Jednou jsem výrazně přesolila sekanou. V zoufalství jsem uvařila hrnec rajské, nesolila, sekanou nakrájela na plátky a uložila do rajské. Když jsem to druhý den ohřála k obědu, bylo jedlé oboje.
ahoj. myslím, že se doporučuje hodit do přesolené polévky nebo co jsi uvařila bramboru nebo kousek chleba. měla by slanost vytáhnout. bohužel jsem to nikdy nezkoušela...
myshka*
Brambora funguje. Do polévek, omáček a včeho co teče stačí oloupaná brambora. Háže se tam hned jak se příjde na to, že je to pesolené a vyndavá se před nandaváním na talíř. Mám vyzkoušeno...Funguje to.
Pokud nejde o možnost průběžně dovařit (hodit tam bramboru syrovou), tak se jídlo (třeba pomazánka) nastavuje nastrouhanou vařenou bramborou (je hodně neutrální, nepoznáte její chuť a pomůže).
Záleží na tom, jaké to je jídlo. Bylo by dobré to upřesnit. Jinak je to pár dnů, co zde na toto téma probíhala diskuze a k tomu dobré rady - podívejte se : poradte.cz/...
Okrájet brambory a celé v tom slaném uvařit, pak je sníst nebo vyhodit.
cyril*
Rada vcelku rozumná a praxí prověřená, jen má jednu chybu, nelze ji aplikovat v takových případech jakými jsou např. přesolené hranolky a podobně. Navíc ani tazatel neuvádí konkrétní přesolený pokrm, takže univerzální rada neexistuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.