Nejste přihlášen/a.
jak by asi mel vypadat a chutnat dort k 17tym narozkam meho syna-uznejte cim vic je mu let, tim vic mi fakt dochazi napady.
Najlepšia je torta z kyslej smotany, piškót a ovocia (ovocného kompótu) a ešte som nestretol nikoho, kto by sa po ňom neolizoval až za ušami
Suroviny:
-piškóty (dva balíky)
-kysané smetany (ja kupujem z Kauflandu tie Vian, čo majú 250g alebo tak nejak - aspoň 6 ks)
-vanilkový cukor na jednu smotanu rátať 1,5-2 tie malé sáčky vanikového cukru (čiže 6*2=12ks)
-čerstvé pomačkané ovocie (jahody, maliny, borůvky, viničky), to asi teraz nebudete mať, tak kompóty (z uvedených plodov, alebo ananásové/mandarinkové kompóty)
Postup:
Do nádoby naklásť jednu vrstvu piškót, na to dať pomerne hojne ovocie (neliať na piškóty štavu z kompóta, potom by to bylo príliš vodnaté, maximálne tak trochu letmo s mierou pokvapkať), zaliať do vrstvou kyslej smotany zmiešanej s vanilkovým cukrom (na 1 smotanu dva sáčky vanil.cukru) a potom zase opakovať poradie piškóty-ovocie-smotana až dokiaľ Vám nedôjdu suroviny, trpezlivosť či dokiaľ nezaplníte nádobu po vrch.
Nádobu vložiť do chladničky a nechať tam pár hodín (neviem presne koľko, tak 3 by malo stačiť) a môžete podávať.
Na nete sú síce nejaké recepty na túto tortu ale niektoré z nich som čítal a nesúhlasím s ich postupom/surovinami (biely jogurt je bléé), preto som to tu spísal po svojom ako mám overené.
Když si vzpomenu na bratra, který rostl cca 1cm za tři týdny a byl bezedný a přesto stále hladový, tak si myslím, že nejkrásnější a nejlepší dort je ten největšíííí.
V první chvíli mě taky napadl salámový dort, ale tak hezký odkaz jsem teda nepotkala (viz výše).
Ale asi jste rozhodnutá pro klasický sladký - tak třeba vůně likéru nebo rumu nebo dle jeho chutí (cappucino, káva...) a jako tvar mě napadlo třeba nějaký předmět (jeho budoucí povolání, nějaký koníček - teď píšu nesmysl typu poštovní známka nebo globus, kapr pro rybáře ap., syna znáte Vy)...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.