Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak jíte uzenou makrelu?

Od: martinjelinek* odpovědí: 29 změna:

Mám tu rybu jí se za syrova nebo je lepší ji tepelně upravovat? *hi*

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

2x

Tak ono to uzení je tepelná úprava. Já ji vytáhnu z lednice, zbavím kůže a jím jí rovnou, přikusuji chleba. Vůbec si neumím představit, jak by šla tepelně dále upravovat, aby to bylo dobré.

martinjelinek*
hodnocení

já vím to jsem napsal špatně a uvědomil jsem to hned jak jsem to vložil sem. Sem právě slyšel že je lepší jí dodatečně upravit protože obsahuje nějaký choroboplodný zárodky.

askmenow*

Myslím, že pokud byla dobře skladována, žádné zárodky by na ní být neměly. Navíc ji takto konzumujeme s rodinou běžně a nikdy se nám nic nestalo.

doplněno 02.02.13 18:41:

Dobrou chuť :)

doplněno 02.02.13 18:42:

Ron: jakou děláte z makrely pomazánku, prosím? Zní to dobře.

drejdl*
hodnocení

2x

Tak, tak. Neni treba dale tepelne upravovat, u nas se pokape citronem a bere se tak, jak je. Da se z ni udelat i dobra pomazanka.

doplněno 02.02.13 18:39:

Jeste doporucuji zapijet hojne pivem, ty chute se bajecne doplnuji *frajer*

martinjelinek*
02.02.13 18:41
hodnocení

AHA! *smich*

tomasgulas

Toho si važ. To byla rada od doktora *smich*

ron*
hodnocení

2x

Je uzená, není syrová. Makrelu uchovávejte v lednici. Před jídlem odkrojte hlavu, makrelu rozdělte na poloviny, odstraňnte páteř, příborovým nožem odškrábněte nečistoty a drobné kostičky a pak už jen maso oddělujte od kůže. Z makrely se dá připravit i výborná pomazánka.

Dobrou chuť.

hodnocení

2x
vytahnu z lednicky a rukama uzdibuju maso a prikusuju pecivo :)

ivik*
hodnocení

1x

Pomazánku dělám, že to bílé masíčko natrhám a utřu s máslem a nebo můžete dát i drobně nekrájenou cibuli, ale jen trochu a na chleba.

nicozjb*
Miluju makrelu tak to vyzkouším díky za tip :)

martinjelinek*
hodnocení

Tak dobře takže jdu večeřet lidi :)

hodnocení

0x

kuzi , kostru , hlavu ocas fuc a papam s chlebem a parada *smich*

pohanka*
hodnocení

0x

Záleží, jakou uzenou makrelu máte. Pokud je uzená teplou cestou, tak, jak píší rádcové přede mnou, konzumujte tak jak je, nemusíte tepelně upravovat. Pomazánku dělám takovouto, čisté, obrané maso bez kostiček vidličkou smíchám s kouskem měkkého másla, na jemno nastrouhanou kyselou okurkou, malinko cibulky, též jemně nakrájené, lžička obyčejné hořčice, mírně osolit, opepřit, natírá se na chleba.

Pokud máte makrelu, uzenou studeným kouřem, tak Vám řeknu popravdě, že je velmi, velmi zdravá, ale jak to obvykle bývá, zdravé věci nejsou tak dobré, jako nezdravé. My jsme prostě zvyklí na ty naše, do zlatova vyuzené.

Já jsem tuto zdravou makrelu koupila, dvakrát ochutnala, co kdyby náhodou jsem jí přišla na chuť, ale bohužel, ani psovi jsem ji nanabídla, šla do koše. To maso je jakoby trochu syrové. Je to zřejmě i o zvyku.

doplněno 02.02.13 19:47:

Tím nechci říci, že jsem se nechala napálit. Velice ráda ochutnávám nám neznámé potraviny, hlavně z cizích zemí, jiné kuchyně. Takže jenom další zkušenost.

martinjelinek*
hodnocení

Ale jo já mám syrový ryby rád..jeden známý je nakládá, pokud se tomu teda dá říct syrový a jsou špičkový

pohanka*

Tyto jsem též jedla a souhlasím, jsou dobré.

martinjelinek*
hodnocení

Ještě jsem se někde dočetl nebo slyšel, že snad doporučovaný a zdravý ryby jsou ty ze studených vod a nedoporučují se ty z teplých

hodnocení

0x

Makrela je fakt dobrá ryba, bohužel ji nejím kvůli kostem, je jich tam jako much a ještě takové malinké. Raději si dám sardinky.

hodnocení

0x

mi děláte chutě,pěkně uždibovat a k tomu čerstvý chleba :) žádná vidlička .. škoda že už ryby skoro nemůžu*plac*

hodnocení

0x

Uzenou makrelu už nijak neupravujte. Vyndat páteř a ostatní kosti, krajíc chleba do ruky a - dobrou chuť.:-P

Jinak dělám z uzené makrely pomazánku: Rybu oberu, rozmačkám vidličkou. Přidám nadrobno nakrájenou cibuli, 2 vejce natvrdo /jemně nastrouhaná/, změklé máslo /nebo místo něho majolku/, sůl, pepř, lžíci plnotučné hořčice, trošku worcestru.

Vše dobře promíchám, dochutím. Pokud chci pomazánku na jednohubky, hodně jemnou, použiji tyčový mixér.

Nic se nepokazí, přidá-li se do pomazánky i sterilovaná okurka. Jaga.

doplněno 03.02.13 07:44:

A zapomněla jsem: zakápnout citrónem!

aaaaaa*
hodnocení

0x

vždy za "syrova" a stále zdráv. Samotnou nebo si dělám salát - makrela, čínské zelí, rajče, cibule, sůl, pepř, citron

hodnocení

0x

Tepelně neupravovat,maso opatrně obírat od kostí,k tomu chleba lehce máznutý máslem a na proužky nakrájet syrovou cibuli a přikusovat k tomu.Když je k tomu ještě vychlazené pivko,tak je to pochoutka ,,jedna báseň,,! :))

martinjelinek*
hodnocení

Bylo mi z ní fakt špatně tak nevím co jsem udělal špatně *ee**palec*

askmenow*

To mě mrzí, tak spíš, jestli jste si to nevsugeroval svými pochybnostmi... Nebo jste měl zrovna smůlu a narazil a nějakou špatnou, ale jak říkám, jím ji běžně a vždy ok.

martinjelinek*
hodnocení

Asi jsem spolkl kost myslím tím to je.

Já to říkala, že je tam plno kostí, proto makrelu nejím, i když mi chutná...

martinjelinek*
hodnocení

janý, přesně.

michaltopic*
hodnocení

0x
Rozpulit a prstama vyjist s chlebem a cibuli :)
Ale jednou na jedny vodacky akci delali na ohni peceny makrely. Nabodnuta na klacku a potirana nejakou marinadou s korenim. Mnamina k pivku na slunicku, lahoda :)
martinjelinek*
hodnocení

a tu makrelu jste vylovili ve Vltavě? ;)

michaltopic*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]