Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho vydrží obalené řízky?

Od: lenoch odpovědí: 8 změna:

Ahoj, poradíte mi někdo, jak dlouho vydrží obalené řízky? Když je přikryju fólií, vydrží mi do zítřka nebo pozítří,nebo je lepší je dosmažit a jíst je zítra již hotové - lehce mokré?

Jak dlouho vydrží obalené řízky?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miljan*
hodnocení

3x

Správně se mají řízky obalit a ihned dát smažit. Pokud se skladují obalené, tak za krátkou dobu pustí maso šťávu, která se nasákne do strouhánky a smažený obal je potom takový tvrdší a maso sušší. Jinak lze smažit později. Zkuste obojí a uvidíte a ucítíte ten rozdíl. Čerstvě usmažený řízek se dá jíst samotný a nepotřebuje žádnou přílohu. Ostatně ji již má. Strouhaný rohlík.*pivo*

patronka*

Dobrá odpověď. Připomíná mi to, že kamarád ze zbylých obalených a osmažených ryb dělal pečenáče. Jen jsem si ten předpis včas neopsala a teď už neopíšu.

lidka*

Patronko, zkuste si prohlídnout tyto recepty a třeba si vyberete podle ingrediencí ten správný *placni*

poradte.cz/...

Já jsem také zaváhala s receptem od Jirky - bohužel. *plac* Ale u nás řízky z kapra většinou nezbydou.

barbakan*

Mám dobrý recept!

1 a 3/4 l vody,
1/4 l vína,
1/4 l octa,
10_12 lžiček cukru,
6 lžiček soli,
8 ks nové koření,
5 ks hřebíček,
3 bobkové listy,
1 lžička hořčičného semene,
6 ks pepře.
Postup
-
Ryby mírně osolíme, obalíme v mouce, bílku, opět v mouce a usmažíme na oleji do zlatova.
Nejlepší jsou sledě nebo makrely, může být i kapr.
Všechny ingredience společně 5 min. povaříme.
Vychladlým nálevem zalijeme usmažené ryby a necháme alespoň týden uležet v chladničce.

patronka*

Barbakane, to jste opsal předpis na který dávala odkaz Lidka.Jenže to je množství pro závodní jídelnu nebo do hospody.

barbakan*

B je správně. Ano,ten recept jsem někde stáhl,ale nevím,jestli od paní Lidky . Omluva*andel*

lidus*
hodnocení

1x

Vydrží v pohodě v lednici a já to dělám tak, že je pak obalím ještě jednou a usmažím ve fritéze.

lucinkaf*
hodnocení

0x

když obalím řízky, většinou usmažím jen to, co se sní, zbytek dám neosmažený do lednice. Když jdu smažit, tak již obalené řízky ještě jednöu hodím do strouhanky, jsou jak čerstvě obalené, a to i v případě, že je mám v lednici dva dny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]