Vepřové řízky z kýty

Od: Datum: 03.02.13 15:59 odpovědí: 12 změna: 07.02.13 11:30

Krásné nedělní odpoledne všem. Jsem kuchař úplný amatér a rád bych se zeptal místních, jak jednoduše a rychle by se dalo udělat jídlo z toho masa co tu mám. Jsou to 4 krásný řízky zabalený 600 g. Asi to přijde někomu k pousmání ale každý umí něco jiného ;)*palec*

Všem potenciálním kuchařům děkuji a přejí pěkný a poklidný zbytek tohoto víkendu.. :)

jo a udělám k tomu brambory *jasne*


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ron*
Datum: 03.02.13 16:04

Dobrý den.

Maso omyjte, naklepte, osolte a opepřete. Hoďte na pánev s tukem, po obou stranách osmažte. Máte rychlý a jednoduchý přírodní řízek.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: martinjelinek*
Datum: 03.02.13 16:09

tak to je super jednoduchý díky moc!

Od: mowla*
Datum: 03.02.13 16:09

Pokud máš jen to maso, pak nejsnazší jsou steaky - narychlo orestované plátky, výpekem poliješ brambory...

Pokud máš ale ještě něco k tomu (zeleninu, cibuli), můžeš maso nakrálet na nudličky a dát restovat(po chvíli podlít vínem) se zeleninou (cibule o něco dříve, než maso, ale třeba papriku, pekingské zelí, mrkev na nudličky, papriku... později (jen prohřát) - a máš masovou směs - taky k bramborům, ale klidně i k rýži... Hlavně se neboj experimentovat...

;)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: martinjelinek*
Datum: 03.02.13 16:11

To už je strašně složity, nicméně taky děkuju.

Od: nu*
Datum: 03.02.13 16:12

řízky z kýty jsou tvrdé, nejlepší na řízky je plec nebo krkovice...já bych to dal do pekáčku podlil vodou s vínem nebo s pivem a posypal kořeník česneková krkovice, a hodinu a půl s víčkem pomalu dusil - pekl pak sunal poklisi as ještě půl hodiny dělal kůrčičku

Ohodnoceno: 0x
 
Od: martinjelinek*
Datum: 03.02.13 16:14

dá se toto praktikovat bez poklice, buď na klasickým pekáči do trouby anebo na kvalitní pánvi s dobře přiléhající poklicí prosím?

doplněno 03.02.13 16:15:

myslel jsem buď pekáč otevřený anebo na plyn.sporáku teda dusit na pánvi s poklicí?

Datum: 03.02.13 16:15
avatar

Řízky z kýty jsou dost suché. Já bych je udělala jako ptáčky. Naklepat, posolit, popepřit, potřít hořčicí, hranolek salámu, špeku a kyselého okurku, posypat nakrájenou cibulí. Zabalit, zapíchnout do každého dvě párátka. Do papiňáku na oleji orestovat cibuli, když zesklovatí ptáčky na ní posmažit ze všech stran, jen aby se maso zatáhlo. Zalít cca 1 dcl vody, zavřít a nechat velice mírně syčet nějakou asi půlhodinku. Pak ptáčky vybrat, dolit kapku vody, tolik, kolik chcete mít šťávy, přidat necelou kostku bujonu, ve skleničce v troše vody rozkvedlat hladkou mouku a vlít do šťávy. Povařit, vložit zpět ptáčky a nechat spolu prohřát. Bramborky, okurek a pivečko navrch. Dobrou chuť.*hi*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: martinjelinek*
Datum: 03.02.13 16:25

Tak to bych nezvládl, nicméně vám děkuji za recept a ochotu. Třeba v budoucnu

Od: metallica*
Datum: 07.02.13 11:30

Jsou sice sušší ale já je z kýty mám mnohem radší než třeba z krkovice.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.02.13 16:33

Pěkně naklepej plátky posol popepři ,potři hořčicí a obal buď v trojobalu jako řízek nabo rozšlehej vajíčko s hladkou moukou a v tom to obal a hned osmaž na pánvi s olejem . Budeš mít vynikající řízečky a k tomu brambory . Dobrou chuť - rychlé a dobré.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.02.13 18:17
avatar

Jak už rádci psali, na klasický řízek je kýta suchá. Udělejte si pořádný KATŮV ŠLEH! Žádný strach, není to vůbec složité.

Maso nakrájíte na nudličky. Na olej dát orestovat cibuli, přidat maso a rychle opéci. Přidat skleničku zeleninového leča /tu menší/, sladký kečup, osolit, opepřit a to hlavní: nadrobno nakrájené feferonky. Tolik, kolik máte rád. Podle potřeby přidat kapku horké vody, dusit pod poklicí doměkka, občas zamíchat.

A aby to bylo pořádné chlapské jídlo, na talíři si hromádku masa pěkně posypte strouhaným křenem! A nebude to mít chybu. Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: martinjelinek*
Datum: 03.02.13 18:20

Já už je snědl, bylo to teda na přírodno, pálilo to jako čert ale spokojenost

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.