Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mytí vlasů každý den - není to škodlivé?

Od: esterka odpovědí: 25 změna:

Dobrý večer, mám dotaz týkající se vlasů. Vlasy si myji každý večer. Když si je jeden den neumyji, tak je mám hned splyhlé a někdy i mastné. Vyzkoušela už jsem desítky šampónů, ale prostě žádná změna. Máte někdo podobný, či stejný problém? A jak ho řešíte? A také se chci zeptat, jestli to neni nějak škodlivé, když si každý den myji vlasy.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

3x

Jsou profese, kde si člověk každý den prostě hlavu umýt musí, ať je žena nebo muž. Znám to z pohledu mého kamaráda, hlavu si myl denně a vůbec ne nějakým kvalitním šamponem, ale tím co bylo po ruce. Měl tak krásné vlasy, že mu je všechny ženy záviděly a to mohu potvrdit, protože jsem ho léta stříhala. V současné době je obrovský výběr šamponů, poradila bych se ale v dobré drogerii nebo parfumerii, profesionální kadeřnice takový přehled nemají, nakupují většinou od dealerů. Taky si myslím, že změna občas neškodí, je to stejné jako u zubní pasty.

polinek*

,,takže podle vás kadeřnice je hloupější než prodavačka - - - - - -dobrý,,,to je snad vtip

Vlasy si můžeš mýt každý den nevadí,,,,,ale tím pádem nutíš mazové žlázy produkovat více mazu a vlasy se mastí...je to začarovaný kruh..Někdy se to samo ztratí,Také si vlasy můžeš "mýt"suchým šamponem.

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den, dle mého názoru - všeho moc škodí. Každý den patláte na hlavu, vlasy a pokožku šampon, který může vysušovat. Navíc střídáte kosmetiku. Toto nevidím jako dobré. Nejsem ale kosmetička, jen prostě z vlastní zkušenosti vím, že přemíra kosmetiky může opravdu škodit, je-li člověk tomu náchylný. Ale to nemusí být váš případ.

amlim*
hodnocení

1x

Denní mytí vlasů není škodlivé, ale doporučuji používat vhodný šampon a kondicioner na potřebnou výživu a zvlhčení vlasů. Jsou lidé kteří si musí mýt vlasy denně(prašné prosředí,sportovci).Existuje šampon vhodný pro denní používání.Vždy doporuččuji nepatrně kondicioneru do konečků vlasů a dobře opláchnout.Když vlasy nedostanou výživu, tak bývají lámavé a nebo naopak se zase nadměrně mastí.Je to individuální. Mužům kteří mají potřebu si mýt vlasy denně doporučuji šampon 2v1.Já pracuji s vlasovou kosmetikou Satinique s ceramidy, je tam velký výběr pro všechny vlasy.

asminkam*

Mě se právě začali mastit, co jsem zhruba začala brát Biosil plus. Nemůže to být způsobeno tim?

karina*
hodnocení

1x

esterka , určitě to škodlivé není. Jsou profese, kde je to naprosto nezbytné. Zkuste třeba zvolit jinou techniku mytí. Stačí je šamponovat pouze 1x (pokud po prvním mytí máte posit čistých vlasů. Nedávat příliš kondicioneru, nebo možná Vám bude stačiv šampn 2 v 1.Po umytí nedrhnout vlasy froťákem, ale vymačkat. Přidat do starvy vitamíny řady B. Možná pořídit jiný fen. Mám dva od Rowenty, ten novější již má funkci, že při fénování není pak na vlasech elektrostatický náboj ( a to i když si nedám kondicioner - vyzkoušela jsem to), čímž se pak i méně mastí. Tady je hezké čtení xteen.cz/...

Já osobně vyzkoušela řadu šamponů, jediný, který mě vyhovuje je Garnier Frictis. A mytím se trápím tak 1x za 3-4 dny *smich*

Suchý šampon je jen nouzovka, ten vlasy nemyje, jen na něm ulpí špína a mastnota ( stejně ne všechna) a pak ho musíte vyčásavat. Připadá me to celé poněkud nehygienické. Karina

sarka30

Tak já taky vyzkoušela řadu šamponu.mě teda sedne nejvic Elseve.Jinak já jsi vlasy myji jednou za 3-4dny.Znám pár holek, který jsi myjí taky každý den,já tedy nemusim.

asminkam*
hodnocení

0x

Já mám dobrý zkušenosti s šamponama Gliss kur, používám ty na suchý vlasy (a to se mi taky mastěj) a jsem spokojená, že vlasy vypadají živěji a bohatěji. Jinak když už pak začnou být mastný, používám suchý šampon. Je to jako pudr, akorát do vlasů a já si ho jen chválim, připadá mi, že vždy trošičku ten objem dodá. Nebo bych pak asi zkusila zajít za kadeřnicí a poradit se s ní na nějakym provzdušněnym účesu, který by vypadal bohatě ;) Ale každý den bych si je rozhodně nemyla.

babocka
hodnocení

0x

Pokud máte možnost,raději si vlasy myjte ráno,vydrží pěkné po celý den,mám s tím osobní zkušenost.

pt®

Já si myju vlasy každý druhý den, vždy ráno. Ale jsem už šedivá, místy bílá, možná i proto mám potřebu mýt vlasy tak často. - stařenka

patronka*

Někde jsem tu četla, že šedivý vlas je mrtvý vlas. Toho si nevšímejte Vás se to netýká, to platí možná jen u zlých a nepřejících lidí. Věřím, že Vám ty šedivé vlasy sluší a při pečlivé úpravě vypadají báječně. Mám kamarádku kadeřnici, dokonce byla svého času i mistryně Evropy a má šedivé vlasy už od dvaceti let. Je moc milá a s jinými vlasy si ji ani nedovedu představit.

polinek*

houby o vlasech víte a děláte se chytré ,,to co vyčtete. Já nejsem patolízal ,,píši co jsem se učila ve škole...tak tam byli podle vás osli ,,,,,,,,,,,tím končím ,,jste tady gang ženských které se snaží jít pro body na ruku...

marenka*

Polinek, co jsem se učila ve škole... hezké, že si to tak pamatujete, ale např. Váš poznatek, že vlas nasaje vzduch mluví za vše. No a k Vaší poznámce na konci příspěvku. Komu se snažíme jít na ruku? *smich* Hm, ne nadarmo se říká podle sebe, soudím tebe. Ne, máte pravdu, odhalila jste jádro pudla. Jen doufám, že mi konečně z poradny přijde to nové BMW.

buss

To snad nezávisí na šedivosti, ale na mastnotě, zaměstnání, prostředí (typicky horníci, slévači ..), mně to stačí 1x týdně.

pt®

bussi, šedivost a bělost vlasů má velký vliv na jejich kvalitu a určitě i na potřebu častějšího mytí. - stařenka

doplněno 28.01.11 20:28:

Jé, Patronko, děkuji za milou odpověď.*slunce* - stařenka

polinek*
hodnocení

0x

,,šedivý vlas je mrtvý vlas.

marenka*

Kde jste vzala tenhle blábol? Vy si říkáte kadeřnice? Tak to potěš koště.

Lidský vlas vyrůstá z vlasového váčku několik let. Na konci svého "života"se růst na dva až tři měsíce zastaví. Nakonec vlas odumře a vypadne. Barvu získává vlas od buněk melanocytů, které mu ve vlasovém váčku předávají barvivo melanin. Ve vlasovém váčku vznikají stále nové melanocyty z tzv. kmenových buněk, které se nepřetržitě množí. Ze dvou buněk vzniklých rozdělením kmenové buňky se jedna mění na melanocyt a druhá si podrží vlastnosti kmenové buňky. Tak se populace kmenových buněk ve vlasovém váčku neustále obnovuje. Teoreticky mohou kmenové buňky vydržet ve vlasovém váčku po celý život. Většinou ale z vlasového váčku zmizí. Pak nám začnou růst šedivé vlasy bez pigmentu.

osel.cz/...

karina*

marenko díky, nemusela jsem se s tím právě psát..*smich*Karina

doplněno 28.01.11 21:14:

ještě na doplnění pro pořádek :

Vlas sám nic necítí, protože je mrtvý . Dotek vnímáme prostřednictvím nervových zakončení v místě, kde vlas do pokožky vstupuje. Těmito dotyky dochází ke stimulaci nervových zakončení, které způsobují příjemné pocity.

Tedy slovní spojení "mrtvý vlas" znamená ve svém významu, že vlas nemá nerv. Nic víc. Karina

marenka*

*placni* Dobré doplnění. Taky jsem někdy užila spojení "bolí mě vlasy". *smich* (hlavně po celodenním nošení culíku)

polinek*

Karino ,,obrazně ten vlas je mrtvý

polinek*

,jak jsem se učila kadeřnicí ,,tohle nám říkali,,já si to nevymyslela. Je to vlas porušený,,

,Také pokud jste si všimla ,tak lidi,kteří měli vlnité vlasy za mlada,jak jim zešediví ,se jim vyrovnají.To jste zase někde vyčetla?Je to vidět ten slovosled.

doplněno 10.02.11 20:51:

Šedivé vlasy - vznikají tím, že z vlasů se vytrácí melanin, ve vlasovém kortexu vznikají dutiny tzv. vzduchové bubliny.
Šedivění způsobuje:
1. stárnutí organismu

ano ten vlas je narušený a tím pádem nasál vzduch a proto je šedivý.. To jsme se učile ve škole.

marenka*

Také pokud jste si všimla ,tak lidi,kteří měli vlnité vlasy za mlada,jak jim zešediví ,se jim vyrovnají.To jste zase někde vyčetla?Je to vidět ten slovosled.- kde jste vzala, že jsem řekla tuto větu? *sok* O ničem takovém nevím.

polinek*

,,ne to je jen pro vaši informaci ,aby jste nemusela lovit články co objevili Japonci. Je to naprosto běžné...myslím,že jsem na toto téma řekla vše .

ludmila*
Měla jsem do 6 let kudrnaté a pak vlnité.dnes jsem šedivá a vlasy mám opět kudrnaté.nenarovnaly se.

veroline*
hodnocení

0x

Mám také velmi mastící se vlasy, ale nepokouším se je umývat každý den. Vždy si je umyji jeden večer, druhý den je mám vpohodě jen už trochu splihlé a další den už je nutné si je dát do culíku nebo si je nějak upravit protože bych byla jak masťák.

Ale někde jsem četla, že umýván vlasů každý den není dobré jelikož vlasy si na to zvyknou a pak už moc nic nepomůže. Proto se doporučuje umývat si vlasy 3-4 týdně ( což pro nás není jednoduché, ale vždy by to chtělo omezit)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]