Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho vydrží pudinkový krém

Od: kmacek* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chystám se dělat košíčky plněné pudinkovým krémem a navrch se dá kousek ovoce. Máte někdo vyzkoušeno, jak pudinkový krém (vlastně i kompotované ovoce) vydrží dlouho? Jen pro přesnost uvedu recept: máslo s cukrem se našlehá, uvaří se pudink (vanilkový pudink+mléko+žloutek), nechá se vychladnout a pak se vše našlehá dohromady). Uchovávat se to musí asi v lednici že? Moc děkuji za odpovědi*pusa*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

2x

já to nedělám, ale máma dělala vždy 23/12 a přes vánoce jsme to snědli... skladovat v chladnu

dobré je to ovoce s tím krémem nakonec přelít lžičkou želatiny - neosychá to a vypadá dobře...

lidka*
hodnocení

2x

Stejný pudinkový krém dělám i u dortů. Nedávám žloutek. Tipovala bych to na tři čtyři dny v chladu - nemusí to být teď v zimě přímo v lednici, stačí špajzka. Mně by nedělala problém trvanlivost krému, ale spíš to, aby se košíčky moc nerozmáčely. Stejně tak lépe použít čerstvé ovoce např. jsou pěkné mandarinky nebo hroznové víno. Déle vydrží pěkné. Pokud dáte kompotované ovoce tak spíš tvrdší a nebo jak radí myse - přelít želatinou. *placni*

sebod*

*cert* Nedělejte chutě takhle po ránu *zed*

patronka*
hodnocení

2x

Včera jsem tu někde psala předpis na krém, který není o nic pracnější než pudinkový, ale vydrží déle, dobře drží tvar a není tak vlhký.Už asi někam zapadl, tak to napíšu ještě jednou : bešamel z 70 g másla, 30 g hladké mouky a 1/4 l mléka provařit a vychladlý postupně přidávat do máslového krému ze 100 g másla ( rostlinný tuk s máslovou chutí - Stella, Easy, Perla ) + 100 g moučkového cukru.Do čokoládového krému třeba na Pařížský dort se přidá ještě 50 g kakaa, do vanilkového 1 vanilkový cukr.Lze na něj dávat i čokoládovou polevu, nebo přibarvit potravinářskými barvivy. Mám to mnohokrát vyzkoušeno.

myse*

jo jo ten dělám taky, jenom mám bešamel 3dkg másla a 3dkg mouky, 1/4l mlíka.

Lze i dobarvit např. mixovanými malinami...

Tento krém používám na všechno

jana1*
hodnocení

2x

Do dortů dělávám pudinkový krém tak, že jej vařím ne z mléka, ale z ovocné šťávy ( šťáva z jahodového nebo ananasového kompotu nejlépe), vydrží dlouho a je pikantní. Používám i na promazávání cukroví, pak vydrží v poho týden, dva...

cituska*
hodnocení

1x

:)Já do hotového krému podle osvědčeného receptu přidávám asi 2 lžíce rozpuštěného libovolného stoprocentího tuku a dobře našlehám.Krém má potom pevnější konzistenci a tak se v teple tak rychle nepovoluje.*tuc*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]