Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Je mi 14. A hledám POMOC. O letních prázdninách jsem to dostala a podruhé téměř přesně za měsíc v září. Od té doby (už skoro tři měsíce) jsem to nedostala. Znamená to že se mnou něco je? Prosim nakou odpoved. Lily
Z otazky, zceja jasně nevyplývá, zda jsi to dostala poprvé v životě, ale předpokládám , že ano. Takže odpověď je jasná. ANO děje se s Tebou něco. Dospíváš v ženu. Nic víc ani míň. Poprvé může být menstruace taková jak ji popisuješ. Pak může přijít pauza, třeba rok a nic se neděje. Pak už se bude dostavovat téměř pravidelně co 28 dní, ale to zcela jistě víš. Ještě detail. Ten jsi taky nenapsala, ale opět předpokládám co bys napsala. Nenapsala jsi, zda jsi neměla o letních prázdninách pohlavní / sexuální styk s mužem / chlapcem. V tom případě, by se mohlo jednat o těhotenství. Ale jak píšu, tento detail bys zcela jistě neopomenula, tak se nestrachuj, a opravdu se o nic nejedná. Jsi zcela zdravá, normální , dospívající dívenka.
doplněno 05.12.10 17:00: Autor: @cocinkamichalkaFido, já ji nestresuji, mluvím z vlastní zkušenosti. Samozřejmě, že to na 99% nic nebude, ale to tazatelce může říci jedině gynekolog! A pokud si tam s maminkou zajde, jistě to neuškodí. Já jsem ve 14 letech byla v podobné situaci a bylo to na hormonální léčbu. Kdybych tam nešla, kdoví, jak by to se mnou dnes bylo. Nebo vy jste dětský gynekolog, že tvrdíte, že je všechno v pořádku?
JIstě, že návštěva u gynekologa neuškodí, ale ta přece neuškodí ani 9 leté dívence, a přece ji na ni nebudeme posílat. Pokud nemá žádné jiné problémy, bolesti, atd neposílal bych ji tam. Navíc tím, že již cyklus měla, je nejspíše vše v pořádku a to , že má pauzu je zcela normální. Hormonální "povzbuzení léky" může spíše probudit celý proces, uspěchat atd, atd. také je možné, že první menstruaci dostala po vážném srdečním zamilování, kdy se vzbouřily hormony a pak se zas vše sklidnilo. Naopak bych ji dopřál ještě rok dva klidu, než aby hormonama bouřila. Tím, že se vše již probudilo, a to 2x, tak stejně se vše brzy probudí natrvalo a dospěje dříve, než si třeba sama přeje.
k Lili, většina 14 letých dívek již své první zkušenosti má, proto jsem to v otázce / odpovědi zmínil. Je moc fajn, že do této skupiny patříš, většina dospělých žen Ti ráda potvrdí, že to zda budeš poprvé s klukem v 14, 16 nebo v 19 nehraje pro další život žádnou roli, naopak, čím dříve, tím zbytečněji. Neboť s láskou, a to opravdovou, to je lepší. Takže není kam spěchat a pokud by se to do 12 měsíců nerozjelo , tak zauvažuj nad gynekologem, ale já bych se tím netrápil, pokud OPRAVDU nemáš žádné jiné potíže. Není neobvyklé, že první mentsruace mívají dívky ve 12,ale taky není neobvyklé začít v 17 letech. A sama uznáš, že raději později, bude jen lepší. Návštěva gynekologa , v Tvých letech , Ti neublíží, ale může v Tobě zanechat nepříjemné pocity a vzpomínky. Tím, ale nechci naznačit, že tento lékař není důležitý. V případě jakýchkoli potíží nebo bolestí se domluv s maminkou a zamiř k němu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.