Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
nejdříve bych rád trochu uvedl do dění. Bude mi brzo 17 let a mám cca 10kg nadváhy. Nejsem z rodiny, kde by začal zdravý jídelníček, atp.
Proto se musím do tohoto boje v podstatě "pustit sám". Mám koníček, florbal, který mám 3x za týden. I přesto je to docela málo a díky tomu nezhubnu co potřebuji. Nejhorší je vždy to, že se k hubnutí odhodlám a po nějaké době si dám třeba větší příděl a váha zase vyskočí. Snad budu mít konečně silnější vůli
Chtěl bych jsem se zeptat, pomůže hubnutí i posilovna (třeba i na psotavu)? Momentálně je to spíše takové, že si zajdu občas, ale když by to mělo význam, chtěl bych začít chodit pravidelně, tak 1 - 2x za týden (středoškolák, takže časově mi to vícekrát ani vycházet nebude).
Co si o tom myslíte? Díky za rady a odpovědi
Pavle problém nebude v nedostatečném pohybu. 3x týdně florbal je dostatečná aktivita. Váha vám vyskakuje protože se špatně zřejmě stravujete. Nepřidávejte si ještě posilovnu tělo by mohlo zkolabovat! Když budete takto hrát a k tomu zdravě a hlavně dostatečně jíst nebudete mít nadváhu.
doplněno 01.02.13 20:34:Tohle je známý problém. Lidi si myslí že jsou obézní a přitom jsou podviživení protože se bojí cokoliv sníst a to co sní si jejich tělo pak nechá a oni přibírají. Takže si pořád a pořád ubírají a to je špatně. Když sportujete musíte dát tělu energii! Auto taky musí jet na benzín nebo na naftu, používat hlavu!
Mockrát děkuji za odpověď.
Bohužel, nidky neví, co si pod "správným strvováním" mám přesně představit. Většinou, co jsem kdy našel, jsou spíše jídelníčky na dietu, věci, které by se musely extra nakupvoat atp..
Myslíte tedy, že se nedá zhubnout, při vynechávání tučných oplatků, čokolád, dále rohhlíků, apod. (čemuž se snažím vyvarvat) a místo toho chleba,...?
To jsou věci který vynechat musíte! žádný čokolády sušenky brambůrky piva bílý rohlíky - aspo'n zezačátku. Pak když je metabolismus rozjetej tak si tělo prakticky poradí se vším. Je potřeba jíst vícekrát denně, dejme tomu 5x a po menších dávkách. Kvalitní věci..tmavý pečivo..mléčný výrobky, ne uzeniny ale maso..vlákninu, hodně pít, zelenina a ovoce a hlavně nebýt hladovej. Pak dejme tomu i přidáte posilku ale pořád to musí být podložený přijatou energií z jídla
Hlavní je změna jídelníčku pohyb pomůže k dorýsování postavy... Myslím, že v sedmnácti si už jakš takš korigovat co jíš můžeš (vím, že na to má obrovský vliv i rodina ale třeba více zeleniny a méně dobrot bys zvládl ne?).
Místo posilovny bych zkusila třeba běhat nebo chodit a to každý den nebo obden + hlídat si správnou tepovku, třeba sporttesterem. Posilovna ti podle mého moc nepomůže pokud nevíš přesně co máš na jednotlivých storjích dělat, kolikrát aby to šlo na hubnutí atp. Pokud opravdu chceš posilovnu, doporučuji aspoň na začátek osobního trenéra, který tě provede a vymyslí ti plán přesně pro tvou potřebu
Já myslím, že hodně záleží i na tom jak se při florbalu "nadřeš". Jestli běháš až do mrtva anebo spíše postáváš.
Víš jaký množství kalorií by jsi musel denně přijmout když budeš 3xtýdně hrát hokej a k tomu cvičit? To nechtěj vědět..
doplněno 01.02.13 20:50:Ještě bych doplnil jednu věc takový kouzelný pravidlo. Ono totiž ani tak nezáleží na tom co člověk sní, ale KOLIK toho sní a to je velká pravda. Když si sportovec občas dopřeje to pivko vůbec nic se neděje..nebo si dá někde na akci něco tučnýho taky se nic neděje. Jak je aktivita tělo si s tím porádí ale nesmí to být pravidelně.A to je vše co jsem chtěl říct.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.