Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejim a stejne nehubnu

Od: karolina79* odpovědí: 21 změna:

zdravim vsechny a tim i osovuji ty kteri maj zkusenost z hubnutim nevim jakym pomerem a co spravne jist co rano co v poledne co vecer cemu se vyhybat v odpolednich hodinach vubec se v tom neorientuji a mam velkou nadvahu jediny problem co jeze proste rano nejimato je snadto nejdulezitejsi a nejim tak dlouhodokud nedostanu hlad a to je treba 15h odpoledne a zas jim v noci kdyz se vzbudimm hruza a des kdo mi pomuze? dekuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

matejka*
hodnocení

4x

Dobrý den, v prvé řadě si musíte uvědomit co vlastně chcete, píšete že máte nadváhu a chcete zhubnout a na to že nejíte do 15 hodin a doháníte to v noci. To je všechno naprosto špatně. Pokud opravdu chcete začít hubnout, tak se budete muset přemoci a začít jíst pravidelně po menších dávkách. Začínáte snídaní do 2 hodin po probuzení, ta by měla tvořit 20% denního příjmu (k snídani můžete jíst například celozrné pečivo s kuřecí šunkou, cottage, ovesné kaše s ovocem, atd...), po 2-3 hodinách navazujete svačinou, ta tvoří 15 % denního příjmu, například jogurt (ne smetanové), ovoce,... Oběd opět cca po 3 hodinách, tvoří 30 %, jezte netučné maso, méně příloh a pořádné porce zeleniny. Pak následuje opět svačina, zas 15 % a na závěr dne večeře 20 %, tu si dejte nejpozději 3 hodiny než půjdete spát, omezte složité sacharidy, dejte si třeba zeleninový salát s tuňákem, či jiné lehčí jídlo. Musíte pravidelně dodržovat pitný režim, jíst denně alespoň 300 g zeleniny, trochu se hýbat (alespoň rychlejší chůze) a ono to půjde. Jde jen o to být opravdu pro hubnutí rozhodnutá a zvyknout si na nový životní styl (abyste se vyhnula jojo efektu). Spousta receptů a dobrých tipů je na stránkách STOBu, můžete využít i zdarma program sebekoučink (ze začátku se to hodí a poradí vám kde děláte chybu), také vám vypočítá doporučený denní příjem apod. Jáse k hubnutí odhodlávala aspoň rok, pořád jsem si stěžovala jak jsem přibrala apod až mi to začalo být trapné, že jen kecám a nic nedělám a tak jsem se jednoho dne rozhodla a zjistila že to jde a s každým shozeným kilem mě to motivovalo čím dál tím víc a baví mě to!

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den, máte špatný stravovací režim. Nejvíce jídla sníte v noci, kdy tělo odpočívá a nevydává moc kalorií ze sebe. Důležité je, rozdělit si jídlo do několika porcí denně - min. 6 porcí. Jíst, ale nepřejídat se. Jez do polosyta, pij do polopita, se přeci říká. Velmi důležitá je snídaně, měla by být vydatná, pak nějaká ta svačinka po 2-3 hodinách (např. jogurt nebo ovoce-jablko), pak oběd, pak odpolední svačinka, pak večeře. Nepít sladké vody, džusy, je v nich příliš cukru, nezahánět hlad nějakou sladkou tyčinkou, ale např. zeleninou, která obsahuje málo sacharidů - ředkvičky, papriky, okurky. A pak samozřejmě pohyb - bez něho taky nezhubnete. Nemusí ho být ze začátku moc, ale něco, co vás aspoň trochu baví - např. malá procházka. Jste-li silnější, stejně byste neměla klouby zatěžovat přílišným pohybem (skoky, běhy apod.), prostě začít se hýbat více a zátěž si přidávat pomalu s tím, jak by vám šla váha dolů. Máte-li silnou vůli, není to nic nedosažitelného to snížení vaší váhy, ale počítejte, že to nějakou dobu bude trvat. Raději měsíční malé úbytky na váze, než najednou shodit moc kilo. Prostě začněte pravidelně jíst po menších dávkách a k tomu si přidejte aspoň nějakou tu malou procházečku a vytrvejte.

hranol*
hodnocení

2x

No já taky s malou do mlýna přidám. Nedávno se na mě vykvákla má miláA já nevěděl co s tím, abych nedělal hlouposti a dal jsem se na hubnutí (třeba jí to bude i štvát..). Podařilo se mi odhubnout 12kilo za necelé dva měsíce. Jde to pomalinku, protože i pracuju trošku na muskulatuře. Nejsem na ty hubnoucí věci (zaručene tablety), ale vitamín malinko požívám. Po ránu si beru chrom a k jídlu nějaké to pečivo. (přes prácovní část týdne spojím snídani se svačinou) Ale jinak si dám čistý jogurt s čerstvím ovocem. Oběd uplně normální, ale poloviční (spíše střídmě) Jen akorát vždy obědvám později. A dále pokud mám na večer hlad dám si červený grep (dávka přírodních vitamínů a taky antioxidant s vlákninou) Grepu mám co jsem začal vždy doma alespon 4 kousky.A pak si dávám další vitamín L-Karnitin Před cvičením. začínal jsem jizdou na rotopedu půl hodky denně a postupně přidával po týdnu kliky, malinko čínku a ted i sedy lehy (To se ten ubytek váhy malinko zasatavil, protože se ta hmota stěhuje malinko jinam) Ale to není asi pro tebe. Ale až se dostanu do větší formy. Tak zvažuju, že se dám na cvičební program P90X Když tak koukni na youtubko. Jsou tam i nějaké něžné stvoření. Ale ještě jsem to tolik nezkoumal. Ale vypadá to Funkčně. A co taky ještě hlavně spousty tekutin. S přáním uspěchu a pevné vůle, at se daří. Držím taky pěsti

ann*
hodnocení

1x

Já myslím, že Vám nic nepomůže, z vašeho dotazu je patrné, že se v tom "vyžíváte" ...

karolina79*
hodnocení

no je videt jak asi moc tady trvite casu kdybych se v tom vyzivala urcite sem nebudu psat kdo mi poradite?*ee*

freebird*
hodnocení

1x

..@ @karolina

macka80*

Dobrře se taky hubne dle pořekladla.snídej sám,oběd si rozěl s přítelem a večeři dej nepříteli,nesouhlasím s tím aby člověk pod tíhou toho že chce zhubnout jedl věci až nepřirozené,např.odtučněný jogurt,co to vlastně je?Podle mě se takový člověk stejně jednou normálně nají a je to v ri..ti

bruk600*
hodnocení

0x

... a co sport? To jsou samé ulohydráty bílkoviny, sacharidy a kdoví co ještě. Pokud jste ochotná se tato trápit hlady, tak se raději potrapte třeba 3x v týdnu v bazénu a pak nějaké to jídlo s kuřecím masem. To pochopitelně pro začátek, protože voda je pro pohyb s nadváhou milosrdná a později přidejte třeba cyklistiku. Možná moc neztratíte na váze, ale přibudou svaly a vytvarujete si tělo.*palec*

Něco podobného řešila se svou klientkou před TV kamerami K. Cajthamlová. Mimochodem taky to není modelka, ale ani vám asi nejde o běhání po molech, ale o konfekčněší postavu. cajthamlova.cz/...

karolina79*
hodnocení

mnohokrat vam dekuji za radu ale uz asi budu muset opraavdu zacit snidat nevim jak to provedu ale je jiste jak mi zde pisou ostatni ze si to nejdrive musim srovnat vhlave a pak mohu delat neco s telem s chuti do toho teda a vam dekuji za kazdou radu kterou mi date

cyril*
hodnocení

0x

Odpověď je poměrně jednoduchá, ale provedení podstatně složitější.

Pomoci Vám mohou dvě věci. Tou první je vlastní sebekázeň - tedy pevná vůle, nejlépe podpořená nějakou motivací do budoucna a nebo druhá možnost, kterou je naprostá nouze. Taková, že prostě na jídlo mít nebudete.

Žádné řešení není dokonalé a snadné, ale nic dobrého nejsou ani ty kila navíc - vím dobře o čem píši.

vendulka87*
hodnocení

0x

Zdravím, moje zkušenost : SNídaně je nejdůležitější... Když už pečico - tak tmavé, celozrnné ( ne žadné tukové rohlíky apod.) a ktomu nejakou zeleninu, oběd menší porce - poloviční ( žadné omáčky, knedlíky...), odpoledne si dám nějaké ovoce, a od odpoledne už nic nejím...Piju 4 litry neslazených čajů a čisté neperlive vody - ( čaje - bylinné, nejlépe pročisťující kopřivový...), prý je taky dobré si dát kapku octa do vody a popíjet to - ocet odbourává tuky:)

matejka*

No tak s tím nesouhlasím, večeře je důležitá už jen proto aby se v noci nebudila s hladem a nešla ho zahánět do lednice. Platí že mezi čím víc porcí jídlo během dne rozdělíte, tělo se nebude cítit hladové a nezačne si ukládat na horší časy!

eldiablo

Tak to musíte mít děsný život, to je nějaká nemoc nejíst knedlíky a dělat ze sebe králika zelenina a ovoce ano, ale s mírou jako všeho. To je nejhorší a témeř návod na rachitismus..:((

annyfi*
hodnocení

0x

Dobrý den, ve vašem případě bych buď zkusila jíst třeba 5x denně pravidelně! menší porce a nejíst na noc nebo zkusit oslovit nějakého odborníka, který vám udělá plán přímo na tělo. Hladověním ještě nikdo nezhubnul, pak vám to skočí zpátky. Stačí vám zhubnout půl kila týdně a spočítejte si, kolik je to za rok. Jen je třeba disciplína. Přeju štěstí a výdrž

vendulka87*

Moje mamka jí fakt minimalne - jedno jidlo denne a ma postavicku ham, ham...a to byla macik! Kila sla hodne dolu, cvicila a posilovala.To je proste na kazdym jaky si to udela, jak se citi , jak se bude omezovat v jidle - samozrejme s mirou:.-) Ja nehladovim jak nekdo pise, nejim po nocich... Me to tak vyhovuje, az nebude ...zvysim si porce:-D

karolina79*
hodnocení

dekuji za podporu vam vsem co mi tu pisete a snad vyhledam inejkaeho toho odbornika aby primo sestavil nejaky ten jidelnicek, jinak teeda pohybu mam vic nez dost ohanim se jk muzu a i jezdim na kole chodim rychlou chuzi a cvicim tak uvidime dekuji vsemm*hej**palec*

kocourovec*
hodnocení

0x

Dobrý den, je to hezké, že chcete hubnout, ale moc Vám nepomůže, když Vám sem dojde hromada rad. Pokud máte opravdu velkou nadváhu, tak byste měla vyhledat radu odborníka, ale ne u těch, co mají na internetu hromadu reklam. Jíte fakt strašně blbě. Podle mě je hlavní ráno snídat a během dne několikrát po menších dávkách a hlavně pitný režim. V neposlední řadě je potřeba se také pohybovat. Nejlepší, podle mě je rada pro Vás od autora: matejka. Já jsem vážila 109 kg a nyní mám 85 kg, ale radit Vám nemůžu, protože 50% jsem zhubla naprosto špatně, o tom nemůžu ani psát (ale zhubla) a 50% jsem potom zhubla s Lenkou Kořínkovou a denním cvičení. Je to už 4 roky, váhu si udržuji, vážím se pravidelně a běda, jestli naskočí nějaké kilo, hned musí pryč. Teď bych se chtěla dostat pod 80 kg. Držím Vám palce!

karolina79*

diky moc vam vsem za podporu*bezim*beham, chodim cvicit snazim se ale ta snidaneeee*zed*to je silene a vecery? jeste horsi takze vysledek minimalni

S tou snídaní - musíte to překonat. Sama vím, o čem mluvím, do 40 let jsem nesnídala a večer jsem se pak nemohla dojíst. Pak jsem nějak nabyla rozumu a začala jíst líp. Nemohla jsem ráno do sebe nic dostat. Zkoušela jsem to po jednom piškotu. Až jsem se naučila ráno něco sníst, začakla jsem víc dbát na to, co jím. Snídám už víc než 10 let cca 5 dkg ovesných vloček, které si v misce večer zaliju tak 3/4 deci mlíka. Vločky jsou značky Müsli activ life, vyrábí DAVO, jsou bez přidaného cukru, nejsou pražené v karamelu jak ostatní müsli. Uvádí se zde kalorická hodnota 251 kcal/1051 kJ na 100 g. Mají to pokud vím v Kauflandu, je toho 400 g (dávka na týden) stojí kolem 50,- Kč.

Taky dost pomůže (i když ne hned, chce to čas), když se večer ovládnete a vezmete si třeba jenom trochu zeleniny - rajče, okurku... Tělo to stráví a ráno má hlad, ale musí se to natrénovat.

Ještě bych doporučila - vyhněte se pokud možno veškerému viditelnému tuku kromě oleje z rybiček a případně lžičky olivového oleje do zeleninového salátu. A jestli si myslíte, že suchý chleba se nedá jíst, tak dá :)

teraco
hodnocení

0x

Ahojky.Hlavně prosím tě nebašti v noci.Držela jsem rúzné diety a všechno zabíralo jen krátkodobě.Výsledek se dostavil až když-Ráno snídaně jak pro dřevorubce.Pak už ubírat a poslední jídlo v šest večer jablko.Když mně kručelo v břiše-sklenice vody.Začátek byl dost tvrdý,ale jde fakt jen o zvyk.Už to tak funguje automaticky a večer hlad ani nemám.Co je hlavní-baštím na co mám chuť,tudíž i sladké.Shodila jsem 16 kilo a váha se drží už 5 let.:)

hankauk*
hodnocení

0x

Pokud máte velkou nadváhu, skočte si pro radu k odborníkovi - k lékaři. Ať vám z krve zjistí, jaký máte metabolismus a doporučí co a jak jíst. Tahle rada by vás snad neměla nic stát. Já si ji sice draze zaplatila, ale měla jsem přesně vypsané potraviny, které mi "dělají" dobře. Pak je to o sebekázni. Ze začátku je to hodně drsné, ale dá se na to zvyknout a časem vám to přijde normální. Můžu jíst 3x denně a nestěžuju si. Jíst častěji a málo nemusí zabrat u každého, proto je dobré vědět, jak váš metabolismus funguje.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]