Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vepřové řízky z kýty

Od: martinjelinek* odpovědí: 12 změna:

Krásné nedělní odpoledne všem. Jsem kuchař úplný amatér a rád bych se zeptal místních, jak jednoduše a rychle by se dalo udělat jídlo z toho masa co tu mám. Jsou to 4 krásný řízky zabalený 600 g. Asi to přijde někomu k pousmání ale každý umí něco jiného ;)*palec*

Všem potenciálním kuchařům děkuji a přejí pěkný a poklidný zbytek tohoto víkendu.. :)

jo a udělám k tomu brambory *jasne*

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Maso omyjte, naklepte, osolte a opepřete. Hoďte na pánev s tukem, po obou stranách osmažte. Máte rychlý a jednoduchý přírodní řízek.

martinjelinek*
hodnocení

tak to je super jednoduchý díky moc!

 

mowla*
hodnocení

0x

Pokud máš jen to maso, pak nejsnazší jsou steaky - narychlo orestované plátky, výpekem poliješ brambory...

Pokud máš ale ještě něco k tomu (zeleninu, cibuli), můžeš maso nakrálet na nudličky a dát restovat(po chvíli podlít vínem) se zeleninou (cibule o něco dříve, než maso, ale třeba papriku, pekingské zelí, mrkev na nudličky, papriku... později (jen prohřát) - a máš masovou směs - taky k bramborům, ale klidně i k rýži... Hlavně se neboj experimentovat...

;)

martinjelinek*
hodnocení

To už je strašně složity, nicméně taky děkuju.

 

nu*
hodnocení

0x

řízky z kýty jsou tvrdé, nejlepší na řízky je plec nebo krkovice...já bych to dal do pekáčku podlil vodou s vínem nebo s pivem a posypal kořeník česneková krkovice, a hodinu a půl s víčkem pomalu dusil - pekl pak sunal poklisi as ještě půl hodiny dělal kůrčičku

martinjelinek*
hodnocení

dá se toto praktikovat bez poklice, buď na klasickým pekáči do trouby anebo na kvalitní pánvi s dobře přiléhající poklicí prosím?

doplněno 03.02.13 16:15:

myslel jsem buď pekáč otevřený anebo na plyn.sporáku teda dusit na pánvi s poklicí?

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Řízky z kýty jsou dost suché. Já bych je udělala jako ptáčky. Naklepat, posolit, popepřit, potřít hořčicí, hranolek salámu, špeku a kyselého okurku, posypat nakrájenou cibulí. Zabalit, zapíchnout do každého dvě párátka. Do papiňáku na oleji orestovat cibuli, když zesklovatí ptáčky na ní posmažit ze všech stran, jen aby se maso zatáhlo. Zalít cca 1 dcl vody, zavřít a nechat velice mírně syčet nějakou asi půlhodinku. Pak ptáčky vybrat, dolit kapku vody, tolik, kolik chcete mít šťávy, přidat necelou kostku bujonu, ve skleničce v troše vody rozkvedlat hladkou mouku a vlít do šťávy. Povařit, vložit zpět ptáčky a nechat spolu prohřát. Bramborky, okurek a pivečko navrch. Dobrou chuť.*hi*

martinjelinek*
hodnocení

Tak to bych nezvládl, nicméně vám děkuji za recept a ochotu. Třeba v budoucnu :)

metallica*

Jsou sice sušší ale já je z kýty mám mnohem radší než třeba z krkovice.

 

hahanaj*
hodnocení

0x

Pěkně naklepej plátky posol popepři ,potři hořčicí a obal buď v trojobalu jako řízek nabo rozšlehej vajíčko s hladkou moukou a v tom to obal a hned osmaž na pánvi s olejem . Budeš mít vynikající řízečky a k tomu brambory . Dobrou chuť - rychlé a dobré.

 

hodnocení

0x
avatar babajaga

Jak už rádci psali, na klasický řízek je kýta suchá. Udělejte si pořádný KATŮV ŠLEH! Žádný strach, není to vůbec složité.

Maso nakrájíte na nudličky. Na olej dát orestovat cibuli, přidat maso a rychle opéci. Přidat skleničku zeleninového leča /tu menší/, sladký kečup, osolit, opepřit a to hlavní: nadrobno nakrájené feferonky. Tolik, kolik máte rád. Podle potřeby přidat kapku horké vody, dusit pod poklicí doměkka, občas zamíchat.

A aby to bylo pořádné chlapské jídlo, na talíři si hromádku masa pěkně posypte strouhaným křenem! A nebude to mít chybu. Jaga.

martinjelinek*
hodnocení

Já už je snědl, bylo to teda na přírodno, pálilo to jako čert ale spokojenost :)

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]