Nejste přihlášen/a.
Prosím, potřebuji poradit. Dělala jsem sekanou a nějak to nedopadlo (maso je na povrchu skoro spálené, ale uprostřed je "gumové"). Dělala jsem ji v troubě pomalu, tak jako vždycky (a vždy se povedla). Navíc se nějak scvrkla. Může to být špatným masem (koupené včera v tescu)? A dá se ještě nějak "zachránit" nebo z toho udělat něco jiného?
Díky, nakonec jsme to museli vyhodit. Kůrka právěže byla dobrá, ale maso samotné (i po "dodělání a úpravě") chutnalo, jako guma. V nastavení trouby jsem se splést nemohla - máme starší troubu, kde jde jen nastavit 100, 150 a 200° a nic jiného. Pravděpodobně to bylo doopravdy nekvalitním masem (i syrové se naomak zdálo "divné"). Jedno je jisté, mleté maso kupovat jen u řezníka, ne v obchoďáku... Ale ten váš návod je super, bude se hodit .
Z vlastní zkušenosti doporučuji nakrájet na kostky i dobrou sekanou,pokud máte více a chcete změnu. Tak ze sáčku hotových omáček, co jsou v prodeji-třeba k vepřovému masu uvařit omáčku a maso v ní ohřát.Je to zajímavé a návštěvě to chutnalo,co prý to je .
Kurňa, to musíte podávat ty syntetické sra(omá)čky v prášku a nemůžete udělat základní cibulovo-vývarovou-jíškovou nebo bešamelovou omáčku a pak ji dochutit na rajskou nebo koprovku nebo křenovou, znojemskou(kyselé okurky +vařené vajíčko) atd?! Za půl hodinky je každá taková omáčka hotová.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.