Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žiletka vs pupínky po holení

Od: maja222 odpovědí: 19 změna:

Přeji pěkný večer, sháním rady, jak na pupínky po holení. Zkoušela jsem již spoustu krémů po holení, ale vůbec mi nepomáhají. Pupínky se mi dělají v tříslech, nepříjemně svědí. Naskočí druhý den po oholení žiletkou. Nevím si už rady. Nemáte někdo nějakou zkušenost s tímto problémem?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

3x

Na krémy se vykašlete. Nejlepší je si to na noc zasypat obyčejným dětským pudrem. Já používám ten z DM a jsem spokojená. Je i antiseptický, takže i desinfikuje.

hella*
hodnocení

2x

Zkuste emulzi Excipial U Lipolotio, je to v lékárnách volně prodejný krém a doporučila mi ho kožní lékařka.

pegin*
hodnocení

2x

někde sem četla že pomáhá nechat pokožku dýchat,čili na noc si například nedávat kalhotky :) ale to nevím,mě pomáhá nejvíc dobrý tělový krém nebo mléko. Zkuste nějaký pořádně hutný a nebo větší vrstvičku a mělo by to být dobrý.Taky na to po holení trpím tak to tak zkuste.Jaký máte tělový krém?Dle zkušeností zkuste koupit tělový krém (je hutnější než mléko)

maja222
hodnocení

Teď používám od Oriflame, tu modrou řadu. Nevím jestli je to krémem nebo citlivou pokožkou.. jinak děkuji za rady :)

pegin*

zkuste jiný krém a hned uvidíte v čem je zádrhel.Možná máte moc citlivou kůži,požívejte pořádnou pěnu na holení nebo gel a hned se natřete tím krémem.a žádné uplé kaťata pak :) at pokožka může dýchat

hodnocení

2x

Ale nač se holit, copak přítel netouží po trošce dentální higiene a "lásky" v jednom..?

Uplně nejlepší je trvalá laserová depilace, to je klídek, pohoda, luxus absolutně nepředstavitelný :)

maja222
hodnocení

No :) To netouží...ale ta laserová depilace by mohla bejt nejlepším řešením...

lm®

aaauuuuuuuuuuuuu

bena*

No a nebo si chlupy pálit zapalovačem, co? :D

hodnocení

1x

POUŽÍVAT VŽDY NOVÉ HOLÍTKO:)

cyril*

Nebo se rozhodnout pro radikálnější změnu - místo žiletky letlampu a poté vhodný opalovací krém na popáleniny! *smich*

hodnocení

1x

na trvalé odstranění chloupků (kdekoli na těle) bych doporučila trvalou IPL depilaci. Pro opravdu trvalé odstranění by se mělo podstoupit několik procedur 4-6, u každého je to jiné, po cca 3 týdnech. Ale pokud byste se pro IPL rozhodla, tak začít co nejdříve, po ošetření se nedoporučuje slunění.

jerrysek*
hodnocení

0x

no hlavně holit správným směrem :D po směru ;) opačně to pak pěkně svědí, prostě hrůza :D

ann*
hodnocení

0x

Tak za prvé nepoužívat žiletku do nekonečna (ideálně tak na 1-2 holení třísel a pak 1-2 holení "dodělat" na nohách a pak vyhodit! při použití používat pěnu či gel na holení a po holení používat gel či pěnu po holení! Jiné krémy na to neurčené bych na to nepiplala a také jak již tu někdo psal, nechat po holení "dýchat" *smich*

amynka*
hodnocení

0x

natřít před holením kondicionerem převzatá rada ale osvědčila se

veru*
hodnocení

0x

Záleží, jak moc je pleť citlivá. Já dřív používala klasické pánské vody po holení s obsahem alkoholu, ale štípe to jak blázen a někomu po tom pupínky naopak můžou naskákat. Nejlepší je nechat kůži třeba hoďku dýchat - tzn. bez kalhotek, které naopak třísla dráždí. Nebo druhá varianta, neholit tak často, nechat víc odrůst..to pomáhá mně.

samicka*
hodnocení

0x

zkuste vymenit zitelku za depilator. ze zacatku to bude jiste neprijemne ale casem si zvyknete. a pichlava bolest ustoupi.

ja to takto pouzivam asi 15 let a jsem bez pupinku. kosmetiku na to nepouzivam zadnou. obcas jen nejakou toaletni vodu. je to holt jina metoda, ze zacatku asibolestiva, ale zase o to trvanlivejsi.

regi*

Vidíte, já jsem zase naopak člověk, který má pupínky po depilaci.

fidonet*
hodnocení

0x

vím, že je to otázka spíše pro ženy, ale muži s citlivou pokožkou mají stejný problém. Kdysi jsem měl úraz na bradě a na jedné straně mám citlivější pleť. Za celé roky jsem nepřišel na to, jak se oholit žiletkou, abych neměl stejný problém jako vy. Přestalo to, až po používání holicího strojku. Hloupé je, že jej musíte používat ob den, ale jemná pokožka si zvykne. Doporučuje se s holícím strojkem stovky rad, s krémem, gelem nebo pudrem. Mě osobně nepomohlo nic z toho. Navíc holení tváře zůstane na suchu. Vy máte větší problém ( s ohledem na pocení v tříslech ) , takže co vyzkoušet holící stojek?

doplněno 11.03.11 11:47:

p.s. měl jsem na mysli elektrický ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]