Nejste přihlášen/a.
Dobry den vsem,
Potrebovala bych slyset par nazru na muj problem. Jsem 5 mesicu po svatbe, ale neco se zmenilo a ja uz mezi nama necitim to co predtim. Kdyz sme se vzali, tuzili sme po stastne rodine, miminku a vse co ktomu patri. Muj manzel prekonal jiste problemy jak pracovne tak zdravotne a ja se citila odsunuta na nejaku vedlejsi kolej. Zacala jsem chodit na chat a povidat si s lidma. Zjistila jsem,ze nejsem jedina, kdo ma nejake problemy. Celou dobu jsem dufala, ze se neco zmeni a manzel si mne zacne vsimat. No on si je mnou prilis jisty. Pak, jsem na chatu potkala nekoho, kdo mne nejakym spusobem oslovil a psali sme si. Jednou spontane sme se domluvili na setkani a na tom setkani jsme zjistili, ze to vse co jsem si psali a rikali. Nejsou jen pismenka a ze mame na spoustu veci opravdu rovnake nazory. Prisli dny, kdy sme se zacali potkavat a vyhledavat kazdou minutu, ktera se dala. Cele to preslo do zjisteni, ze sme si ovlinili zivot. V tom se to dozvedel muj manzel a zacal mne presvedcovat, ze mne miluje a nechce o mne prijit. Hodne mi znovu sliboval, ale ja nevim jestli jeste v te sliby verim. Naopak cim vic mne presvedcuje tim ja se citim vzdalenejsi jemu. Chvilkama jsem si si jista, ze jsem rozhodnuta odejit, ale mam strach z toho byt sama, nevim jestli to zvladnu. Uz dvakrat jsem se odstehovala, ale pokazde kdyz mne nasel, nedokazala jsem mu rict:"Uz se nevratim!". Jsem slaboch a kdyz ho vidim jak je z toho zoufaly vratim se. A nejvic mne boli to, ze tomu druhemu ublizuju taky, i kdyz on se uz rozhodl, ze kdyz odejdu ja odejde i on od sve manzelky a zkusime se zpoznavat vic. Chtela bych dat sanci tomu druhemu, ale nedokazu opustit manzela. Zkuste mi rict svuj nazor. Moc Dekuju.
Pro toho manžela to rozhodně lepší bude. Jinak tazatelka musí být nejméně Miss Universe, nedovedu si představit, že by si jinak něco až tak"inteligentního"vzal nějaký chlap domů na dýl, než na jednu noc.
Nebo je"prudce inteligentní"i ten chlap.
Paní(?) Rozárko, skutečně "osamělá" PĚT MĚSÍCŮ PO SVATBĚ? Proč se teda proboha vdávala? To nevěděla koho si bere? Já kdybych řešil každé nedorozumění s manželkou a pocity "osamělosti" pokaždé rozvodem a svatbou s někým ,kdo se mi teď aktuálně líbí, tak jen do třicítky bych byl asi čtyřicetkrát rozvedený. Nemůžete svá slova ani náhodou myslet vážně. Pokud ano, řadíte se na úroveň vyzrálosti prudce inteligentní tazatelky.
Jestliže bude člověk před každým pseudoproblémem utíkat, stráví zbytek života v úprku. Stojím si za tím, co jsem napsal o vyzrálosti a inteligenci tazatelky. Já z ní slepici nedělám, ona už taková je.
Hezký den.
Milá bláznivko,
jestli si myslíte, že nemůžete jinak, udělejte to. Ale vřele vám doporučuji, zvažte své schopnosti sama se uživit, sehnat si své vlastní bydlení, schopnost si ho zaplatit, prostě všechno to, na co jsou obvykle dva jestli zvládnete sama. Protože na toho vašeho virtuálního přítele bych moc nesázela. Počítejte s tím, že s velkou pravděpodobností nakonec z vašeho života nenápadně zmizí. Podstatné je, jestli váš pocit marnosti v současném manželství je tak jednoznačný a dlouhotrvající, že byste raději byla i sama než v něm pokračovala. Vím o čem mluvím, sama mám za sebou obě varianty a teď si žiju naprosto spokojeně v té třetí, konečně sama, s přítelem, kterého mám, jen když chci, žádné vzájemné závazky, pálení mostů, atd. Když chceme, jsme spolu, když ne taky OK. Ale je pravda, že jsem už ve věku, kdy se předpokládá určité životní zmoudření, mám už blíž k důchodovému věku než je milé. A taky je pravda, že se po ekonomické stránce dovedu o sebe postarat sama a mám vcelku jasnou představu, jak se zabezpečit do budoucna, až třeba nebudu moct pracovat. Přemýšlejte a rozhodněte se. A svoje rozhodnutí pak bez dlouhého váhání realizujte. Přešlapovat na místě nemá smysl, tak v životě ničeho nedosáhnete. A ještě , jednu poznámku pro autory odpovědí, respektujte prosím trochu gramatiku. Speciálně příspěvek adelky byl na "kouli" z češtiny.
Naprosto nechápu, proč Vám připadá poznámka o gramatických nedostatcích v odpovědích hloupá? Myslím si, že vlastně většina těch lidiček ví, kde se píše "y" a "i" , ale dnes se tomu prostě nepřikládá už asi důležitost. Já tvrdím, že to správné není. A hrozně mě štve, když v novinách, v přípisech z úřadů nebo dokonce v televizních upoutávkách vidím ty gramatické příšernosti. To se Vám nezdá alarmující? Upozornit na to se Vám zdá hloupé? Jsem přesvědčená, že si to náš jazyk nezaslouží, protože je bohatý a krásný, i když gramaticky trochu obtížný, to připouštím. Ale snad to jednou nedopracujeme tam, co Američané po vzoru jejich "simple english"! Bohužel anonymita internetu a SMS zpráv tomu velice napomáhá.
Pokud jde o poradu pro bláznivku, nemyslím, že bych ji kritizovala a už vůbec ne ,nějak soudila. Jen jsem jí chtěla říci, že člověk, než se rozhodne "jít za hlasem svého srdce", než za sebou začne pálit mosty, měl by zvážit také ty obyčejné, přízemní věci, jako jsou bydlení, finance, atd. Protože právě tyhle obyčejné, zprvu "nepodstatné" detaily, pohřbily již nejedno "nádherné souznění duší".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.