Nejste přihlášen/a.
Prosím kdo mi poradí. Vyrábím bižuterii a vytvořila jsem si e-shop. Chtěla by jsem ho nějak zveřejnit, ale nevím kde ho mám umístit. Mohli by jste mi poradit copak mám udělat, nebo kde by jsem si ho mohla vložit, aby ho někdo nalezl třeba při vyhledávání šperků nebo bižuterie? Předem děkuji.
seznam, centrum, googl .. odkazy, no a pak i popř. placené odkazy
na intu do inzerátu, nechat si natisknout letáčky, rozdávat, do schránek ...
Koukám, že tady nikdo netuší na co se tazatelka ptá. Takže tady je odpověď
Nejprve je nutné vzmyslet a zaregistrovat doménunapříklad www.bizuterie.cz.
Na www.nic.cz se ujistit zda je volná
pokud ano, domenu zaregistrovat u registrátora (odkazy najdete na www.nic.cz
pak už si jen zajistit webhosting. Pokud nechcete do hostingu ani domény investovat, stačí se zaregistrovat například na webzdarma.cz/... Tam bude mít vaše domena tvar například www.bizuterie.wz.cz. Má toale nevýhodu. Provozovatelé těchto služeb neručí za to, že web bude stále a spolehlivě fungovat. Proto spíše doporučuji placený hosting. Stačí si zadat do vyhledávání například web hosting a vyjede Vám spousta firem.
tedy pokud jsem pochopil, shop již umístěn je, teď jde o propagaci. Zaregistrovat se do co nejvíce vyhledávačů a seznamů, číst podmínky aby za čas nepřišly faktury od vykuků. Web mít dobře napsaný, validní kód, dobře přístupný pro roboty, vhodně zvolená slova. Je o tom celá věda, SEO se jí nadává cs.wikipedia.org/...
Pokud jsou ambice (a pokladnička) větší tak nic nebrání reklamě v médiích.
Nejlepší reklama je zadarmo. Pokud o Vás (nebo Vašich produktech, či aktivitách) někde na internetu existuje zmínka, požádejte provozovatele stránek o vytvoření odkazu na Váš web. Jestliže existuje nějaký spřátelený, nebo tématicky příbuzný web, domluvte se na výměně odkazů. Nejúčinnější odkazy jsou textové s použitím klíčových slov. Snažte také odkazovat ze svého webu na jiné stránky, jestiže se to hodí.
Doporučuji se zaregistrovat na seznam zboží.cz a Heureku. K tomu aby Vaše zboží bylo konkrétně vidět v nabídce (např. zbozi.cz) je třeba vygenerovat xml feed. Tento Feed (jeho URL) zadáváte při registraci do obchodu na již zmíněné zbozi.cz či Heureka. Bez toho feedu to prostě nejde - pravidelně si ho pak servry stahují a aktualizují Vaši nabídku a ceny. Pak jde o to aby jste byla vidět, vašeho zboží bude pravděpodobně na netu dost a doporučuji si udělat placenou verzi na zbozi.cz - za každý proklik (když na Váš obchod někdo klikne a přesměruje ho to na Váš e-shop) budete platit třeba desetník, ale vyhodí Vás to v nabídce zboží.cz na první odkazy které vyjedou.
Podle mého se tazatelka neptá jak shop propagovat ale jak ho umístit na web. Takže tady je odpověď
Nejprve je nutné vzmyslet a zaregistrovat doménunapříklad www.bizuterie.cz.
Na www.nic.cz se ujistit zda je volná
pokud ano, domenu zaregistrovat u registrátora (odkazy najdete na www.nic.cz
pak už si jen zajistit webhosting. Pokud nechcete do hostingu ani domény investovat, stačí se zaregistrovat například na webzdarma.cz/... Tam bude mít vaše domena tvar například www.bizuterie.wz.cz. Má toale nevýhodu. Provozovatelé těchto služeb neručí za to, že web bude stále a spolehlivě fungovat. Proto spíše doporučuji placený hosting. Stačí si zadat do vyhledávání například web hosting a vyjede Vám spousta firem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.