Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký typ Henny?

Od: yamona* odpovědí: 1 změna:

Mám přírodní kaštanové vlasy, ovšem již několik let barvené. Ač jsem používala barvy celkem kvalitní, vyskytla se mi alergie na barvy , i na ty bez amoniaku, takže i ty sebekvalitnější přivodí silné svědění vlas. pokožky a zvýšené vypadávání vlasů. Takže s barvami nuceně konec.:( Sem tam už šedivý vlásek vykoukne, takže jako variantu přemýšlím nad Hennou. Vím, že jsou od různých výrobců, i v různých odstínech... Můžete mi poradit, jestli může nějaká barvu nahradit, co se týče kryvosti prvních šedivých vlasů , jak ji používáte a pokud jste s nějakou spokojené tak přesný typ - název a výrobce , popř. cenu? Teď mám sice barvené načerno, ale klidně se k mahagonovým odstínům vrátím - pokud barví lépe... MOC díky.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den. Zkuste se podívat na www.henna.eu. S těmito výrobky mám osobní zkušenost, je to česká výroba, krabička stojí asi 45 Kč. Asi tak - Henna to asi není jen barva v tom pravém slova smyslu. Mimo to, že vlasy oživuje, také je regeneruje. Já například mám vlasy docela světle hnědé a s hennou v odstínu tizian jsem se stala opravdu zrzkou. Šedivé vlasy henna též zakryje, ale ne příliš. Ale máte-li sem tam šedivý vlásek, tak tam by mohla henna působit dobře. Já to dělám tak, že postupně zkouším všechny odstíny, které tento výrobce má na trhu. Navíc můžete různě tyto odstíny kombinovat. V krabičce jsou vždy 2 sáčky. Máte-li ale vlasy dlouhé, doporučuji použít sáčky 3. Podle návodu hennu zalijete dosti teplou vodu, utvoříte kašičku, tu napatláte na vlasy a necháte působit pod igelitem (dodávaným) asi tak půl hodiny až hodinu podle toho, jaké síly odstínu chcete dosáhnout. Nemělo by vás ale lekat, že ta kašička bude mít barvu brčálového sena a i tak bude vypadat. Důležíté je, co pak vám na hlavě vznikne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]