Taková otázečka, která třeba bude zajímat více lidí. Má někdo z vás zkušenosti se zmrazováním párků nebo klobásů? . Já jsem to ještě nezkoušela a tak bych ráda posbírala nějaké informace - ať již kladné nebo záporné. Díky.
Dělám to běžně, nemáme žádný problém. Snad jen při ohřevu pak tyto uzeniny více praskají. A je dobré je rozpouštět pomalu - tedy den předem přemístit z mraznice do ledničky...
jaja28*
Díky za bleskovou odpověď. Tak já to teda taky zkusím a nasyslím nějaké dobroty do foroty.
al bunda*
S klobáskama určitě žádný problém, ani se nemusí nějak upravovat před zmrazením. Prostě zabalit a šup do mražáku. (Slintám jak Pavlovův pes...)
Zmrazování ano, jen, jak už bylo řečeno, rozmrazovat pomalu. Dávám je z mrazáku do chladničky a tam do rána nebo do druhého dne rozmrznou. Mluvím o párcích i klobásách. Dobrou chuť.
Nooo, u nás se třeba dělají klobásky v dost velkém množství, čtyři berani, jejich maso + stejná várka vepřového... To se hned tak nesní. Něco jde do sklenek, něco do mrazáku. Jo, je fakt, že to dáváme do střívek, což není v běžném řeznitví zcela samozřejmé...
ano, tuším, že čabajka je něco lepšího, ale nevím v čem je lepší... kromě ceny (ale ani to není pravidlo).
al bunda*
Klobása je obecný název pro určitý typ uzenin. Čabajka je z karaje Csabai z Maďarska, má nějakou recepturu (google.com) a obsahuje opravdu hodně papriky. U nás se "čabajkou" nazývají (nebo nazývaly) vlastně téměř jakékoli klobásy z masa, které obsahují spoooustu sušené mleté papriky.
Je to jako se vším. Originál čabajka je z Maďarska.
Jak které. Před chvíli jsem jeden z mrazáků zkonzumoval, samozřejmě ohřátý, struktura se nezměnila. Jednou jsme měli domácí klobásy, strukturou se podobaly čabajce, chtěly spíš uskladnit v chladu a průvanu, dosušit. Dal jsem je jako obvykle do mrazáku. Po rozmrazení v lednici byly trochu gumovější. Po ohřátí a rozkrojení nedržely formu, rozsypaly se jako piliny nebo drtiny. Chuťově nic moc. A to tam byly max. dva týdny. Takže lze, ale ne všechny, je třeba odzkoušet. Dobrou chuť.
Pevné klobásy jsem nikdy nezmrazovala - proč ne, jsou-li sušší? Ale párky, bílé klobásy apod. - a vše, kde je hodně vody, tak to se mě nevede. Po rozmrazení je to jako bláto. Ale možná neumím. Zu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.