Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chystám se dělat košíčky plněné pudinkovým krémem a navrch se dá kousek ovoce. Máte někdo vyzkoušeno, jak pudinkový krém (vlastně i kompotované ovoce) vydrží dlouho? Jen pro přesnost uvedu recept: máslo s cukrem se našlehá, uvaří se pudink (vanilkový pudink+mléko+žloutek), nechá se vychladnout a pak se vše našlehá dohromady). Uchovávat se to musí asi v lednici že? Moc děkuji za odpovědi
Stejný pudinkový krém dělám i u dortů. Nedávám žloutek. Tipovala bych to na tři čtyři dny v chladu - nemusí to být teď v zimě přímo v lednici, stačí špajzka. Mně by nedělala problém trvanlivost krému, ale spíš to, aby se košíčky moc nerozmáčely. Stejně tak lépe použít čerstvé ovoce např. jsou pěkné mandarinky nebo hroznové víno. Déle vydrží pěkné. Pokud dáte kompotované ovoce tak spíš tvrdší a nebo jak radí myse - přelít želatinou.
Včera jsem tu někde psala předpis na krém, který není o nic pracnější než pudinkový, ale vydrží déle, dobře drží tvar a není tak vlhký.Už asi někam zapadl, tak to napíšu ještě jednou : bešamel z 70 g másla, 30 g hladké mouky a 1/4 l mléka provařit a vychladlý postupně přidávat do máslového krému ze 100 g másla ( rostlinný tuk s máslovou chutí - Stella, Easy, Perla ) + 100 g moučkového cukru.Do čokoládového krému třeba na Pařížský dort se přidá ještě 50 g kakaa, do vanilkového 1 vanilkový cukr.Lze na něj dávat i čokoládovou polevu, nebo přibarvit potravinářskými barvivy. Mám to mnohokrát vyzkoušeno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.