Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho vydrží guláš v lednici

Od: petr® odpovědí: 14 změna:

Dobrý večer. Rád bych se zeptal, jak dlouho vydrží guláš v lednici(pochopitelně z hlediska poživatelnosti) Já si myslím, že tak tři dny. Takže, když uděláme guláš např. v neděli, tak se dá ještě sníst ve středu? Nebo je to jinak?Díky za odpovědi

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ano, vydrží 3 dny bez problémů, ale nesmíte mít chladničku nastavenou jen na minimum. Pokud jej každý den celý ohřejete a v bodu varu ponecháte vždy 1 minutu, tak vydrží až 5 dní. Po vychladnutí je nutné jej dát co nejdříve zpět do cladničky. Uleželý guláš je chutnější.

doplněno 24.11.10 22:21:

Mám-li ho hodně, tak část i zamrazím.

Řekl bych,že je lepší ohřívat jen to,co sníte a zbytek nechávat v ledničce.A zkoušet,jak dlouho vydrží,bych tedy neriskoval vůbec.Den,dva maximálně a pak kočce.

lidus*
hodnocení

2x

3 dny bez problémů ale líp je zamrazit když už ho máte kotel, aspoń můj muž by ho po sobě 3 dny nechtěl.Důležité je guláš po uvaření míchat a vychladit. Pokud se stane, že ho mám víc tak třeba jeden den přidám kysané zelí a smetanu a je to zase změna.

hodnocení

1x

Nejlepší guláš je třetí den.

buss

To se snad pozná, jesti vydržel, né? Zakonzervovat.

lui*
hodnocení

0x

POZOR: I ten nejlepší guláš od neděle, se ve čtvrtek přejí.*smich*. Ale co se týče výdrže, tak to asi bude dost individuální, podle skladovací teploty, podle toho co v té lednici bude ještě jiného, jak rychle to prošlo schlazením po uvaření, kolik použijete soli, atd.

Tak od neděle do čtvrtka se krmit jen gulášem je asi opravdu moc, ale uvařit, dát odležet a druhej třetí den polknout. Pak zase třeba pro změnu buchtičky se šodó nebo krupicovou kaši.

hodnocení

0x

To me gulas tri dny teda v lednici nevydrzi. Ne, ze by se kazil, ale zkratka tam nevydrzi...

lui*

To je divný... Proč asi...*smich*.

jirbar*

Jsme na tom stejně. Horší je, že ještě dřív zmizne Plzeň.

pomocnikzednika
hodnocení

0x

Buřtguláš vydrží 5dní a masovej osm. Ukrajinci si pochutnali i na čtrnáctidením chlupatým. Plíseň se stáhla a víc se povařil s pepřem.

stafan*
hodnocení

0x

Dnes je sice už čtvrtek, ale je ještě k mání?

hodnocení

0x

Do té doby, pokud se nedělá nahoře pěna , nešumí ti " vyhoď mne" a není kyselý. Jestli dodržíš pravidlo ,že k odebírání použiješ čísté nářadí (naběračku) , "nehrábneš" do něj prstem-pokud možno olíznutým,měl by vydržet min. .týden při zhruba +3° :)

Jestli tu (téměř) vy všichni děláte ve veřejném stravování,běda nám,smrtelníkům.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]