Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Urceni otcovstvi

Od: luckyman odpovědí: 9 změna:

Dobry den muzete mi prosim alespon strucne poradit? V roce 2000 se mi v kratkem a neuspesnem vztahu narodila dcera, bohuzel uz v zacatku tehotenstvi jsme se rozesli. presto jsem byl rad za mimco a byl jsem ochoten platit vyzivne a vidat malou. Expritelkyne mi vsak pohrozila, ze me uvede za neznameho otce, snad v domnence, ze se bude mit od statu lepe, asi proto, ze jsem byl mlady a nezajisteny. Par let jsem se jeste zkusil zkontaktovat a nejak se domluvit na vyzivnem a navstevach, bohuzel zadna reakce. Vcera po skoro 11 letech mi prisel dopis od advokata, ze ma expritelkyne zada me potvrzeni otcovstvi a 3 roky pozpatku platit vyzivne 4000 kc mesicne a potom dale pokracovat. Mam ji to vsechno odsouhlasit pisemne a urcit otcovstvi, to vse do tydne (je to nejak narychlo)Popravde receno, jsem tim trosku zaskocen a znechucen, celou dobu jsem mel zajem a ted takhle na mne. Jsem 3 roky stastne zenaty a cekame druhe mimco, navic nase financni situace neni prizniva. Prosim Vas muzete mi poradit co mam delat, jestli mam jednat prez soud?(bylo mi pohrozeno, ze pokud nebudu souhlasit, zaplatim soudni vylohy). Mockrat dekuji za odpoved, aspon strucnou a preji hezky den Petr Stistko.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

knopka*
hodnocení

1x

Tak to by mně zajímalo jak se k tomu soud postaví a jak matka bude argumentovat to že si o to žádá až po tolika letech!Myslím že byste se měl poradit s právníkem.

chlupatependolino*
hodnocení

0x

Já mám dojem, že v našem státě není možné muže násilím dopsat do RL jako otce. Opravte mě, kdo tomu rozumíte.

No, pokud dítě v RL žádného otce nemá, tak je v zájmu dítěte, aby tam někoho mělo zapsaného... čili si myslím, že se tím soud bude zabývat a pokud testy otctovství prokážou, tak otec dopsán i po letech bude.

Proč po tolika letech - to ví asi jenom matka. Je celkem možné, že požádala o dávky sociální podpory a dozvěděla se, že nejdřív musí uplatnit nárok na výživné, jinak má smolíka *nevi*

chlupatependolino*

Hmm, tak to se mi zdá pěkně nefér. Jak k tomu ten chlap přijde . . . teď si bude muset sehnat právníka a platit, platit.

chlupatependolino*
hodnocení

0x

Já si taky myslím, že ačkoliv jste na tom s penězi nevalně, měl byste si najmout právníka. Protože pokud má její právník něco v rukávu a vy něco špatně plácnete nebo nedejbože podepíšete, tak se nedoplatíte.

chlupatependolino*
hodnocení

0x

Našla jsme právnickou radu na podobný případ, jako je ten váš.

bezplatnapravniporadna.cz/...

ann*
hodnocení

0x

Myslím, že jí budete muset něco zpětně zaplatit a platit i nadále, ale nechala bych určit soudní cestou, výši výživného s přihlédnutím k Vaší rodinné a finanční situaci. Pak také můžete soudně "vymáhat" schůzky s dcerou. Pochopitelně by bylo lepší se s bývalou "vyčuranou" partnerkou domluvit, ale někdy to nejde?! Přji Vám zdravé a krásné miminko :)

jirbar*
hodnocení

0x

Pokud jste si JIST, že jste otcem dcery tak se nemá cenu vzpouzet. Pokud si jist nejste tak vyčkejte soudní rozhodnutí. CO KDYBY

doplněno 18.02.11 01:50:

Ještě doplňuji k tomu "vzpouzet". Pochopitelně se jedná o to určení otcoství, co se týče výše výživného to je jiná věc. Nejspíš by to řešil soud, ale náklady by byly nižší, než v případě určení otcoství, kdy zároveň ovšem soud určí taky výši výživného.

Nevím zda jsou soudní poplatky v tomto sporu, v každém případě, ale náklady znaleckých posudků hradí účastníci.

doplněno 18.02.11 01:50:

A většinou je hradí ten kdo prohraje.

vraxan*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že asi vaše finanční situace není moc dobrá, když máte vlastní rodinu dítě a další na cestě, tak by si bylo lepší počkat na ten soud a tam si nechat určit výši výživného, ta by mohla být po zohlednění Vašch poměrů lidně i nižší než 4000. Soudní poplatek se u určení výživného tuším neplatí a výlohy na advokáta protistrany taky nemusí být automaticky přiznány ženě. Mám za sebou soud o výživné, takže +/- vím o čem mluvím.

Co se týče dítěte, jste si jist, že je Vaše? Ženy jsou nevyzpytatelné a nikdy nevíte...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]