Nejste přihlášen/a.
Jde z vaječného koňaku odstranit alkohol? Pokud ano jak?
Nechat odpařit (líh se odpařuje při nižší teplotě, než voda) - ale pokud to budeš dělat za pokojové teploty, zbytek se ti zkazí - co tě k takovému nápadu vede?
doplněno 14.02.13 00:35:V tenké vrstvě ani ne - jde o směs a ne o sloučeninu, takže alkohol - jakožto ´nejlehčí´ složka, přirozeně stoupá vzhůru, jen by se musela- případně, odstraňovat oschlá povrchová ´blána´.
Ale - proč?
Ve vaječňáku toho alkoholu moc není.Etylalkohol má bod varu asi 82 stC.Možná by ani nevadilo ten vaječňák na tu teplotu ohřát a nechat asi 10 min.Pak by v něm alkoholu zbylo jen stopy.Ale pak by to bylo spíše na vylití.
JABRAKA
Vaječňák má nízké procento alkoholu, tuším asi 18%. Je to takové "babské pití", které neublíží, pokud člověk nevyzunkne snad flašku sám. Používá se i do cukroví, zmrzlin. Známá dělá dobrou bábovku a do těsta dává právě vaječňák /2 deci/.
Já mám ráda lázeňskou kávu - do vysoké sklenice na dno panáka vaječňáku, opatrně po skle zalít překapanou kávou, navrch čepici ze šlehačky a hoblinky čokolády. Dobře to vypadá a ještě líp chutná.
Jinak vaječňák bez alkoholu si můžete udělat stejně jako s alkoholem, ale místo lihu či rumu tam dáte mléko a sladkou šlehačku, cukr, vanilk. cukr a žloutky. Pozor na salmonelu!
Tenhle s alkoholem, co máte, raději někomu dejte, byla by škoda ho zkazit. Jaga.
Otázka je jasně položena, odpovídám že těžko. Nevím, jestli jde o praktické použití nebo o sázku. Takže moje odpověď, že nejjednodušší je si ten vaječňák doma uvařit už bez toho lihu, není odpověď na dotaz, jen řešení...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.