Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký krém na rozškrábané jizvy

Od: pplko* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chtěla bych poradit nějaký krém na tělo, mám rozškrábané jizvy+ starší jizvy... Tělo mě svědívá, ale zatím nic nepomohlo... prosím o každou radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tělo tě svědívá, protože máš kůži suchou. V první řadě se nemyj mýdlem. Použij sprchový gel s nějakým olejem, medem, mlékem nebo něčím léčivějším a mastnějším. Zkus se po osprchování neutírat, než si vyčistíš zuby, učešeš a nakrémuješ obličej, uschneš. Utíráním setřeš to nejcennější, co ve sprcháči je. Možná, že ti bude stačit toto. A když ne tak se zastav v lékárně a dej si poradit. Třeba U-lotio, cca 100kč za láhev. Ta méně mastná je fajn. Je bez vůně, bez kosmetiky a napůl lék. A jestli máš takové jako záchvatovité svědění, poraď se s lékařem a nechej si napsat třeba Zodac.*hej*Pod sprchu nepoužívej houbu, ale žínku, která se tváří jako bambule ze záclony. Jen bývá barevná. Gel v ní hodně napění, nespotřebuješ ho tolik a materiál bezva masíruje kůži. A udržuje se mnohem lépe. Nedrží se v ní šurvajz a bakterie. A tím, že ho nespotřebuješ mnoho, můžeš si dovolit přidat na ceně.*jasne* Neva, že ti tykám? Odhaduji, že jsi hodně mladá a proto ti nepíšu o nějakých krémech a mlécích a mazáních z drogerky.

pplko*
hodnocení

Děkuji za radu...

Chtěla bych se ještě zeptat, je něco na upravení jizev, nebo ne, jen laser? Jsem slyšela, že existuje krém, ale nic nevím... :)

Traduje se, že mazat vepřovým sádlem. Jsou sice nějaké masti hned po operaci, ale vepřové sádlo je opravdu nejlepší. Vlastní zkušenost. :D A navíc si myslím, že krása člověka není v tom, jestli má nebo nemá jizvy. A ani to není zárukou toho, že člověka bez jizev bude nebo nebude někdo milovat a vážit si ho. To všecko je úplně někde jinde.;)

patronka*

Babkazov dávám bod a potvrzuji vepřové sádlo, ale nejlépe doma vyškvařené a nesolené. Tuhle radu mi dali na klinice popálenin, přišel na to prý prof.Borůvka. Klidně s sebou noste v krabičce od krému (nejlépe drahého) sádlo a mažte se, kdykoliv si vzpomenete. Jen si hlavně už nic neškrábejte, případně zajděte za dermatologem, aby zjistil příčinu svědění.

ann*

Mě naopak řekla kožní, ať na suchou a podrážděnou kůžičku rozhodně nepoužíváme tekuté mýdlo - obsahují zpravidla moho přísad (vůni,...)! doporučila tuhé Dove (ikdyž tekuté by dle mě mohlo být taky)! Pak bych asi doporučila nějaké neparfemované klidně dětské olejíčky :) a taky mám dobré zkušenosti, na místní ošetření, zinková mast, ale ta vážená do kalíšku z lékárny ;)

scm*
hodnocení

0x

Doktorka mi doporučila, na suchou kůži, Eexcipial u lipolotio.

scm- Jojo, to je ono! nemohla jsem si vzpomenout, jak se to přesně jmenuje. Prodávají se ve dvou verzích. Ta mastnější je hodně mastná. Hodně.*jasne*je to skvělé mazání! Špicovní!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]