Nejste přihlášen/a.
Sníh jsem vyšlehala do husta ve vodní lázni a při přidání cukru sníh zřídl do tekuta. Postupuji několik let stále stejně a tohle se mi nikdy nestalo. Co s tím? Jak se dají případně tekuté sladké bílky využít?
Zdravím Kamilo, možná by šlo spadlé vyšlehané bílky použít na cukroví ze třených bílků. Zde jsem našla několik receptů.
A ještě přidám zásady, jak ušlehat pevný sníh - zdroj: dolcevita.blog.cz/...
Jak správně našlehat sníh?
- Zde platí zásada, že menší čerstvá vejce mají přednost. V těch velkých je totiž bílek o něco víc nasycen vodou a to pro šlehání sněhu není nejlepší. Z bílků menších vajec se sníh daleko lépe šlehá a krásně tuhne.
- Při oddělování bílků od žloutků se nám nesmí do bílků dostat ani kousek žloutku.
- Cukráři doporučují bílky oddělit večer, nechat je v zakryté nádobě do druhého dne odležet a šlehat až druhý den. Před šleháním je necháme cca 20 minut stát v pokojové teplotě.
- Mísa na šlehání musí být dokonale čistá. Sebemenší mastná nečistota nám zmaří výsledek a sníh se nám nepodaří ušlehat. Cukráři doporučují vytřít mísu před šleháním citrónem.
- Bílky je vhodné šlehat se špetkou soli a začít na střední výkon a rychlost přidávat plynule a postupně.
- Do bílkového sněhu používáme cukr extra jemný krupicový, který je vhodnější než cukr moučkový, ve kterém bývají stopy příměsí, které brání správnému vyšlehání do požadované hustoty.
Na samotný závěr do sněhu vmícháme mleté ořechy, mandličky, čokoládu či kokos. Zapracováváme do sněhové hmoty velmi opatrně, aby nám sníh nespadl. Nejlépe to jde širokou vařečkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.