Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poděkovat ano či ne?

Od: cesmina* odpovědí: 11 změna:

Nedávno jsem měla nehodu.Druhý řidič měl o dost větší vozidlo.Když jsem po střetu vylezla pracně ven,tak potom co svaloval vinu na mě a já se bránila mi před policií vyčetl ,že jsem mu nepoděkovala za to ,že zabránil čelnímu střetu..Mám mu dodatečně poděkovat když vím kde pracuje nebo ne?Cesmína

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

pokud byla obou chyba tak nevim proc mu dekovat ...

hodnocení

1x

Pokud ta nehoda byla vyloženě Vaše chyba, tak ano.

hodnocení

1x

To, že pán zabránil čelnímu střetu, je od něho chvályhodné, ale proč mu děkovat. Choval se tak, aby sobě i ostatním účastníkům způsobil co nejmenší škodu a zranění. A možná, že to byla i náhoda, když člověk letí s autem, nemá čas bránit střetu či ne, je to vteřina, oči na skle a bác. Myslím si, že na tom třeba ani žádnou zásluhu nemá. Kdyby byl opravdu takový mistr volantu, jak tvrdí, vyhnul by se srážce úplně.

Poděkovat byste měla pánovi, který Vám pomůže na nádraží s těžkou taškou, pomůže Vám s výměnou píchlého kola, pomůže Vám do kabátu, uvolní Vám místo v autobuse apod.

Za to, že letěl jako dělová koule, netřeba děkovat. Je to ohromná shoda všech možných okolností a je možné, že na tom opravdu pán zásluhy neměl. A pokud ano, dělat to i kvůli sobě /ochrana jeho vozidla/. Jaga.

cesmina*
hodnocení

Ne obou.Ces.

artik*

můžete to popsat? Rád bych věděl jak se stalo , že nehoda byla chyba obou , protože pak bych chtěl vidět kdo a jak hradil škodu .Děkuji

ron*
hodnocení

0x

Máte pocit, že byste měla poděkovat? Pokud cítíte, že ne, tak neděkujte. A naopak.

hodnocení

0x

Ces. Konejte dle svého vědomí a svědomí. Jen Vy víte, jak se věc udála a zda omlouvu dlužíte, či ne. Omluvit se je slušnost, pokud člověk ví že se něčím provinil...

doplněno 27.01.13 15:30:

..A poděkovat zdvořilost, pokud máme pocit, že nám někdo pomohl, či vyšel vstříc..atd. Omluvou a poděkováním ještě nikdy nikdo nic nezkazil však...:)

krkovicka*
hodnocení

0x
Zřejmě Vám to pořád vrtá hlavou tak tedy podekujte.Osobně bych jeho ego nezvýšíla.Mohla jste střetu zabránit tak stejně jako on a děkovat za něco co předem nikdo z Vás neví jak dopadne je nesmysl.Děkuje se za skutky ne za náhodu která nám přistála do klína.

cesmina*
hodnocení

Já Vám všem moc děkuji za odpovědi.Cesmína

hop®
hodnocení

0x

Ne, dělal jen to, co je povinnen udělat podle zákona. A když vynecháme zákon tak to dělal i pro sebe. Netřeba nějak zvlášť projevovat vděčnost...

hodnocení

0x

BaboJago, Hope: To zabránění čelnímu střetu nedělal i pro sebe. Dělal to jenom pro sebe. V té chvíli si chránil vlastní zadek. Nebo si snad myslíte, že v té chvíli přemýšlel "já to radší strhnu, aby se té babě proti mě nic nestalo"

To že jí to potom vmetl do tváře, bylo jen proto, že mu došly argumenty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]