Nejste přihlášen/a.
Mám tu rybu jí se za syrova nebo je lepší ji tepelně upravovat?
Tak ono to uzení je tepelná úprava. Já ji vytáhnu z lednice, zbavím kůže a jím jí rovnou, přikusuji chleba. Vůbec si neumím představit, jak by šla tepelně dále upravovat, aby to bylo dobré.
já vím to jsem napsal špatně a uvědomil jsem to hned jak jsem to vložil sem. Sem právě slyšel že je lepší jí dodatečně upravit protože obsahuje nějaký choroboplodný zárodky.
Záleží, jakou uzenou makrelu máte. Pokud je uzená teplou cestou, tak, jak píší rádcové přede mnou, konzumujte tak jak je, nemusíte tepelně upravovat. Pomazánku dělám takovouto, čisté, obrané maso bez kostiček vidličkou smíchám s kouskem měkkého másla, na jemno nastrouhanou kyselou okurkou, malinko cibulky, též jemně nakrájené, lžička obyčejné hořčice, mírně osolit, opepřit, natírá se na chleba.
Pokud máte makrelu, uzenou studeným kouřem, tak Vám řeknu popravdě, že je velmi, velmi zdravá, ale jak to obvykle bývá, zdravé věci nejsou tak dobré, jako nezdravé. My jsme prostě zvyklí na ty naše, do zlatova vyuzené.
Já jsem tuto zdravou makrelu koupila, dvakrát ochutnala, co kdyby náhodou jsem jí přišla na chuť, ale bohužel, ani psovi jsem ji nanabídla, šla do koše. To maso je jakoby trochu syrové. Je to zřejmě i o zvyku.
doplněno 02.02.13 19:47:Tím nechci říci, že jsem se nechala napálit. Velice ráda ochutnávám nám neznámé potraviny, hlavně z cizích zemí, jiné kuchyně. Takže jenom další zkušenost.
Ale jo já mám syrový ryby rád..jeden známý je nakládá, pokud se tomu teda dá říct syrový a jsou špičkový
Uzenou makrelu už nijak neupravujte. Vyndat páteř a ostatní kosti, krajíc chleba do ruky a - dobrou chuť.
Jinak dělám z uzené makrely pomazánku: Rybu oberu, rozmačkám vidličkou. Přidám nadrobno nakrájenou cibuli, 2 vejce natvrdo /jemně nastrouhaná/, změklé máslo /nebo místo něho majolku/, sůl, pepř, lžíci plnotučné hořčice, trošku worcestru.
Vše dobře promíchám, dochutím. Pokud chci pomazánku na jednohubky, hodně jemnou, použiji tyčový mixér.
Nic se nepokazí, přidá-li se do pomazánky i sterilovaná okurka. Jaga.
doplněno 03.02.13 07:44:A zapomněla jsem: zakápnout citrónem!
Tepelně neupravovat,maso opatrně obírat od kostí,k tomu chleba lehce máznutý máslem a na proužky nakrájet syrovou cibuli a přikusovat k tomu.Když je k tomu ještě vychlazené pivko,tak je to pochoutka ,,jedna báseň,,! )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.