Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kynutí těsta přes noc v lednici?

Od: jindrac* odpovědí: 5 změna:

Slyšela jsem, že je možné večer zadělat těsto na vánočku, těsto pak dát do ledničky a druhý den z vykynutého těsta upéci vánočku. Máte s tím někdo prosím zkušenost? Všichní radí teplou vodu, mikrovlnku, ale zkusila jste některá tento způsob kynutí? Prý to dávali v televizi - snad Receptář. Díky moc. J.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

3x

Tuhle zkušenost jsem získala vlastně náhodou.Zadělávala jsem na chalupě kynuté těsto a zřejmě jsem ho udělala tučnější.Nekynulo a nekynulo.Bylo mi ho líto vyhodit, tak jsem flákla mísu do komory. Ráno jsem s překvapením zjistila, že těsto je přesně akorát vykynuté, tak jsem z radosti udělala vánočku, akoliv to původně měly být buchty. V kuchařce jsem si totiž mezi tím zjistila, že je to správný postup při výrobě vánočky.Takže ano, ale tu ledničku bych klidně vynechala, dřív přece taky žádné neměli.

doplněno 21.12.10 16:08:

Teď mne napadlo, že možná doma jiné chladné místo než v ledničce nemáte.

hodnocení

1x

Určitě to možné je, pamatuji si, že takto zadělával na vánočku můj dědeček. Nechával těsto kynout celou noc v chladné síni.

doplněno 21.12.10 13:45:

V teple by Vám za noc překynula. Nejsem žádný odborník na kynuté těsto, ale tužší těsto na vánočku by mělo kynout dlouho a pomalu, určitě ne narychlo v mikrovlnce. Ale možná sem někdo přidá svoje zkušenosti, které budou jiné než moje.

zima*
hodnocení

1x

Je to možné. V lednici probíhá to kynutí sice pomalu, ale tzv. pečlivěji, takže upečené pečivo by mělo být nadýchané.

hodnocení

0x

Zadělávám tak těsto na buchty a koláče. Kvasnice rozmíchám v mléce a hned zadělávám těsto, které dám do chladničky. Pokud je těsto ráno méně vykynuté, tak ho nechám ještě chvíli na stole. Před pečením nechám ještě na plechu alespoň 10 minut kynout.

hodnocení

0x

Vanocku nevim, ale ja takhle delam testo na langose a pita chléb...Tim ze kyne déle je pak vlacnejsi a ma lepsi chut..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]