Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedokážu opustit manžela

Od: blaznivka* odpovědí: 24 změna:

Dobry den vsem,

Potrebovala bych slyset par nazru na muj problem. Jsem 5 mesicu po svatbe, ale neco se zmenilo a ja uz mezi nama necitim to co predtim. Kdyz sme se vzali, tuzili sme po stastne rodine, miminku a vse co ktomu patri. Muj manzel prekonal jiste problemy jak pracovne tak zdravotne a ja se citila odsunuta na nejaku vedlejsi kolej. Zacala jsem chodit na chat a povidat si s lidma. Zjistila jsem,ze nejsem jedina, kdo ma nejake problemy. Celou dobu jsem dufala, ze se neco zmeni a manzel si mne zacne vsimat. No on si je mnou prilis jisty. Pak, jsem na chatu potkala nekoho, kdo mne nejakym spusobem oslovil a psali sme si. Jednou spontane sme se domluvili na setkani a na tom setkani jsme zjistili, ze to vse co jsem si psali a rikali. Nejsou jen pismenka a ze mame na spoustu veci opravdu rovnake nazory. Prisli dny, kdy sme se zacali potkavat a vyhledavat kazdou minutu, ktera se dala. Cele to preslo do zjisteni, ze sme si ovlinili zivot. V tom se to dozvedel muj manzel a zacal mne presvedcovat, ze mne miluje a nechce o mne prijit. Hodne mi znovu sliboval, ale ja nevim jestli jeste v te sliby verim. Naopak cim vic mne presvedcuje tim ja se citim vzdalenejsi jemu. Chvilkama jsem si si jista, ze jsem rozhodnuta odejit, ale mam strach z toho byt sama, nevim jestli to zvladnu. Uz dvakrat jsem se odstehovala, ale pokazde kdyz mne nasel, nedokazala jsem mu rict:"Uz se nevratim!". Jsem slaboch a kdyz ho vidim jak je z toho zoufaly vratim se. A nejvic mne boli to, ze tomu druhemu ublizuju taky, i kdyz on se uz rozhodl, ze kdyz odejdu ja odejde i on od sve manzelky a zkusime se zpoznavat vic. Chtela bych dat sanci tomu druhemu, ale nedokazu opustit manzela. Zkuste mi rict svuj nazor. Moc Dekuju.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Dokázat za pět měsíců, které uplynuly od vašeho sňatku, si najít nového lepšího partnera, dvakrát se od svého manžela odstěhovat a zase se vrátit... Měla jste se ptát před vstupem do manželství. Takhle spějete k rozbití svého, ještě velmi nezralého, a i partnerova manželství, které pravděpodobně bude mít za následek váš krátkodobý dojem nalezeného štěstí. Ten by ale asi už netrval ani oněch pět měsíců...
BTW - kolikátý to byl sňatek a, mohu-li se ptát, kolik vám vlastně je let?

zuzana*
hodnocení

0x
Ano, jste bláznivka. Pokud chcete slyšet můj názor, tak se zase k manželovi přistěhujte pěkně zpátky. Dost možná, že by vás už nemusel příště vyhledat a přemlouvat k návratu. A to vy vás opravdu mohlo mrzet. A "s tím druhým", se nemůžete vůbec znát. Kolikrát jste se viděli ve skutečnosti?Už jen ta podmínka - že odejde od manželky pokud odejdete vy...Nezdá se vám to divné?Když vy od svého manžela neodejdete, on zůstane dále ve svém manželství?Nevím, nevím, nespoléhala bych na něj. Abyste nezůstala sama. Myslím, že děláte pěkné krávoviny. Vězměte rozum do hrsti a neblázněte, pokud váš muž není psychopat anebo alkoholik. Snažte se normálně žít a buďte ráda, že máte manžela, zvlášť když překonal zdravotní a pracovní problémy. A nekomplikujte život sobě i jiným...

mil®
hodnocení

0x
Manželských krizí zažijete ještě hodně. A abyste se při každé rozváděla, no nevím. Takže přehodnotit vztah a vaše unáhlené rozhodnutí po pěti měsících. Manželství má i své stinné stránky, ale je to krásný.
al bunda*
Tahle nezralá osoba se v prvé řadě neměla vůbec vdávat.

nensy*
hodnocení

0x
blaznivka-Dobře si rozmysli co dělaš jak douho jsi vdaná*ee*uděleš jedn krok špatný a už nikdy to nevratíš.Co budeš dělat až přijdou zlé časi to taky hned utečeš*ee*jen nepochopím že už jsis našla přítele.Podle mě jsi se neměla vdavat ale, pořádně se rozmyslet koho si bereš*bum*to co napsal AL BUNDA i ostatní ti stači jak se rozmyslet.SO.*bum*

rozarka*
hodnocení

0x
Ahoj, vykasli se na vsechny mazory a rid se srdcem. Musis se hlavne definitivne rozhodnout, to, co delas, neni fer. Manzelstvi nemusi trvat za kazdou cenu, pokud je ti s nekym jinym lip, tak jdi do toho, ale jestli ho nedokazes opustit, tak bud ho mas porad rada, nebo jsi slaboch. Jestli to prvni, tak si vzpomen na vsechno krasny, na to, jak te miluje a jak mu ted je, jestli mas jen strach ho opustit, tak to budes muset prekonat, jestli nechces byt po zbytek zivota nestastna. Rid se intuici, jestli vazne veris tomu, ze ten druhy opusti manzelku a bude s tebou, tak mu dej sanci. Ikdyby to ale nevyslo, byt sama, neni to nejhorsi, co se ti muze stat, nejhorsi je byt s nekym, koho nemilujes, to je jedno z nejvetsich trapeni, ktery znam a byt tvym manzelem a zjistit po x letech, ze jsi se mnou jen z litosti, tak by se mi zhroutil svet a to se stane, jestli uz ted s nim nechces byt. Kazdopadne nejde o to, co je a neni spravny, jde o to, co citis a co chces a tenhle zivot si muzes zaridit tak, abys byla stastna, tak to nepromarni. Jo a ber taky ohledy na ty dva, treba te doopravdy miluji oba, proto si zaslouzi vedet, na cem jsou, tak nedavej zbytecny nadeje tomu, se kterym byt nechces a rikej na rovinu, co citis, z dlouhodobyho hlediska to boli min, nez to, co delas. Cus bus autobus

evetka
hodnocení

0x
neptej se na rady,protože je stejně neposlechneš...rozhoduj svým srdcem...lepší,když od manžela odejdeš teď,po těch 5 měsících,než dýl...bolelo by to mnohem víc...a nejen jeho...držím ti palce...
al bunda*

Pro toho manžela to rozhodně lepší bude. Jinak tazatelka musí být nejméně Miss Universe, nedovedu si představit, že by si jinak něco až tak"inteligentního"vzal nějaký chlap domů na dýl, než na jednu noc.
Nebo je"prudce inteligentní"i ten chlap.
*bzum*

rozarka*
Pane Bundo, nechapu, proc delate z tazatelky slepici, laska se muze vytratit v kazdem vzahu, zvlast kdyz si vas druhy nevsima a nereaguje na to, ze se vzajemne odcizujete. Takze si dovedu predstavit, ze zacala z osameni komunikovat na chatu a nasla tam nekoho, kdo ji poslouchal a to se ji zalibilo. Ona se pouze pta na nazor ostatnich, tak mi prijde sproste, ze ji za to odsuzujete. A ne, nemam sama takovou zkusenost, jen se mi nelibi, kdyz nekoho odsuzujete, aniz byste dotycneho a jeho city zna. Je to sice jednoduche, ale hloupe.
nensy*
rozarka-Tady se piše každého nazor a rada*bum*tak neodsuzuj někoho kdo tady napiše svoji radu.Nikdo ji neuraží *bum*.podle mě má AL BUNDA tady pravdu*palec*
al bunda*

Paní(?) Rozárko, skutečně "osamělá" PĚT MĚSÍCŮ PO SVATBĚ? Proč se teda proboha vdávala? To nevěděla koho si bere? Já kdybych řešil každé nedorozumění s manželkou a pocity "osamělosti" pokaždé rozvodem a svatbou s někým ,kdo se mi teď aktuálně líbí, tak jen do třicítky bych byl asi čtyřicetkrát rozvedený. Nemůžete svá slova ani náhodou myslet vážně. Pokud ano, řadíte se na úroveň vyzrálosti prudce inteligentní tazatelky.
Jestliže bude člověk před každým pseudoproblémem utíkat, stráví zbytek života v úprku. Stojím si za tím, co jsem napsal o vyzrálosti a inteligenci tazatelky. Já z ní slepici nedělám, ona už taková je.
Hezký den.

blaznivka*
hodnocení

Vsem Vam moc dekuju za Vas nazor, a nerikam, ze jsem Miss Universe, a myslim, ze to mam jinak v hlavicce v poradku. Chapu, ze je tezke hodnotit neco, kde nevite detaily. A duvod proc jsem se vlastne vdala, byl za prve muj uz manzel po tom moc tuzil a ja taky. Zname se uz pres 5 let. a ja se snatkem souhlasila z duvodu, ze jsem dala znovu na jeho slibi a doufala, ze se neco opravdu zmeni, ale bohuzel nic takoveho nepsrislo, porad sme povidali o detatku, i on ho chtel, ale pracovat na nem ne. Asi si myslel, ze ho za nej udela soused nebo budu nova panenka marie. Nekdy clovek potrebuje dostat po nose, aby si uvedomil co vybec od zivota ocekava. A ja jsem sveho predtim pritele tred manzela porad slepo nasledovala, jelikoz jsem si myslela, ze to tak ma byt a je to spravne. Ale ted diky tomu, ze jsem zistila, ze zivot nemusi byt jen o tom se porad nekomu podrizovat a nemit sve vlastni nazory. Potrebuju kousek sve svobody a ne byt zavreny papousek v zlate kleci. Jsem ochotna se vzdat vsech luxusu a vymozenosti, ktere u manzela mam jen kuli tomu, aby si mne nekdo vazil a prijmal lasku, kteru mu muzu davat a vse co pro toho cloveka chci delat, neni dane automaticky, protoze ten druhy to tak chce. Jeste jednou dekuju za vase nazory
nensy*
blaznivka-Každý udělá jednou v životě chybu*plac*.Dostala jsi ponaučení proto si vše dobře rozmysli.Ale lámat to přez koleno to taky nejde*zed*moc ti přeji aby ti to dobře dopadlo.SO.
al bunda*
OK. Pak to udělej.
Hezký den.
adelka4343*
nejprve jsemse nechtěla do této debaty zapojovat ale to se opravdu nedá takže přidávám i kus svého názoru ač mi připadá že o něj moc nestojíte.Vzledem k tomu že nevím kolik vám je let zdílím ten názor že jste se vdala předčasně a unáhleně a že by jste si měla udělat pořádek hlavně sama v sobě.Né se tak vehementně obhajovat sama musíte vědět že vám to stejně nepomůže ale nalít si čistého vína.Přijde mi že jste malinko sobecká a vůbec nemyslíte na to že manžel i přes to že překonával své potíže at jakékoliv se snažil vás uživit a pracoval hlavně pro to aby vy dva jste se měli líp.Věřte že to není jednoduché a člověk je často vyčerpán a unaven a to i duševně.Nedovedu si představyt kde měl brát tu energii na to aby vás věčně zahrnoval láskou a ůctou.I když si mislím že to dělal ale asi né tak jak jste si to představovala zrovna vy a to je kámen urazu.Zkoušela jste si s manželem vůbec o svých pocitech popovídat?Udělejte si v sobě jasno a rozmyslete si jestli chcete rozbít třeba i fungující rodinu a přemýšlejte nad tím, že pokud to ten člověk udělá tak to taky jednou s velkou pravděpodobností čeká vás.Věříte příliš hezkým slovíčkům z ust člověka kterého mužete znát skutečně jen povrchně rychlá vzplanutí neodolají větru natož vychru.Zamy-slete se komu ubližujete a zahrnte tam sama sebe.Je čas dospět

mini*
hodnocení

0x

Milá bláznivko,

jestli si myslíte, že nemůžete jinak, udělejte to. Ale vřele vám doporučuji, zvažte své schopnosti sama se uživit, sehnat si své vlastní bydlení, schopnost si ho zaplatit, prostě všechno to, na co jsou obvykle dva jestli zvládnete sama. Protože na toho vašeho virtuálního přítele bych moc nesázela. Počítejte s tím, že s velkou pravděpodobností nakonec z vašeho života nenápadně zmizí. Podstatné je, jestli váš pocit marnosti v současném manželství je tak jednoznačný a dlouhotrvající, že byste raději byla i sama než v něm pokračovala. Vím o čem mluvím, sama mám za sebou obě varianty a teď si žiju naprosto spokojeně v té třetí, konečně sama, s přítelem, kterého mám, jen když chci, žádné vzájemné závazky, pálení mostů, atd. Když chceme, jsme spolu, když ne taky OK. Ale je pravda, že jsem už ve věku, kdy se předpokládá určité životní zmoudření, mám už blíž k důchodovému věku než je milé. A taky je pravda, že se po ekonomické stránce dovedu o sebe postarat sama a mám vcelku jasnou představu, jak se zabezpečit do budoucna, až třeba nebudu moct pracovat. Přemýšlejte a rozhodněte se. A svoje rozhodnutí pak bez dlouhého váhání realizujte. Přešlapovat na místě nemá smysl, tak v životě ničeho nedosáhnete. A ještě , jednu poznámku pro autory odpovědí, respektujte prosím trochu gramatiku. Speciálně příspěvek adelky byl na "kouli" z češtiny.

adelka4343*
nepsala jsem diktát nýbrž radu
binka*
Ale i ta rada nemusí být plná gramatických chyb ...
binka, jediné tvé vyjádření je kritika. Rada žádná! Je zde spousta rádců, kteří dokáží pomoci v řešení problémů, a to i přesto, že nemají z češtiny jedničku. Věnuj se jádru otázky - to je zde důležité! *ee*
Já myslím, že je zde svobodná možnost vyjádření. Dělíme se zde o své názory, snažíme se pomoci těm, kteří nás o pomoc žádají. Vaše vyjádření jistě podstatu má, ale váš dodatek o kvalitě gramatiky je přinejmenším hloupý. Ani vaše vyjádření není na jedničku...
Je ale pravda, že nesmyslné rady některých rádců, dovršené naprostou neschopností použít vlastního jazyka, jsou při čtení pro normálního člověka opravdu bolestivé...

mini*

Naprosto nechápu, proč Vám připadá poznámka o gramatických nedostatcích v odpovědích hloupá? Myslím si, že vlastně většina těch lidiček ví, kde se píše "y" a "i" , ale dnes se tomu prostě nepřikládá už asi důležitost. Já tvrdím, že to správné není. A hrozně mě štve, když v novinách, v přípisech z úřadů nebo dokonce v televizních upoutávkách vidím ty gramatické příšernosti. To se Vám nezdá alarmující? Upozornit na to se Vám zdá hloupé? Jsem přesvědčená, že si to náš jazyk nezaslouží, protože je bohatý a krásný, i když gramaticky trochu obtížný, to připouštím. Ale snad to jednou nedopracujeme tam, co Američané po vzoru jejich "simple english"! Bohužel anonymita internetu a SMS zpráv tomu velice napomáhá.

Pokud jde o poradu pro bláznivku, nemyslím, že bych ji kritizovala a už vůbec ne ,nějak soudila. Jen jsem jí chtěla říci, že člověk, než se rozhodne "jít za hlasem svého srdce", než za sebou začne pálit mosty, měl by zvážit také ty obyčejné, přízemní věci, jako jsou bydlení, finance, atd. Protože právě tyhle obyčejné, zprvu "nepodstatné" detaily, pohřbily již nejedno "nádherné souznění duší".

Paní kolegyně, trochu jste se ukvapila. Co se týkalo kritiky, mé sdělení bylo určeno jiné pisatelce (binka)... Jinak vůbec nechápu, proč se vlastně zapojujete do diskuse, které se vlastně nemíníte zúčastnit. Tady nějak nejde o tu stoprocentní gramatiku, jde o význam vyjádření...
nensy*
strejc-Ano davám Vam za pravdu*hej* myslím že podstata věci tady je dobře poradit pomoci.SO.

bhagavan*
hodnocení

0x
Vztah to je o tom jestli nás ten druhý nasycuje, když nás již nenasycuje hledáme si jiného partnera co nás dokáže duševně nasytit.
*cert*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]