Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Syté jídlo

Od: fiik* odpovědí: 16 změna:

Tak mám na vás další prosbičku potřebuji poradit jídlo které je sité levné a nají se ho hodně lidí. Už sem prošel hodně kuchařek ale to co potřebuji tak nemuži nají tak se obracím na vás s touto radou. Děkuji za tipy.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Uvařila bych pořádný kotel neošizené gulášovky s pečivem. Nebo zapékané brambory (s brokolicí, uzeninou, sýrem apod), dále chlupaté knedlíky, mleté maso na různý způsob (sekaná, karbanátky, horaly) s bramborami ( kaše, šťouchané, jednoduchý salát), kuře (slepice - polévka i omáčka) na paprice s těstovinami nebo knedlíkem (v akci se dá maso sehnat - zatím - poměrně lacino). Hlavně vybrat taková jídla, kde se dá předpokládat, že to budou baštit všichni. :-P

hodnocení

0x

Velký hrnec zelňačky či gulášovky, k tomu bochník chleba, nebo pečivo. Nebo klasický hovězí guláš, tam už je potřeba více peněz na maso, ale když se nastaví omáčka, tak to jde i z kousku masa. Potom třeba bramborové knedlíky s cibulkou a škvarky na zavonění, bramboračka s houbami. Myslím, že se dá uvařit levně a chutně hodně jídel, záleží na jakou příležitost a pro kolik lidí.

fiik*
hodnocení

Lidí cca 20 jak kdy podle teho kdo má čas a jak se tam dopraví máme jednou za čas dílničky na naší škole a vaříme si tam ale na osobu je cena tak 30KČ nic honosnýho ani nechcem jenom aby sme se najedly minule sme vařili šunkofleky takže nic nákladnýho.

marenka*

Sytý je buřtguláš. recepty.vareni.cz/... recepty.vareni.cz/...

Tenhle se smetanou je hodně sytý a mám ho moc ráda.

poseidon*
hodnocení

0x

Nějaké luštěniny. Já mám rád fazolový guláš.:)

hop®
hodnocení

0x

Už tady někde bylo téma na vylepšení bramborové kaše, tam bylo móóc zajímavých nápadů. Akorát nevím aktuální cenu brambor, aby se jídlo neprodražilo právě tou základní surovinou...

marenka*

Hope, brambory jsou dle mého měřítka drahý jako ... U nás stojí v Bille 22,90 v Albertu kolem 17,90 (ovšem ty jsou tak ošklivé, že se z toho hodně okrájí) *bum*

cocinkamichalka*

Mařenko, jestli to tak půjde s cenama dál, tak budou brambory s mlíkem sváteční nedělní jídlo :)

des*

Já se přimlouvám za nudle s mákem,polité sádlem,jsou k sežrání.*uspech*

cocinkamichalka*

Des, tohle přesně mě napadlo: Koupit pár balíků těstovin, kilo cukru, trochu máku, kostku másla a je hotovo. Ale protože měl(a) tazatel(ka) posledně šunkofleky, tak jsem myslela, že nudlí budou přejedení! :-D

des*

Coci,všimni si že se ptá FIIK,a cojá vím ten snědl všechno a bylo mu to naprosto jedno,mimoto je to dieta,Taliáni z toho hubnou.

marenka*

Míšo, já se musela smát, když do zvýšeného DPH nezapočítali ty brambory. Bodejď by jo, vždyť tolik stály minulý rok nové bramb. *zed* Já už dělám obědy tak, že si vezmu talíř, jak je loupu a krájím tak to dávám na ten talíř. Vidím jednu hotovou porci, šup s ní do hrnce a jdu na další porci. Je to prostě akorát, aby se nic nevyhodilo. Kdo si chce přidat, má smůlu. A bude hůř.

lidus*
hodnocení

0x

Co třeba halušky se zelím a slaninou?(halušky z prášku jsou výborné a je to rychlovka), nebo rizoto-málo masa, hodně zeleniny, posypat strouhaným aidamem, buřt guláš-rychlé, levné, jednoduché a můžete přidat fazole nebo lečo. Kulajdu do ní na tvrdo uvařená, nakrájená vejce, může být i hlíva nebo žampiony, udělat jí hustou skoro jako omáčku.

1jara*
hodnocení

0x

Pohanková kaše se špekem.

cyril*
hodnocení

0x

Levné, nenáročné a syté pro více lidí jsou houby - smaženice, houbový kuba a podobně! ;)

pumbaaja*
hodnocení

0x

Ahoj já bych udělala těstoviny se sýrovou omáčkou tam se dá dát třeba i salám Junior místo masa. Sýrová omáčka je hodně sytá. Je to za půl hodinky hotové a omáčka se dá koupit i v prášku a pro 20 lidí to vyjde tak na 300-400.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]