Hrachová kaše - jak dlouho se vaří?

Od: Datum: 31.01.11 10:34 odpovědí: 8 změna: 04.02.11 19:38

ahoj, koupila jsem půlený hrách žlutý. dnes bude k obědu. namočila jsem ho předem. akorát bych chtěla vědět, jak dlouho se takový hrách vaří. 30 min.?stačí do rozvaření? abych to s tím rozvařením nepřepískla...díky za odp.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 6 let bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: myse®
Datum: 31.01.11 10:43
 
avatar

já myslím že půlhodinka stačí... ale já ochutnávám a podle toho případně prodloužím vaření...

pěkně smaženou cibulku nahoru, kousíček uzeného - mňamka!

Ohodnoceno: 3x
 
Od: ewka69*
Datum: 31.01.11 10:46
 

díky. já si to myslela, že půl hoďka stačí. ale budu ji vařit poprvé, tak aby to nebylo i naposledy. díky

Od: des*
Datum: 31.01.11 11:04
 

Plus mínus autobus,každý udávaný čas je informační.Někdy se vaří hrách hodinu a je tvrdý.Zkušebna tvrdosti hrachu je zabudovaná v kusadlech.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 31.01.11 13:21
 
avatar

ewka, a česneček a majoránku jste přidala?:D

 
Datum: 31.01.11 15:47
 
avatar

Žlutý půlený hrách nenamáčím, vařim 30min. a pak rozmixuju ponorákem. Na druhém kastrůlku si udělám cibulovou jíšku, přidám kaši z hrachu, česnek a trochu majoránky.Opeču klobásu nebo uzené maso. Zelený hrách nekupuji nechutná nám.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 04.02.11 08:18
 
avatar

já vařím luštěniny - i hrách - v papiňáku, nemusím namáčet a za cca 10 minut hotovo

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 04.02.11 19:38
 
avatar

bianko já vařila luštěniny v papiňáku do té doby než mi šupka z fazole ucpala cosi a bouchlo to, papiňák roztrhaný, kousky železa zasekané ve zdi, zářivka, jogurtovač, termoska co byly v dostřelu na odpis, vymalovat celou kuchyň, Ještě že to bylo na chalupě a v té době v kuchyni nikdo nebyl. Papiňák používám stále dnes má až 4 pojistky tak se moc nebojím ale luštěniny už nikdy.

 
Od: polinek*
Datum: 04.02.11 13:41
 

,,půlený hrách nenamáčím,,je to zbytečné,je rychle uvařený.Nenamáčím žádné luštěniny..

V papiňáku je to nebezpečné.Mé sousedce to ucpalo ten ventilek a papiňák vybuchl a měla vymalováno ,,,ještě že byla jinde.

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.