vlny. Až budete mít vybranou vlnu (akryl, ne moc chlupatou) tak si uděláte vzorek např. na 20 ok a upletete kousek - a podle toho spočítáte jak na kolik budete začínat. Nejlepší je velikost plést podle nějakého kusu oblečení, ať máte odhad.
Teď druhá věc - dneska se děti moc do svetříků a pletených čepiček neoblíkají, na zimu je kombinézka, čepičky jsou většinou z fleesu nebo takové měkkounké látky. Snad bych pletla normální svetřík pod tu kombinézku. Ale nejlepší by bylo domluvit se s dcerou (snachou) co by si tak představovala... aby to nebyla zbytečná práce
Máte pravdu "myse" dnešním matkám nejsou svetříky dost nóbl, moje kamarádky pletou a má vnučka má všechny svetříky, šatičky a čepičky které pletly pro své vnučky ale nevěsty to vracely, že se to dnes nenosí. Když přijedeme s vnučkou jsou kamarádky šťastné jak jí ta pletenina sluší.
Díky za radu, já kdysi pletla, tak teď bych se do toho měla dostat, kus oblečení vezmu od sousedky, co má malou dceru, s tou čepičkou máte asi pravdu, co vidím kočárky s miminkama, tak mají ty čepičky, co o nich píšete, ale svetřík upletu. (Tu čepičku plést mně navíc nebavilo, tak od toho ráda upustím). Ještě jednou děkuji, držte nám palečky, dcera přišla o miminko loni a teď čeká druhé v červnu, musíme věřit, že to dopadne dobře.
Dobrý den, jsem taky babička v očekávání a rozhodně plést (háčkovat) budu. Jen jsem si někam založila mimistřihy, tak musím někde zjistit velikost. Když jsem před jedenácti lety upletla a uháčkovala na prvního vnoučka 3 komplety, dcera mi řekla : "mami, já jsem úplně zapomněla, že jsi tak šikovná". No tak to přece nemůžu jen tak nechat. Myslím si, že se pletené oblečení miminkům nedává, protože už to skoro nikdo neumí vytvořit. Něco zbylo po prvním, tak se chystám pro dalšího kloučka na soupravičku - svetřík, čepička a hlavně bačkůrky. Materiál už mám a času dost až do května. Patronka
Moje máti plete na pravnučku podle starých časopisů-Mimi, Burda, Batolata a podobných co je asi 100 let ukládala na půdě. Nebo vezme starý svetřík a podle něj trefí velikost, pravda takovou tu čepičku-jarmulku pletla 3x, první nosí její vnučka matka dítěte pro které čepička byla. Pokud vám nikdo nedá návod, o víkendu se zeptám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.