Nejste přihlášen/a.
Ahoj, poradíte mi někdo, jak dlouho vydrží obalené řízky? Když je přikryju fólií, vydrží mi do zítřka nebo pozítří,nebo je lepší je dosmažit a jíst je zítra již hotové - lehce mokré?
Správně se mají řízky obalit a ihned dát smažit. Pokud se skladují obalené, tak za krátkou dobu pustí maso šťávu, která se nasákne do strouhánky a smažený obal je potom takový tvrdší a maso sušší. Jinak lze smažit později. Zkuste obojí a uvidíte a ucítíte ten rozdíl. Čerstvě usmažený řízek se dá jíst samotný a nepotřebuje žádnou přílohu. Ostatně ji již má. Strouhaný rohlík.
Dobrá odpověď. Připomíná mi to, že kamarád ze zbylých obalených a osmažených ryb dělal pečenáče. Jen jsem si ten předpis včas neopsala a teď už neopíšu.
Patronko, zkuste si prohlídnout tyto recepty a třeba si vyberete podle ingrediencí ten správný
Já jsem také zaváhala s receptem od Jirky - bohužel. Ale u nás řízky z kapra většinou nezbydou.
Mám dobrý recept!
1 a 3/4 l vody,
1/4 l vína,
1/4 l octa,
10_12 lžiček cukru,
6 lžiček soli,
8 ks nové koření,
5 ks hřebíček,
3 bobkové listy,
1 lžička hořčičného semene,
6 ks pepře.
Postup
-
Ryby mírně osolíme, obalíme v mouce, bílku, opět v mouce a usmažíme na oleji do zlatova.
Nejlepší jsou sledě nebo makrely, může být i kapr.
Všechny ingredience společně 5 min. povaříme.
Vychladlým nálevem zalijeme usmažené ryby a necháme alespoň týden uležet v chladničce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.