Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký dárek pro novorozeně

Od: heleimadoe* odpovědí: 9 změna:

Prosím poraďte, co koupit pro vnouče /asi kluka/, které se má brzy narodit. Děkuji předem. Hela

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

annyfi*
hodnocení

2x

Nechala jsem udělat svému synovci "knihu na jméno" Není to drahé a je to originální dárek. Můžete si vybrat z několika druhů pohádek, kde Vaše dítko bude vystupovat jako hlavní hrdina/ka.

lidus*

annyfi- prosím odkaz na knihu v dubnu má vnučka rok a toto je výborný nápad. Děkuji.

Pro tazatelku co koupit: ze zkušeností než nějaké hlouposti za které považuji pojmenování hvězd a spousty plyšáků, kupte kvalitní jednorázové pleny, kojenecké lahve, dudlíky, na památku naušničky, řetízek,hrací deka s hrazdičkou, přispějte na autosedačku, fusak a td. Sadu na otisk nožičky i s otiskem dává za menší obnos lepší porodnice, většina matek aspoň u nás s ní jde domů.

annyfi*

modry-slon.com/...

tady je odkaz z netu, já ji objednala od jedné pani poblíž mého bydliště, ale už si nepamatuju na ni kontakt. Ale ani tady na těchto stránkách by neměl být problém. Je to úplně to samé, co jsem nechala dělat. Opravdu jsme sklidili velký úspěch, co se týče originality a hlavně tento dárek nikdy neomrzí.

balík jednorázovek potěší *palec*(pokud matka není látkařka), ale kojenecké lahve či dudlíky - to je značně individuální věc a já třeba měla tři děti a lahve jsem používala jenom u prostřední a te ještě až od půl roku. dudlíky jsem nepoužívala vůbec, naopak, když je moje máma dala ještě v šestinedělí mojí nejstarší dceři, měla následně holka problémy s kojením, což mě od dudlíků zcela vyléčilo i do budoucna. Finanční příspěvek na cokoli se taky vždy hodí, ale třeba já neumím peníze ani dávat, ani přijímat jako dary, jsem z nich nesvá :(

MMCH nejvděčnějším dárkem k narození byla hračka medvídka (vhodný pro malé děti - prací, bez našitých třeba knoflíků místo očí). Dostala ho nejstarší holka, dneska jí je deset let, medvídek s ní šel do školky i do první třídy, na školy v přírodě i tábory a dodneška ho má v posteli mezi svými oblíbenými hračkami... i když tedy ho už všude netahá *smich* ale pravda je, že mojí mámu to stálo spoustu práce, ptž ho postupem času několikrát musela celého zrenovovat (já jsem na to střevo a neobháčkovala bych ho, ani kdyby na tom závisel můj život). No jo, jenomže takováhle láska se předem těžko odhadne, že ano.

Jinak já se držím bezfantazijní klasiky - kytka pro matku, kvalitní miminkovská hračka pro dítě, tištěné přáníčko k narození.

golda73*
hodnocení

1x

Teď jsme řešili stejný problém a nakonec jsme přišli originálnálním nápadem, nechali jsme po dítěti pojmenovat hvězdu (na nebi samo). Zaplatí se určitá částka a přijde Vám domů certifikát, teda chvíli to trvá, takže to nebude hned do kolébky při první návštěvě. Ale můžu říct, že to přátele velmi mile překvapilo. ( darkynet.cz/...

radus*
hodnocení

1x

Hezký den :)

V zahraniční jsou populární tzv. "gift baskets" , je to většinou košík obsahujících pár věcí pro maminku a dítě - dupačky,dudlík,plyšového medvídka,láhev,kytici a třeba šampaňské ( pro maminku :) ) Obsahy se liší, ale u nás tyhle koše, co já vím nikde neprodávají , ale s trochou šikovností si jej můžete udělat sama :) ...

Pak by možná nebylo od věci darovat děťátku nějakou ,,osobitou" věc , něco kde bude natištěno,vyšito,.. jeho jméno , či jeho význam , datum narození nebo něco co mají jeho rodiče . Např. talířek,hrníček,plyšák,ručník či čepička. ;)

Jedním z příjemných dárků, který jsem jako malá dostala i já je Moje novorozeně , kterou najdete ale pod více názvy jako např. Moje dítě,Moje kniha.. atd. Jedná se o knihu kde se zapisuje o dítěti , kdy udělalo první krůčky,kdy mělo první vlásky,kdy bylo poprvé ve školce , jací byli jeho první kamarádi , jaké hry rádo hrávalo jako malé a samozřejmě se tam zapisují také jeho první slůvka :)

Pak třeba mě se zdá jako originální dárek sada na otisky nožičky a ručičky :) POmocí speciálních sad je možnost zachovat otisky ručiček či nožiček dítěte.Miminku se strčí ručička nebo nožička na chvíli do bílé plastelíny , otisk zalijete sádrou a výsledkem máte krásný otisk :) Když dětátko vyroste bude mít krásnou vzpomínku na své dětství ;) :)

Každá maminka jistě ocení praktické věci které by později musela nakoupit sama,pokud je ještě nakoupené nemá jako jsou body,pyžamo,čepička,dupačky,plenky,bryndáček,ponožky,.. a určitě maminku potěší když nedáte dárek jenom dítěti ale i jí , třeba kosmetiku :) ;)

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

V hračkářství jsem viděla obrovský "dort" vytvořený z plínek. Nebo mě napadá nějaká investice do budoucna, založit na miminko třeba účet, dávat mu tam penízky a v osmnácti Vám ještě poděkuje.

Oblečení bych kupovala s maminkou miminka, přece jen můžete mít odlišný vkus. Takže já hlasuju pro plínový dort *smich*

plenkové dorty mají třeba tady:

babydarky.cz/...

mně to tedy přijde příšerný... ale vcelku se to asi musí prodávat, když se to prodává, že jo *smich* ale tyhle mi přijdou relativně hezké, v obchodě jsem viděla horší.

doplněno 13.01.11 16:41:

tady na mne vypadly ještě plenkové dorty pro biomatky ;)

mimibazar.cz/...

vevnitř jsou ekologické jednorázovky a nějaké další věci z biobavlny a bambusu.

heliemadoe
hodnocení

0x

Děkuji všem za odpověď, budu nad tím přemýšlet, jsou to dobré typy. babička Hela

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]