Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Modelovací čokoláda

Od: pu® odpovědí: 8 změna:

A tak už je to zase rok a oproti loňskému čokoládovému dortu bych chtěla letos vyrobit jen něco malého z čokolády. Přece jen, nejsou to kulatiny :D Našla jsem kdesi jako součást receptu na čokoládové mňamky pojem "modelovací čokoláda". Tak jsem hledala dál a zjistila, že se tahle čokomodelína musí vyrábět - a mně (jak jinak *hi* ) to připadá poměrně složité. Nedá se, prosím, někde přímo tahle modelovací čokoláda koupit? Nebo udělat nějak snadno? Říkala jsem si, že bych z toho vyrobila nějaké tvary a dala jen tak na talířek - svůj účel to splní, to se nebojím. Tak kdybyste někdo měl nějaký tip, prosím podělte se! Díky, Pů *slunce*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Většinou si ji každý dělá doma, ale na netu jsem jeden obchůdek našel:

http://goo.gl/zIKFV

pu®
hodnocení

Jo, tak toho jsem se bála, že to nebude tak snadné - přes net už to určitě nestihnu, doufala jsem, že někdo poradí něco ve smyslu - zajdi do obchoďáku a dívej se po tomhle *hi* Tak to asi neeee. Tak tedy, Spidere a jiní, když si ji vyrábějí lidi doma sami - je vícero receptů? Nebo jsou snazší a obtížnější? Já bych radši ten snazší.. :D Nebo nějaký osvědčený. Tak prosím, sem s nimi! Díky *slunce*

marenka*

Pu, zajdi do nejbližšího cukrářství, kde se chlubí výrobou vlastních dortů. Myslím si, že prodají. *frajer*

doplněno 02.03.11 12:48:

Tenhle recept zdá se mi ďábelsky jednoduchý.

mamincinyrecepty.cz/...

;)

doplněno 02.03.11 12:53:

Jo a ještě, jestli neznáš, Ti dám návod na naprosto jednoduše geniální výrobu růžičky (z té čokolády, z marcipánu, i z moduritu to jde) Vyválíš tenký plát, uřízneš proužek. Jak bude široký, tak cca vysoká bude růžička. Jak dlouhý, tak bude široká. Ten proužek sroluješ, jemně, nepřitláčet a pak ho zmáčkneš jen dole, jako kdybys tam chtěla udělat šťopku. Uvidíš ten zázrak. Nahoře pak stačí jemně ohnout výsledné okvětí. *ua*

Třeba tento:

2x Čokoláda na vaření

4x Velké lžíce kukuřično-ječného sirupu

Čokoládu rozpustíme na vodní lázni, přidáme sirup a vymícháme v hladkou hmotu. Tuto necháme při pokojové teplotě vychladnout.

pu®
hodnocení

Paráda, to jsou dobré tipy! Díky moc oběma *pusa* Teď ještě...co to je glukóza, to není totéž, co cukr? *hi* A ten kukuřičný sirup taky neznám...no, jestli to najdu na regálku, není problém, tak jen doufám, že to najdu :D Ještě dotaz. Přítel má raději mléčnou čokoládu - ale pokud vím, ta neexistuje ve verzi "na vaření" - nebo jo? Pokud ano, tak super, pokud ne, doporučíte nějakou? Předpokládám, že by měla mít určité vlastnosti, aby ztuhla, jak má apod., takže to asi není jedno... Díky! *slunce*

doplněno 02.03.11 12:57:

Jo, sirup už jsem našla v Country life - není úplně levný, ale co se dá dělat. Jen nevím, jak ho dál budu spotřebovávat, škoda, že neprodávaj jenom ty 4 lžičky :D

Glukóza je cukr ale ne ten jak ho běžně známe. V obchodě ho najdeš pod názvem Hroznový cukr či Glukopur. A taky není nejlevnější.

Mléčná čokoláda na vaření se dá taky koupit. Často se jedná o BIO produkt.

marenka*

Glukoza je cukr, tady třeba dávají moučkový. toprecepty.cz/...

Tu čokoládu nevím, asi nějakou tvrdší.

ann*

Upřesním, je to tzv. hroznový cukr - buď se dá koupit v samošce a nebo lékárně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]