Nejste přihlášen/a.
Slyšela jsem, že je možné večer zadělat těsto na vánočku, těsto pak dát do ledničky a druhý den z vykynutého těsta upéci vánočku. Máte s tím někdo prosím zkušenost? Všichní radí teplou vodu, mikrovlnku, ale zkusila jste některá tento způsob kynutí? Prý to dávali v televizi - snad Receptář. Díky moc. J.
Tuhle zkušenost jsem získala vlastně náhodou.Zadělávala jsem na chalupě kynuté těsto a zřejmě jsem ho udělala tučnější.Nekynulo a nekynulo.Bylo mi ho líto vyhodit, tak jsem flákla mísu do komory. Ráno jsem s překvapením zjistila, že těsto je přesně akorát vykynuté, tak jsem z radosti udělala vánočku, akoliv to původně měly být buchty. V kuchařce jsem si totiž mezi tím zjistila, že je to správný postup při výrobě vánočky.Takže ano, ale tu ledničku bych klidně vynechala, dřív přece taky žádné neměli.
doplněno 21.12.10 16:08:Teď mne napadlo, že možná doma jiné chladné místo než v ledničce nemáte.
Určitě to možné je, pamatuji si, že takto zadělával na vánočku můj dědeček. Nechával těsto kynout celou noc v chladné síni.
doplněno 21.12.10 13:45:V teple by Vám za noc překynula. Nejsem žádný odborník na kynuté těsto, ale tužší těsto na vánočku by mělo kynout dlouho a pomalu, určitě ne narychlo v mikrovlnce. Ale možná sem někdo přidá svoje zkušenosti, které budou jiné než moje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.