Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho se čeká na výsledky cytologie?

Od: pavlinka* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, včera jsem byla na gyndě a dr. mi udělala stěr na cytologii. Za jak dlouho budou výsledky a s jakými riziky mám počítat? Byla jsem z toho překvapená, že jsem se zapoměla zeptat. Děkuju za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Stěry mi dělá gynekolog pravidelně 1x ročně, výsledky jsou do týdne jak už vám tu psali ostatní. Nemáte se čeho bát a užijte si těšení se na miminko.

myse*
hodnocení

0x

můj doktor říká že za týden ... tak nevím. Máme to domluvené tak, že když je to v pořádku, tak nic a když jě něco špatně - zavolá mi... ale jestli takové služby nabízí i váš lékař, nevím...

Rizika - cytologie se dělá proto aby byly zjištěny změny v buňkách na děložním čípku - první příznak případné rakoviny. Nebojte se nic, dělá se to pravidelně každé ženě... Buďte v klidu.

pavlinka*
hodnocení

Tak jsem o něco klidnější. Na kontrole mi dr. řekla, že vaječníky a čípek jsou v pořádku. Ale do hlavy jí ale nevidím. Tak mě to trochu vrtá v hlavě.

patronka*
hodnocení

0x

Já na tyto stěry chodím 1 x ročně už asi 30 let a pro výsledek si telefonuji za týden. Dříve to bylo domluveno tak, že pokud by byl nějaký nález, sami by zavolali, jenže to byl pak týden zbytečného strachu. Riziko je nepatrné, ale hlavně pokud by byl nález pozitivní, dá se včasnou léčbou zabránit šíření nemoci. Je to jedna z mála zhoubých chorob,kde jsou výsledky léčby téměř stoprocentní, právě pro včasné podchycení. Není třeba mít obavy.

zdenk
Ja chodim pravidelne a pred rokem mi tam nasli neco musela jsem znovu za pul roku zase spatny pak dalsi přesnější cytologie kterou jsem si ja hradila a zase spatne tak jsem sla na onkogynekologicke vysetreni a tam se jim to taky nelibilo a musela jsem na operaci. Jsem pul roku po operaci a pred tydnem jsem byla zase na cytologii a vysledek furt nemam takze jsem nervozni

pavlinka*
hodnocení

Asi takhle, zjistila jsem, že jsem těhotná., sice na začátku, ale přesto se výsledku cytologie bojím, aby to nějak neovlivnilo těhotenství. Mám se bát o mimčo, kdyby tam něco našli?

patronka*

Nebojte se, strachem byste jen děťátku ubližovala a pan doktor nejspíš chce mít jistotu, že jste v naprostém pořádku. Dnes je to úplně běžné vyšetření.

palom*
hodnocení

0x

Jak píší ostatní, není se čeho bát jde o naprosto běžné preventivní vyšetření. Všem Vám závidím tu týdenní čekací dobu. Já čekám na výsledky déle než měsíc. Tazatelce přeji krásně těhotenství bez stresu. Nejlépe bude když si ke svému doktorovi zavoláte a domluvíte se.

Lenka Kadlíková

evinka66
hodnocení

0x

Cytologické stěry se dělají prventivně jednou ročně, čekací doba je asi individuální 1-3 týdny, záleží na vytíženosti cytologické laboratoře. Myslím, že je jistější si pro výsledky sama zavolat a mít jistotu, že je vše v pořádku. V cytologické laboratoři vyhodnotí, zda buňky získaně stěrem jsou úplně zdravé a další stěry se dělají za rok, nebo nejsou úplně zdravé např. vlivem nějakého zánětu a doporučí stěry opakovat třeba za 3 - 6 měsíců. Pokud stěry opakovaně nevycházejí příliš dobře doporučí bioptickou kontrolu, což znamená jít si lehnout do nemocnice, z čípku odberou větší vzorek a podrobně ho vyšetří. Vše se dělá jako prevence rakoviny děložního čípku. Pokud budete na stěry chodit pravidelně a dle doporučení lékaře jste na dobré cestě se této chorobě vyhnout. Doufám, že jsem vás nějak nevystrašila a přeju příznivý průběh těhotenství a na konci krásné miminko*slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]