Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sundat z rukou vteřinové lepidlo

Od: amynka* odpovědí: 13 změna:

poradte prosím jak sundat z rukou vteřinové lepidlo,vyteklo z jiného otvoru než mělo a mám ho plné prsty děkuji za rady

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Vzhledem k množství napsaných písmenek je jisté, že jste se nepřilepila ke klávesnici, takže lepidlo je již zaschlé. ;)

Po zaschnutí jde z kůže postopně odloupat.

petr123*
hodnocení

1x

Z ruky to je relativně v pohodě, ruce jsou přirozeně mastné a lepidlo půjde za chvíli relativně snadno sloupnout. Dá se tomu pomoci i nějakým mastným krémem.

Pokud jde o odstranění vteřiňáku třeba z té klávesnice tak existují rozlepovače jako například tohle: modelarina.cz/...

lidus*
hodnocení

0x

No sice nevím jak zlé to je ale hop má kus pravdy. Kluk bydlící v domě lepil nějakým vteřinovým lepidlem a káplo mu na nohu bylo to v létě měl jen kraťasy, s vyleptanou dírou musel k lékaři.

cyril*

Tak to asi tvrdí jedině nějací zlí jazykové. Nedávno zde jeden zasloužilý chemik urputně trval na tom, že tato lepidla jsou naprosto neškodná a mohou se proto využívat i k přímému styku s potravinami. *smich*

petr123*

Bacha, vteřiňáky ani zdaleka nejsou stejné - ani kvalitou ale samozřejmě ani složením. Jsou lepidla různých vlastností, některá jsou "neškodná", z jiných budete po chvilce lepení slzet a v zásadě věřím i na možné poleptání. Navíc problém vteřiňáku je že při vytvrzování vzniká dost tepla, takže mohlo jít klidně i o spáneninu.

hodnocení

0x

No já to lepidlo z prstů taky odloupávám, při mém patlalství ani nemusí vytéct jinudy. Příjemné to není, ale zatím jsem to vždy přežil.

23*
hodnocení

0x

pokud je lepidlo zaschlé, mělo by být dobře rozpustné v teplé vodě ;)

cyril*

Ano, správně! Jen je vhodné dodat, že teplota vody musí mít minimálně stejnou hodnotu jako bod tání onoho lepidlä. *smich*

Což je bratru nějakých 160 stupňů celsia. Děkuji, nechci.

pumbaaja*
hodnocení

0x

Dobrý večer, když jsem dělala nehty měla jsem vteřinové lepidlo na prstech často a nejlépe jsem se ho zbavila zpilováním pilníkem. Pilník je nejlepší papírový a nebo smirgl papír. Ale pozor na hrubost!;)

lili65*
hodnocení

0x

namazat ruce krémem a pilníčkem na nehty opilovat. Vteřiňak se vám oddrolí

hodnocení

0x

Myslím že je to doporučované obecně- zapařit ruce (pokud jsde o polepené ruce) třeba v igelitu a pak jde celkem snadno sundat

hanzelka*
hodnocení

0x

Stačí teplá voda a pemza na čištění pat (od tvrdé kůže) a za chvilku je vteřiňák pryč ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]