Nejste přihlášen/a.
Mám recept na pudinkový krém:čtvrt l.mlíka,2 vanilk.pudinky,vanilk.cukr,cukr,trochu rumu a máslo a kousek 100% tuku.dělávám klasicky,do rozetřeného másla přidávám uvařený pudink+to ostatní,cukr podle chuti.Kamarádka radí,že je lepší do teplého pudinku dát tuk a máslo,a to ostatní a pak našlehat,že je to lepší .Jak děláte a s čím máte lepší zkušenosti?díky Lilka
Zdravím, do nedávna jsem taky nastavovala máslový krém pudinkem, ale dostala jsem mnohem lepší předpis. Základem je máslový bešamel - 70 g másla + 30 g hladké mouky nechat "propařit" a zalít 1/4 l mléka => povařit.Po vychladnutí se přidává po částech do krému ze 100g másla (používám rostlinný tuk s máslovou chutí - třeba Stella, Perla nebo Easy) + 100 g cukru moučky + případně 50 g kakaa. Nedovedu ten rozdíl přesně popsat, ale není tak mokrý a není ani moc tučný a dobře drží tvar.
Lilko, dělám krém stejným způsobem jako kolegyně - do máslového základu přidávám postupně tužší pudink. Obojí by mělo mít stejnou teplotu. Ale nedávno jsem četla opačný postup. Ale zatím jsem to nezkoušela, protože jsem s krémem maximálně spokojená. I když ráda zkouším nové věci - no možná na to dojde!
doplněno 23.01.11 16:56:
Recept
Máslový krém s pudinkem
zdroj: dohnal.us/...
doplněno 23.01.11 16:58:
I zde přímo z cukrárny je opačný postup: jarabova.cz/...
Já dělám krémy na všechno tímto způsobem. V 1/2 l mléka uvařím dva pudinky. Do vychladnutí občas promíchám, aby se nevytvořilo moc hrudek. Pak ušlehám necelé pravé máslo se třemi lžícemi moučkového cukru do pěny, postupně přidávám pudink a vyšlehám do hladka. Je to základ, do kterého přidám ingredience podle toho jaký chci krém mít. Třeba čokoládový je úžasný. To vyšlehám máslo s rozpuštěnou vlažnou čokoládou a cukrem a opět přidám pudink. Tak ať se daří. Jana
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.