Nejste přihlášen/a.
Cituji :
,,Někde jsem slyšel vysvětlení,že když bylo v dílně moc práce a tovaryši museli pracovat déle,tak jim paní mistrová připravila vydatnou večeři /na rozdíl od dneška/Bylo to zpravidla /levné/ pečené hovězí,které, aby nebylo tolik suché,bylo na zelenině,se šťávou,s omáčkou a pod.A večeřelo se až skutečně večer,venku tma ,uvnitř svíčky.A ti kluci tomu začali říkat svíčková .A bylo to i významové - když to začalo vonět,věděli,že hned tak domů nepůjdou."
Svíčková vznikla tak, že ta mistrová,která vařila pří svíčkách , omylem do té pečeně nalila smetanu. Toto jsem slyšela před X Xlety...nevím co je na tom pravdy.
A jakou svíčkovou měla pani na müsli?
Pokud jde o druh masa, potom je to u vepřového panenka, u hovězízo pravá svíčková. U hovězího dávejte pozor, páč v pleci je také sval, který po důkladném očištění od blan vypadá skoro jako svíčková. Někteří šizuňkové se nezdráhají ho za pravou svíčkovou i prodat. To potom neukousnete a z bifteků přejdete na vaření roštěnek... Také proto se tomuto svalu říká falešná svíčková, nebo také židovská svíčková. Přesný název je tuším bílý šál. Víc si toho už asi nepamatuji...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.