Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

13 let - kolik ještě vyrostu?

Od: lilisesta odpovědí: 13 změna:

Ahoj je mi 13 let a měřím 158 cm.Chtěla bych se zeptat jestli někdo z vás měřil ve svých 13 letech s první menses 158?kolik cm jste pak ještě vyrostli?Děkuji za odpověd.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Od 13 let jsem vyrostla ještě tak o 10-12 cm (mám 175), a je pravda, že menstruace na to nemá žádný vliv (kamarádka vyrostla ještě na VŠ asi o 5 cm ;)).

lilisesta
hodnocení

Děkuji moc :)) za všechny odpovědi :)).:D

myse*

podle ortopeda dívky rostou jen další 3 roky od první menstruace.

ale neboj, nejsi žádný prcek!

iz*
hodnocení

0x

K čemu potřebuješ vlastní statistiku? Dosažená výška ani první menstruace ve 13 letech nijak nevypovídají o tom, jak ještě vyrosteš nebo ne.

martinaa*
hodnocení

0x

První menses nemá s výškou co dělat. Člověk roste do +- 21 let, je velmi individuální, takže máš ještě plno času vyrůst:)

doplněno 26.01.13 15:10:

To je vcelku nesmysl, první menses se spíše dává do souvislosti s velikostí nohou - mnoho žen tvrdí, že po prvním mensesu jim přestalo chodidlo růst. Výšky se to netýká. Pokud máš navíc vysoké rodiče, není se čeho bát.

lilisesta
hodnocení

doktorka mi rekla ze kdyz uz jsem to dostala uz moc neporostu a budu mít kolem 160.Ale mamka má 170 a tatka 180 a vsichni v rodine maj tak neco malo nad 165 takze teda nevím ,ale me s tím trošku naštvala.

pb®

Předčasná puberta má za následek uzavírání růstových štěrbin na kostech a tedy i zpomalení růstu, takže ta první menstruace to trošku ovlivňuje.

krkovicka*
hodnocení

0x
Holka?Nutno podotknout že z určitostí se to nedá takhle říct.Moje máma i já dodnes pamatujeme že mezi 13-15 rokem kdy jsem šla na 15ti letou prohlídku,jsem se vytáhla o 21cm z toho jen 16cm za jeden rok.Taky mě pěkně bolely svaly:( nyní mám 174cm a už 15let nerostu:-D
doplněno 26.01.13 15:12: Jak vysoký je tvuj táta i máma?Někde na netu jsou orientační kalkulačky.Tam vyjde kolik by měřilo společné dítě.Já mám tátu 183cm a mámu 168cm.Tak vidíte jsem něco mezi.Člověk je stále ve vyvinu.To nejžádanější probíhá právě od 13-15,16let.
lilisesta
hodnocení

Ano tak to jsem zažila loni.A vím jak z toho svaly bolí.Za 3 mesíce jsem vyrostla o 8 cm.

Za 3 měsíce vyrostla 8 cm? To máš dobrý. Já když jsem chodila do 3. třídy, tak jsem za 1 rok vyrostla jen 10 cm. Ale už jsem se docela vytáhla. *palec* Co je malé, to je milé. ;)

mowla*
hodnocení

0x

Su tedy chlap - a ti to mají trošku jinak, ale od 13 let jsem vyrostl ještě cca 26 cm - a taky jsem v té době měl obavy, že jsem ´prcek´... ;)

andrea*
hodnocení

0x

Já tedy můžu říct, že už jsem pak moc nevyrostla, od 12 let jsem vyrostla tak maximálně o 5 cm a teď je mi 21 skoro. A výšku mám jen 152 :(, co bych dala za 158 :). Mám i menší rodiče, takže to může být geny, ale stejně jsem pořád nejmenší oproti 2 sestrám. Ale je to určitě individuální, třeba ještě porosteš ;).

luke237

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]