Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak by asi mel vypadat a chutnat dort?

Od: dao odpovědí: 24 změna:

jak by asi mel vypadat a chutnat dort k 17tym narozkam meho syna-uznejte cim vic je mu let, tim vic mi fakt dochazi napady.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vraxan*
hodnocení

1x

Najlepšia je torta z kyslej smotany, piškót a ovocia (ovocného kompótu) a ešte som nestretol nikoho, kto by sa po ňom neolizoval až za ušami *frajer*

Suroviny:

-piškóty (dva balíky)

-kysané smetany (ja kupujem z Kauflandu tie Vian, čo majú 250g alebo tak nejak - aspoň 6 ks)

-vanilkový cukor na jednu smotanu rátať 1,5-2 tie malé sáčky vanikového cukru (čiže 6*2=12ks)

-čerstvé pomačkané ovocie (jahody, maliny, borůvky, viničky), to asi teraz nebudete mať, tak kompóty (z uvedených plodov, alebo ananásové/mandarinkové kompóty)

Postup:

Do nádoby naklásť jednu vrstvu piškót, na to dať pomerne hojne ovocie (neliať na piškóty štavu z kompóta, potom by to bylo príliš vodnaté, maximálne tak trochu letmo s mierou pokvapkať), zaliať do vrstvou kyslej smotany zmiešanej s vanilkovým cukrom (na 1 smotanu dva sáčky vanil.cukru) a potom zase opakovať poradie piškóty-ovocie-smotana až dokiaľ Vám nedôjdu suroviny, trpezlivosť či dokiaľ nezaplníte nádobu po vrch.

Nádobu vložiť do chladničky a nechať tam pár hodín (neviem presne koľko, tak 3 by malo stačiť) a môžete podávať.

Na nete sú síce nejaké recepty na túto tortu ale niektoré z nich som čítal a nesúhlasím s ich postupom/surovinami (biely jogurt je bléé), preto som to tu spísal po svojom ako mám overené.

polinek*

,já ovocné dorty nemám ráda,,,je to studené,,, A ještě jak někdo dá želatinu tak to už vůbec. Podle mne dorta má být máslová ořechová s marcipánem,,,,něco jiného je MALAKOV!

Upéct dortu ve tvaru toho,co má rád,,,,,pokud to svedeš

hodnocení

0x

tvar láhve s nápisem "whiskey"*hej*

Jestli by s ohledem na jeho věk nebylo lepší,vykašlat se na nápady a dát mu konečně něco jiného...

hodnocení

0x

Když si vzpomenu na bratra, který rostl cca 1cm za tři týdny a byl bezedný a přesto stále hladový, tak si myslím, že nejkrásnější a nejlepší dort je ten největšíííí.*vtip*

dao
hodnocení

Zdravím, tak jsem na tom asi podobně. Syn je asi o hlavu vyšší než já, taky nějak nechápu kam dává co s chutí spořádá. Občas mu trošku závidím. Dort bude velký,ale chybí nápad co se tvaru týče.

hodnocení

0x

Ten dort by měl vypadat...a chutnat..asi tak, jako dorty co dělal pan cukrář Tůma..u nás...v Hradci..

To se nedá popsat...to se musí ochutnat..

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Já si myslím, že by si pochutnal i na slaném dortu.

brydova.cz/...-

Hmmm... *pivo*

vraxan*

Tak to vyzerá úžasne...slint. Takže to chce dve torty, tú Vašu a tú odo mňa *smich*

lidus*

Krásná dorta, já chleba kulatý velký kupuju a pak jen mažu a zdobím.

elbarto*
hodnocení

0x

Myslím že nejlepší by bylo zajít s ním do cukrárny, ukázat mu fotky, ať si sám vybere,

Zkazíte překvapení to ano, ale (kdyby jste se náhodou netrefila) vyhnete se větám typu: OMG mami co to má znamenat. nebo Tohle žrát nebudu! nebo Teď si nemůžu na oslavu vzít holky!

Toť můj názor

durancea*
hodnocení

0x

V první chvíli mě taky napadl salámový dort, ale tak hezký odkaz jsem teda nepotkala (viz výše).

Ale asi jste rozhodnutá pro klasický sladký - tak třeba vůně likéru nebo rumu nebo dle jeho chutí (cappucino, káva...) a jako tvar mě napadlo třeba nějaký předmět (jeho budoucí povolání, nějaký koníček - teď píšu nesmysl typu poštovní známka nebo globus, kapr pro rybáře ap., syna znáte Vy)...

myse*

můj syn má 2 jasné požadavky na dort: 1. hooodně velký, 2. hooodně čokoládový *smich*

hodnocení

0x

Zkuste se inspirovat zde: cukrarna-mikulcova.cz/...

některé zlaté mládeži by více chutnal podle tohoto receptu: korpus z pardubického těsta, navrch strouhané ovoce a ozdobený stylizovanou květinkou...

ale nemyslete si, že je to perník smíchaný s kok sem a přizdobený marjánkou... božechráň!

durancea*

.. nemyslíme si, Hejkale *smich*

arakain77*
hodnocení

0x

A co třeba konkrétně takový dobrý z marcipánu?

arakain77*
01.02.11 18:38

Takový...

Jak by asi mel vypadat a chutnat dort?
arakain77*

Z marcipánu,trvanlivý a pošlou i poštou...

arakain77*

Eště mám jeden

Jak by asi mel vypadat a chutnat dort? #2
arakain77*

Nebo takový?

Jak by asi mel vypadat a chutnat dort? #3

jarahosek*
hodnocení

0x

K 17tým narozeninám nedávat dort a pokud ano, řídit se heslem, že nejlepší dort je kilo uzeného...

cituska*
hodnocení

0x

ARAKAIN 77- předložené dorty jsou fantastické-je to vlastní výroba?*dril*

arakain77*

To není moje výroba.Ale je to super.Samý marcipán a kokosový kmen.Kdo je zvědavý,ať vyhledá cukrářství vracov.Tam je úplně vše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]