Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych poradit nějaký krém na tělo, mám rozškrábané jizvy+ starší jizvy... Tělo mě svědívá, ale zatím nic nepomohlo... prosím o každou radu.
Tělo tě svědívá, protože máš kůži suchou. V první řadě se nemyj mýdlem. Použij sprchový gel s nějakým olejem, medem, mlékem nebo něčím léčivějším a mastnějším. Zkus se po osprchování neutírat, než si vyčistíš zuby, učešeš a nakrémuješ obličej, uschneš. Utíráním setřeš to nejcennější, co ve sprcháči je. Možná, že ti bude stačit toto. A když ne tak se zastav v lékárně a dej si poradit. Třeba U-lotio, cca 100kč za láhev. Ta méně mastná je fajn. Je bez vůně, bez kosmetiky a napůl lék. A jestli máš takové jako záchvatovité svědění, poraď se s lékařem a nechej si napsat třeba Zodac.Pod sprchu nepoužívej houbu, ale žínku, která se tváří jako bambule ze záclony. Jen bývá barevná. Gel v ní hodně napění, nespotřebuješ ho tolik a materiál bezva masíruje kůži. A udržuje se mnohem lépe. Nedrží se v ní šurvajz a bakterie. A tím, že ho nespotřebuješ mnoho, můžeš si dovolit přidat na ceně.
Neva, že ti tykám? Odhaduji, že jsi hodně mladá a proto ti nepíšu o nějakých krémech a mlécích a mazáních z drogerky.
Děkuji za radu...
Chtěla bych se ještě zeptat, je něco na upravení jizev, nebo ne, jen laser? Jsem slyšela, že existuje krém, ale nic nevím...
Traduje se, že mazat vepřovým sádlem. Jsou sice nějaké masti hned po operaci, ale vepřové sádlo je opravdu nejlepší. Vlastní zkušenost. :D A navíc si myslím, že krása člověka není v tom, jestli má nebo nemá jizvy. A ani to není zárukou toho, že člověka bez jizev bude nebo nebude někdo milovat a vážit si ho. To všecko je úplně někde jinde.
Babkazov dávám bod a potvrzuji vepřové sádlo, ale nejlépe doma vyškvařené a nesolené. Tuhle radu mi dali na klinice popálenin, přišel na to prý prof.Borůvka. Klidně s sebou noste v krabičce od krému (nejlépe drahého) sádlo a mažte se, kdykoliv si vzpomenete. Jen si hlavně už nic neškrábejte, případně zajděte za dermatologem, aby zjistil příčinu svědění.
Mě naopak řekla kožní, ať na suchou a podrážděnou kůžičku rozhodně nepoužíváme tekuté mýdlo - obsahují zpravidla moho přísad (vůni,...)! doporučila tuhé Dove (ikdyž tekuté by dle mě mohlo být taky)! Pak bych asi doporučila nějaké neparfemované klidně dětské olejíčky a taky mám dobré zkušenosti, na místní ošetření, zinková mast, ale ta vážená do kalíšku z lékárny
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.