Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
používám dení a noční krémy pro hydrataci pleti od Avonu,ale poslední dobou se mi strašně vysušují oční víčka,mám podezření že je to z krémů.Už sem vyzkoušela celou řadu kosmetických firem,ale málokterá mi seděla.Mám citlivou plet,dehydrovanou a dříve jsem měla problémy s akné,ty už ale vymizeli. Chci se zeptat,jelikož jsem si koupila na to loupání kůže obyčejný panthenol krém.jestli tento krém mohu používat každý den na celou plet jako běžný krém,jestli to někdo dělá a jaké má s tím zkušenosti. Je mi 22 let.Děkuji za rady.
Asi bych se bála. Pantenol je na obnovování buněk. Takže jen po dobu nenormálnosti. A specální krémy na oči máte vyzkoušené?
Lékařka mi napsala bezva mast na problematickou kůži po ozařování. Jmenuje se Lipobase. Je úžasná. Bez vůně, nádherně se vsakuje, je taková báječně jemná. Po chviličce není mastná pokožka, jen hebká. Při další návštěvě jsem se jí zeptala, jestli vnoučkovi tím mohu namazat nožky. Pravila, že se používá na maličká miminka, když jsou suchá. :D S receptem 46 kč, bez receptu 110 kč v lékárně.
krémy na oči mi právě taky moc nedělají dobře,mám citlivou kůži,zvlát oblast okolo očí,takže nejvíc náchylná je kůže kolem očí která se začne loupat nebo červenat když je podrážděná.
Mívala jsem taky s tímto problém a jednorázově mi pomohl krém na oči od Ryoru (ovšem nevím, jestli se ještě vyrábí). A mnohokrát zde zaznělo od přispěvatelky, která už se tu neobjevuje, že nejlepší na pleť je olivový olej. Vyzkoušela jsem a od té doby na něj nedám dopustit. Dostanete do pokožky pouze tu mastnou složku, kterou potřebue, žádné parfemy, vodu, látky, které nechcete... Je li kůže moc mastná, přiložte obyčejný ubrousek, přebytek se vsaje. To bych dnes na vašem místě udělala já. Jinak teď jsem byla na kožním a doporučil mi krom speciálně vyrobené masti přímo pro mě pleťovou vodu Sensibio H2O od biodermy. Nejsem z těch, které za kosmetiku utrácejí malant, takže cena mě dost zarazila, ale koupila jsem v akci 1+1 hned dvě a nemůžu si stěžovat. Voda má za účel obnovovat obranyschopnost buněk i tu jemnou vrstvičku pokožky, která chrání celý obličej (jak mi bylo jako pro laika vysvětleno). Musím říct, že já nic moc nepociťuji, ale partner si můj obličej chválí :D No a poslení rada - máte-li možnost, zkuste na chvíli nepoužívat řasenky apod., abyste příliš nemusela odličovat (jinak ale ta voda od biodermy je i na odlíčení). A ještě jeden dodatek - nesvědí vás přímo i oči? Na kůži se totiž někdy s předstihem hlásí zánět spojivek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.