Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roční dítě skoro odmítá jíst - co s tím?

Od: cervicek* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,doufám,že mi tady někdo třeba poradí nějakou fintu na mého ročního synka.. Vždycky krásně papal,ani s příkrmy jsme neměli problém,jedl už i tuhou stravu,teda nemixované příkrmy.. Před 14 dny prodělal angínu,během nemoci špatně jedl,jediné,co neodmítal byl Sunar. Krátce po odeznění angíny to vypadalo,že se zase rozjí,ale teď už dva dny je to zase bída :( Vezme první dvě lžičky a pak začne odstrkovat lžičku.. Je vidět,že mu to chutná! Když do něj nacpu lžičku,neplive to,ani se mu nezvedá žaludek,normálně to sní.. Nabízela jsem mu třeba i tři různá jídla,ale vždy si vzal jen první dvě lžičky a dost... Za dnešek snědl ráno 200ml mléka,k obědu půl velkého Pribiňáku a k večeři zbytek+160ml mléka.. Nevím si rady,nechci mu nabízet tolik jídel,aby nebyl vybíravý,ale takhle to dál nejde... Napadlo mě,že mu roste zoubek,ale mate mě,že od všeho vezme jen dvě lžičky..Už jsem i zkoušela mu dát např.celou vařenou mrkev,ale tu jen rozpatlal.. :( Prosím poraďte mi... Děkuji.. Lenka

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Dceru mám už odrostlou ale ona sama má 11ti měsíční dítě, zrovna úspěšně doléčené z angíny a zánětu průdušek, v době nemoci byla ráda když malá vypila nutrilon a nyní také bojuje se lžičkou. Dnes měla v jedné ruce flašu s dudlíkem a úspěšně jí šidila aby otevřela pusu na jídlo na konec snědla malá víc než půlku jídla. Odpolední svačinka byl opět boj ale na kousky nakrájené jablko a banán si vnučka dávala do pusinky sama z toho je patrné, že v krčku je vše v pořádku ale děti jsou chytřejší než si myslíme a tak to na nás zkouší. To jsem ráda, že i váš synek jí pribináky, vnučka je dostává 1x za týden ale kamarádka lékařka říká, že své vnučce by je nikdy nedala jejich malá má rok a může jen jednu značku bílého jogurtu. Dceři jsem radila aby malé dávala pít jen s hrníčku a ne s dudlíku a klidně jí nechala trošku vyhladovět, nemyslím bez jídla ale vynechat třeba svačinky, nevím jak je na tom váš chlapeček váhově a zda by mu to neublížilo.

jita*
hodnocení

0x

nerostou zoubky?To většinou děti odmítají jíst

eulalie*
hodnocení

0x

Mé dítě je celoživotní nejedlík a začalo to už v ranném dětství. Jediný způsob,jak jsem do něho jídlo dostala, bylo, že jsem u jídla musela dělat opičky - za maminku, za tatínka. Prostě veliké divadélko. Jinak to nešlo. Taky jsem ho honila po bytě s lžičkou. I když možná nad tím by většina matek jen kroutila nechápavě hlavou. Asi tak, komu dítě jí, tak toto nepochopí, ale hlady nechat děcko bych nedokázala. U vašeho synka budou možná na vině ty zuby a s tím spojená nechuť na jídlo. Více jídel bych taky asi nezkoušela, spíš ho nějak u toho jídla zabavit.

limetka*
hodnocení

0x

Jestli malý bral antibiotika, pak jeho nechutenství nejspíš souvisí s tím, že má vybitou užitečnou střevní mikrofloru - všechny ty laktobacily apod. a proto má potíže s trávením a nechutná mu. Kupte v lékárně Hylak, je to roztok určený právě pro kojence a batolata po dobrání antibiotik, pomáhá s úpravou prostředí trávicího traktu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]