Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vaječný koňak - jak odstranit alkohol

Od: swenhakon* odpovědí: 11 změna:

Jde z vaječného koňaku odstranit alkohol? Pokud ano jak?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Určitě jde! jednou z možností je ten koňak přefiltrovat...přes ledviny a játra... zaručené a příjemné...

alkohol stoupne do hlavy, to ostatní klesne do WC mísy...

nekamenujte mne, otázka zněla Jde z vaječného koňaku odstranit alkohol? Pokud ano jak?

hahanaj*
hodnocení

0x

To nepůjde - jak by se to asi provedlo?

doplněno 13.02.13 16:50:

alkohol je smíchán s ostatními ingrediencemi ,takže to nelze

hodnocení

0x

Jedině asi zahřátím na určitou teplotu; záleží, na co ho potřebujete.

mowla*
hodnocení

0x

Nechat odpařit (líh se odpařuje při nižší teplotě, než voda) - ale pokud to budeš dělat za pokojové teploty, zbytek se ti zkazí - co tě k takovému nápadu vede?

doplněno 14.02.13 00:35:

V tenké vrstvě ani ne - jde o směs a ne o sloučeninu, takže alkohol - jakožto ´nejlehčí´ složka, přirozeně stoupá vzhůru, jen by se musela- případně, odstraňovat oschlá povrchová ´blána´.

Ale - proč?

Nevím, co by řekli zahřívání žloutky, které by ve vaječném koňaku měly být. Nejjednoduší je si vaječný koňak vyrobit doma, když chcete i bez alkoholu.

swenhakon*
hodnocení

Děkuji Vám. Šlo by nechat alkohol něčím vstřebat? Protože odpařování by asi muselo probíhat v tenoučké vrstvě.

doplněno 14.02.13 00:31:

V tenoučké vrstvě toho koňaku samozřejmě.

jabraka*
hodnocení

0x

Ve vaječňáku toho alkoholu moc není.Etylalkohol má bod varu asi 82 stC.Možná by ani nevadilo ten vaječňák na tu teplotu ohřát a nechat asi 10 min.Pak by v něm alkoholu zbylo jen stopy.Ale pak by to bylo spíše na vylití.

JABRAKA

sanyo*

Otázka tazatele je stručná a jasná : Jde z vaječného koňaku odstranit alkohol? Pokud ano jak?
Jediná možnost je destilace, pochopitelně z vaječnáku pak nic není, jen vodové mléko, ale alkohol mít budete. Pokud máte zájem jen o vaječnák, tak bohužel ...

hodnocení

0x

Nějak jsem nepochopila, proč to potřebujete. Pokud proto, že Vám chutná vajčňák, a ještě Vám není 18, nebo alkohol nechcete pít, dá se samozřejmě doma uvařit vaječňák bez rumu.

hodnocení

0x

Vaječňák má nízké procento alkoholu, tuším asi 18%. Je to takové "babské pití", které neublíží, pokud člověk nevyzunkne snad flašku sám. Používá se i do cukroví, zmrzlin. Známá dělá dobrou bábovku a do těsta dává právě vaječňák /2 deci/.

Já mám ráda lázeňskou kávu - do vysoké sklenice na dno panáka vaječňáku, opatrně po skle zalít překapanou kávou, navrch čepici ze šlehačky a hoblinky čokolády. Dobře to vypadá a ještě líp chutná.

Jinak vaječňák bez alkoholu si můžete udělat stejně jako s alkoholem, ale místo lihu či rumu tam dáte mléko a sladkou šlehačku, cukr, vanilk. cukr a žloutky. Pozor na salmonelu!

Tenhle s alkoholem, co máte, raději někomu dejte, byla by škoda ho zkazit. Jaga.

hop®
hodnocení

0x

Otázka je jasně položena, odpovídám že těžko. Nevím, jestli jde o praktické použití nebo o sázku. Takže moje odpověď, že nejjednodušší je si ten vaječňák doma uvařit už bez toho lihu, není odpověď na dotaz, jen řešení...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]