Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdravotní sestra

Od: dekk odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer, zajímalo by mě, jestli je povinností mít střední zdravotní školu a vysokou školu pro práci zdravotní sestřičky (na dětském). Momentálně ještě studuji gymnázium. Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

Je to povinné. ;) Víte, taková zdravotní sestřička není jenom ta hezká, usmívající se slečna ve slušivých šatech, která pomáhá v nemocnici doktorům. Je to samostatná, zodpovědná osoba, která musí umět zachránit život, ale která může lidskou chybou i zabít. Ono, v dnešní době je sestra skoro jako lékař. Proto jsou i tak vysoké požadavky na vzdělání a registraci sester s tím, že párkrát do roka musí navštěvovat vzdělávací semináře.

zima*
hodnocení

0x

Dnes už je nutné mít vyšší odborné vzdělání, nebo vysoké. Na středních školách lze studovat již jen zdravotnického asistenta, který má menší kompetence. Někde však zaměstnávají asistenty a pověřují je stejnou prací jako sestry. V případě, že se stane nějaký průser, to může být velký problém. Někde mohou chtít i specializaci, kurzy atd. A dělat na děckém není opravdu taková sranda, jak se může zdát. Mám s tím zkušenosti :).

ivasad*
hodnocení

0x

Ahoj, je nutné mít vysokou školu ;) Pokud chceš dělat na dětském u starších dětí, je třeba vystudovat obor všeobecná sestra na vysoké škole - alespoň Bc. (a je jedno jestli má uchazeč o studium na Vš maturitu na gymplu, zdravce nebo strojárně - to je fuk *smich*) Já jsem taky sestra na dětském - ale jsem porodní asistentka (předtím obor všeobecná sestra s maturitou), takže jsem na porodnici - na novorozeneckém. A nevím jak v jiných nemocnicích, ale u nás zdravotnické asistenty nezaměstnávají, naše vrchní sestra na dětské oddělení brala minimálně bakalářky - (na novorozenecké jen porodní báby Bc nebo Mgr) a na starší děti přijímají jenom všeobecné sestry - Bc nebo Mgr. Tohle se samozřejmě netýká straších sester, co stihly obor dětská sestra. Ten už je bohužel zrušený. Tak držím palce ať rozšíříš naše řady *placni* je to pěkná práce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]