Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Nepovedená sekaná

Od: klima® odpovědí: 9 změna:

Prosím, potřebuji poradit. Dělala jsem sekanou a nějak to nedopadlo (maso je na povrchu skoro spálené, ale uprostřed je "gumové"). Dělala jsem ji v troubě pomalu, tak jako vždycky (a vždy se povedla). Navíc se nějak scvrkla. Může to být špatným masem (koupené včera v tescu)? A dá se ještě nějak "zachránit" nebo z toho udělat něco jiného? *nevi*

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

buss
hodnocení

2x

A co na to říká pes? Dnes jsou mlsní, ani šunčičku kolikrát nechtěl.

hodnocení

No vidíte :D.

 

raadek*
hodnocení

1x
Možná jste se při nastavování teploty trouby spletla. To uvidíte při příštím pečení. Jestli je povrch sekané hořký, tak ho okrájejte. Zbytek podle počtu strávníků nakrájejte na cca 3cm kostky, osmažte na másle v pánvi, přidejte několik vajec, ještě pár minut na pánvi opatrně promíchejte až budou vejce propečená a pak můžete dávat na stůl s kyselou okurkou, rajčaty, kečupem a chlebem nebo rohlíkem. R.
hodnocení

Díky, nakonec jsme to museli vyhodit. Kůrka právěže byla dobrá, ale maso samotné (i po "dodělání a úpravě") chutnalo, jako guma. V nastavení trouby jsem se splést nemohla - máme starší troubu, kde jde jen nastavit 100, 150 a 200° a nic jiného. Pravděpodobně to bylo doopravdy nekvalitním masem (i syrové se naomak zdálo "divné"). Jedno je jisté, mleté maso kupovat jen u řezníka, ne v obchoďáku... Ale ten váš návod je super, bude se hodit :).

lui*

Asi se řídili tajnou příručkou "Tisíc přísad do sekané". *smich*.

 

cituska*
hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti doporučuji nakrájet na kostky i dobrou sekanou,pokud máte více a chcete změnu. Tak ze sáčku hotových omáček, co jsou v prodeji-třeba k vepřovému masu uvařit omáčku a maso v ní ohřát.Je to zajímavé a návštěvě to chutnalo,co prý to je .:-P

karelkarel

Kurňa, to musíte podávat ty syntetické sra(omá)čky v prášku a nemůžete udělat základní cibulovo-vývarovou-jíškovou nebo bešamelovou omáčku a pak ji dochutit na rajskou nebo koprovku nebo křenovou, znojemskou(kyselé okurky +vařené vajíčko) atd?! Za půl hodinky je každá taková omáčka hotová.

20.01.11 12:55

karel *palec*

lui*

Jen pro zajímavost. Jestli jste koukali na soutěž kuchařů "Na ostří nože", se to tuším jmenovalo. Tak jste mohli vidět uvařenou koprovku i s bramborama za 25 minut.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]