Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Červené oční víčka

Od: ivetamahelova odpovědí: 6 změna:

Chtěla jsem se zeptat zda mě nedokážete poradit. Mám červené fleky kolem očí.Nateklé víčka a i pod očima. Až se to loupe a svědí to. Vždy to sklidním heřmánkem,framykoin mě ro zlepší. Nevím jak to dostat do normálu. Mám citlivou plet.Děkuji za každou odpověd.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

0x

Tohle může být zánět spojivek. Na Vašem místě bych šla na oční, protože kůži sice zklidňujete dobře, ale ten původ může být jinde (v očích) a bez speciálních léků od očního na předpis jej neodstraníte. Raději dřív než později, oči bych nepodceňovala...

doplněno 18.02.11 17:44:

Krom toho to může být z řasenky, líčidel.. kultivace šupinky z kůže kolem očí by napověděla víc..

pegin*
hodnocení

0x

taky sem to měla,já to měla s denního hydratačního krému který mi evidentně neseděl a udělal alergickou reakci.Podle vašeho popisu je to to samé.Jaký používáte krém na obličejj?Přestante ho používat a kolem očí si natřete panthenol,ten určitě pomůže a kůži vyléčí.ted mám místo krému balzám Saloos přírodní kosmetiku a tu můžu natřít i blízko očí a nic.Je super a oči mi vyléčila.Zkuste to a dejte vědět.Nebo na kožní když to nepřejde.Taky na to hodně trpím když si natřu nevhodný krém.

hodnocení

0x

Framykoin bych a to nedával, to je antibiotikum a je spíš na poranění; rovněž bych se vystříhal hydrocirtisoových mastí, jinak by možná mohly být dobré, ale do okilí očí většina z nich výrazně nepatří. Ostatně s obojím se má zacházet střídmě, ne nadarmo jsou na lékařský předpis.

A teď co dělat: doktor by nebyl na škodu, rovněž vidím jako dobrou radu zvážit, co používáte za kosmetiku, s tou alergickou reakcí to stojí za ůvahu. A z "babských rad" (krom heřmánku) připadá v úvahu obklad ze světlíku lékařského neboi ze zeleného čaje (lce použít vyvařené sáčky).

jamie
hodnocení

0x

mela jsem jednou podobny problem a byl z toho ekzem, ktery se mi objevil asi po 12 letech. Sestricka na ocnim se me zeptala, co jsem s tim okem delala nebo jestli me nekdo prastil, protoze jsem to natekly. Kazdopadne hned k ocni, muze ti predepsat kortikoidovou mast i do oblasti oci popripadne i ocni kapky. Pak mozna na alergologii zjistit, co to zpusobilo nebo i kozni by mohla poradit. Hodne zdaru

Já jsem před kortikoidy varoval, ale psal jsem "většinou", tedy neužívat něco, co mi doporučí soused. Samozřejmě jsou i masti speciálně na oči, ale důrazně doporučuji, jen na radu a předpis lékaře. (I když jsou to ty vhodné, jsou to velice účinné masti, ale poněkud degradují účinnost jiných prostředků). Ale doktor by měl vědět, a pokud řekne "užívat maximálně pět dní" nebo tak něco, tak užívat maximálně pět dní.

marenka*

*palec*Kromě jiných mnoha nežádoucích vedlejších účinků mám jeden navěky. Ztenčená kůže. Škoda, že na fotografii to nejde pořádně vidět, ale na rukou, kde jsem kortikoidovou mast musela užívat (byla mi předepsána) mám kůži jako papír (takovou mají hodně staří lidé, já jí měla už v 25 letech). Tenoučkou a suchou. U očí by to moc dobře nevypadalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]