Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
předem se omlouvám jestli bude můj text příliš pomatený. Jde o jednoho kluka, kterého znám už mnoho let, jsme kamarádi ale jednou se to zvrtlo a my se spolu vyspali. Oba jsme to chtěli ale on mě uhání už strašně dlouho přesto, že mám přítele. Podotýkám že v té době, co jsme se spolu vyspali jsem s nikým nebyla ale navazovalo to už na jeden vztah. Brala jsem to ze začátku jako úlet i z jeho strany, jenže bohužel jsem se do něj asi zamilovala. Ale on to neví. Kolikrát se mě ptal, jestli jsem chtěla s ním jít do vztahu či jestli jsem chtěla aby se mnou byl napořád ale vždy jsem mu řekla že ne-ale nevěděla jsem. Od té doby říká, že nevím co chci a akorát klukům motám hlavy-prý né jemu, protože on se ze mě nepo... Tak teď babo raď, jak to myslel. Spíš si nejsem jistá, zda-li by to vyšlo, proto jsem vůči němu odtažitější a radši nesděluji své pocity přímo. Teď mám vztah s mužem, se kterým je nám spolu hezky takže nepřipadá v úvahu si sním byť jen jednou ulítnout a na to konto mi sdělil, že je rád že aspoň trochu to beru vážně, že jsem pro něj přitažlivější. No a dostala jsem se do fáze, kdy o tom začínám více přemýšlet a o něm, jako o svém možném budoucím partnerovi. Mám ho moc ráda ale také mám pocit že bychom to aspoň měli vyzkoušet. Má to být pro mě znamení ať se víc snažím mu naslouchat? Nebo je to z jeho strany manipulace aby mě dostal tam, kam chce a třeba mě nebude chtít do vztahu ale do všeho mi pak akorát kecat? Nevím, jestli nemá strach mi na 100% důvěřovat protože mi jednou řekl, že mi toto nevěří, že bych ten vztah s ním chtěla...Tak prosím o Vaše názory...děkuji
Dobrý den. Je to opravdu zmatené..Co tedy chcete, oč Vám jde, co od druhého očekáváte? Zkuste si toto ujasnit hlavně Vy sama, protože z Vašeho textu to zřejmé není. Jedno je jisté - získat si důvěru druhého člověka trvá nějaký čas...Co jste udělala proto, aby Vám druzí věřili, že myslíte věci vážně a máte v nich jasno především Vy sama? Mám dojem, že sama ze sebe jste zmatená ze všech lidí nejvíce...Je to ovšem jen můj názor a mohu se mýlit...
Máte zmatek spíše ve vztazích, ten text se dá celkem slušně rozklíčovat. Na jedné straně máte svůj současný vztah, který Vás podle všeho ne zcela uspokojuje (i když to doslova nepíšete) a láká Vás nyní vztah s tím druhým, přitom byste ale nerada ztratila toho současného. Oceňuji na Vás, že pro Vás nepřipadá v úvahu "odskok", protože to by velké % současných děvčat asi tak moc netrápilo. Bod pro Vás!
Dilema za Vás nikdo nevyřeší, já bych radil řídit se rozumem i citem. Rozumově je to jasné - s Vaším současným partnerem to zřejmě dobře funguje, je Vám spolu dobře, tak není zásadní důvod něco měnit. Ale co kdyby to bylo s tím druhým lepší? Ale z toho mála, co o něm píšete, by to byl krok do velké nejistoty, příliš Vám dává najevo, že to bez Vás půjde taky dobře. Aby se pak nestalo, že budete bez partnera a o dva zklamané chlapy bude na světě více.
Nechal bych to tak, jak to je, zamilovanost časem přejde.
Moc děkuji za odpověď!
Ale mně přišlo, že mému kamarádovi vadí, že jsem s někým z rozumu a proto tzv. prudí! Ale zase píšete že "příliš Vám dává najevo, že to bez Vás půjde taky dobře" to si nejsem jistá, zda-li jsem správně pochopila. Myslíte, že on mě nepotřebuje a jen se mě snaží utáhnout na sladké řečičky?
Já ho docela znám, je to spíš samotářský typ ale vztah prý taky chce. Už jednou se v holce zklamal. Ale spíš mi nejde do hlavy to, jak řekl, že on se ze mě nepo...
Spíš je mi líto to, že když už jsme jenom kamarádi tak se ke mně takhle chová... jednou říkal že mě má rád, že mu nejde se mnou jen o TO jedno a po druhé zas do mě šije a kritizuje můj vztah. Tak asi neví, co chce, a to je mu 30 let
Asi takhle: Pokud toho kluka, se kterým jsi v minulosti měla úlet milejš nebo ne, to si musíš srovnat v hlavě sama.
Pokud t pak z toho vyjde, že ho skutečně miluješ, jediný férový postup podle mě je rozejít se s tvým současným přítelem a pokusit se s tím klukem potom, když už budeš volná, navázat vztah.
Samozřejmě to obnáší riziko, že zůstaneš sama. Tak to bývá. Když se se současným přítelem nerozejdeš, sama nebudeš, ale záleží, zda ti stojí za to zůstat ve vztahu, o kterém by sis uvědomila, že je sice "hezký", ale není "pravý".
Dokud jsi zadaná, jakékoli hovory s tím úletovým klukem jsou v podstatě nezávazné a nic neznamenající. Jasně, že tě nemůže brát vážně, když akorát ukazuješ, že nevíš, co k němu cítíš, a doma si držíš pojistku.
No on vás chce, ale asi jen pro zábavu. Jste momentálně pro něho méně dosažitelná, jelikož jste dle svých slov zadaná. Proto jste pro něho výzva. Možná vám zavidí, že máte jiného a chce vám vztah nabourat. Víte, tady je těžké radit. Vy musíte cítit, jak by to mělo být. Jestli chcete zůstat se současným partnerem, nebo ho opustit a zkusit toho vašeho kamaráda. Anebo to necháte koňovi, protože on má větší hlavu. Hlavně neskočte na hezké řečičky toho kamaráda. Třebas vás chce jen do postele a pak nazdar bazar.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.