Nejste přihlášen/a.
kdo poradí, jak zbavit přemrzlé brambory nasládlé chuti - jsou kupované v obch. řetězci a jsou zřejmě přemrzlé nebo namrzlé, je nějaká rada?
Právě řeším stejný problém. Mladí mi přivezli z Makra pytel brambor - 25 kg. Jsou namrzlé Zkuste kouknout do zdejšího archivu, už se to párkrát řešilo. Já momentálně vymýšlím recepty, kde se sladkost snese - bramboráky, zapečené brambory, šťouchané brambory, bramborové placky, bramborové knedlíky - šišky na sladko, chlupaté, plněné knedlíky. Jinak zkouším nechat brambory několik dní v teple vydýchat - měla by se sladkost snížit. A dále při vaření brambor slít první vodu a s novou vodou je dovařit. Tak doufám, že je nebudu muset vyhodit.
Ale nevařte z nich bramborovou kaši - to je fujtajbl.
A ještě jsem si vzpomněla, při vaření přidat lžičku octa.
Nasládlé brambory můžeme spotřebovat v takových jídlech, kde se nasládlá chuť ztratí. Na mysli máme veškeré bramborové těsto. Například plněné bramborové knedlíky, zapékané brambory se zeleninou a uzeninou, brambory na paprice či saláty. Použít jdou do bramboráků.
Ostatní ingredience sladkou chuť potlačí. V žádném případě se z těchto brambor nepokoušejte ze zoufalství udělat kaši. Tam sladká chuť ještě více vynikne a jídlo skončí v odpadcích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.