Nejste přihlášen/a.
A tak už je to zase rok a oproti loňskému čokoládovému dortu bych chtěla letos vyrobit jen něco malého z čokolády. Přece jen, nejsou to kulatiny :D Našla jsem kdesi jako součást receptu na čokoládové mňamky pojem "modelovací čokoláda". Tak jsem hledala dál a zjistila, že se tahle čokomodelína musí vyrábět - a mně (jak jinak
) to připadá poměrně složité. Nedá se, prosím, někde přímo tahle modelovací čokoláda koupit? Nebo udělat nějak snadno? Říkala jsem si, že bych z toho vyrobila nějaké tvary a dala jen tak na talířek - svůj účel to splní, to se nebojím. Tak kdybyste někdo měl nějaký tip, prosím podělte se! Díky, Pů ![]()
Jo, tak toho jsem se bála, že to nebude tak snadné - přes net už to určitě nestihnu, doufala jsem, že někdo poradí něco ve smyslu - zajdi do obchoďáku a dívej se po tomhle
Tak to asi neeee. Tak tedy, Spidere a jiní, když si ji vyrábějí lidi doma sami - je vícero receptů? Nebo jsou snazší a obtížnější? Já bych radši ten snazší.. :D Nebo nějaký osvědčený. Tak prosím, sem s nimi! Díky ![]()
Pu, zajdi do nejbližšího cukrářství, kde se chlubí výrobou vlastních dortů. Myslím si, že prodají. ![]()
Tenhle recept zdá se mi ďábelsky jednoduchý.
![]()
Jo a ještě, jestli neznáš, Ti dám návod na naprosto jednoduše geniální výrobu růžičky (z té čokolády, z marcipánu, i z moduritu to jde) Vyválíš tenký plát, uřízneš proužek. Jak bude široký, tak cca vysoká bude růžička. Jak dlouhý, tak bude široká. Ten proužek sroluješ, jemně, nepřitláčet a pak ho zmáčkneš jen dole, jako kdybys tam chtěla udělat šťopku. Uvidíš ten zázrak. Nahoře pak stačí jemně ohnout výsledné okvětí. ![]()
Paráda, to jsou dobré tipy! Díky moc oběma
Teď ještě...co to je glukóza, to není totéž, co cukr?
A ten kukuřičný sirup taky neznám...no, jestli to najdu na regálku, není problém, tak jen doufám, že to najdu :D Ještě dotaz. Přítel má raději mléčnou čokoládu - ale pokud vím, ta neexistuje ve verzi "na vaření" - nebo jo? Pokud ano, tak super, pokud ne, doporučíte nějakou? Předpokládám, že by měla mít určité vlastnosti, aby ztuhla, jak má apod., takže to asi není jedno... Díky! ![]()
Jo, sirup už jsem našla v Country life - není úplně levný, ale co se dá dělat. Jen nevím, jak ho dál budu spotřebovávat, škoda, že neprodávaj jenom ty 4 lžičky :D
Glukóza je cukr ale ne ten jak ho běžně známe. V obchodě ho najdeš pod názvem Hroznový cukr či Glukopur. A taky není nejlevnější.
Mléčná čokoláda na vaření se dá taky koupit. Často se jedná o BIO produkt.
Glukoza je cukr, tady třeba dávají moučkový. toprecepty.cz/...
Tu čokoládu nevím, asi nějakou tvrdší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.