Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho vydrží cukroví?

Od: roboot* odpovědí: 14 změna:

Ahoj holky, nevíte náhodou jak dlouho vydrží cukroví? Pokud začnu péct ted vydrží do svátků? Nebude tvrdé atd. Většinou peču až v prosinci ale tentokrát chci začít dříve, díky za info :)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Neblázněte! Má se žít tím, co je. Okamžikem (to zas až tak doslova ne). Je fajn si prožít jaro a ne shánět plavky na léto, léto a ovoce a zeleninu a neshánět sněhule, barvy podzimu a nepéct cukroví. :D Oči večer vytřeštěné do tmy a starat se, jestli se to neskazí nebo mi to rodina nesní. Klídek, udělat si pohov a hezky a nedělat si hlavu. Těžký konzum! *jasne*

hodnocení

0x

já myslím, že vydrží, jen bych ho zatím neslepovala s krémy, např. máslovými, ale jinak upečené vydrží. Vzpomínám si, že dříve jsem taky pekla moc a moc druhů cukroví, protože mě to moc bavilo, ale zase se tak moc u nás nekonzumovalo. Kolikrát jsem ho měla ještě koncem ledna ... a dobré bylo. Když je dobře skladované, tak proč ne?

sebod*
hodnocení

0x

Cukroví "sušenkového" typu z kvalitních surovin, dobře uskladněné, vydrží v pohodě dva měsíce. Takže je možné si ho připravit a před svátky naplnit krémem.

patronka*
hodnocení

0x

Obvykle se začínalo s pečením vánočního cukroví po Mikuláši.Jednou jsem upekla klasické perníčky, jenže v bytě s etážovým topením do Vánoc nezměkly.Před Velikonocemi jsem je náhodou našla, vzala na chalupu a tam ve vlhku byly hned druhý den výtečné.

alf*
hodnocení

0x

to je různé, máti ho schovávala, když jsme byli malí, na skříň a pokud nepomohl otec tak vydrželo celkem dlouho. No a jak jsme rostli tak se zkracovala trvanlivost napečeného ;)

Teď ho dáváme do sklepa a někdy takhle večer, při TV to stejně chuť vyburcuje a donutí překonat lenost a dojít do sklepa.

karina*
hodnocení

0x

roobot, řešíme stejnou věc. Letos musím napéct dřív, začnu asi za týden. Jinak to nechávám na první týden v prosinci.Některé cukroví se musí dobře rozležet takže 2-3 týdny je normál. Ale nevidím v tom problém aby leželo déle. Dejte ho ale vždy někam do chladu.V tepúle by spíš vysychalo.Jen to zdobení a promazávaní krémem nechám tak na 2-3 dny před svátkama. A když náhodou zbude, dávám ho (i to nazdobené) do krabiček do mrazáku. A otevřít takovou krabičku třeba v březnu ,jen tak odpoledne ke kafíčku, je super. Vůbec neztrácí na chuti. Karina

sebod*

Děvčata. Neblázněte. Nepečte takhle dopředu. Jestli vše řádně neuschováte, tak vám to rodina do vánoc sežere *smich*

karina*

sebod, já z "organizačních" důvodů letos musím. A hlídat budu se samopalem. Jen si asi musím zadat dotaz na Poradnu, kde se dá běžně koupit*smich*.Karina

alf*

legálně smrtelník nikde, jen pod rukou. Tedy kouknout po pistoli, brokovnici, kulovnici.

lidus*
hodnocení

0x

Maminka peče roky i svatby a říká nejdýl 14 dní a krémy jen vařené a tak maximálně 3dny. Taky kdyby napekla už na Vánoce nyní tak by se vše pojedlo a nezbylo nic.

marc*
hodnocení

0x

Když ho dáte do mrazáku uložené v plastových nebo i papírových krabicích nemá cukroví po vyndání a rozmrazení chybu. Jak již je uvedeno v jedné odpovědi vpředu. Možná, že je ještě lepší, křehčí.

hodnocení

0x

U nás vydrží cukroví jenom v případě, že ho schováme na nám neznámé místo. Kdysi jsem v listopadu vyhrála tříkilovou krabici cukroví a mnula jsem si ruce, že nebudu muset péci - předčasně, všechno sežrali *smich*.

riky99*
hodnocení

0x

A už je to zase tady, vždycky se najde někdo , kdo s tím předvánočním šílenstvím začne . Pečení začínám nejen z výše již uvedených důvodů 14 dní před svátky hlavně proto, že cukroví je čerstvé a krásně voní. 5 týdnů staré cukroví bych návštěvě asi jako chloubu mé kuchyně nepředložila . Doporučuji nyní upečené nechat týden rozležet a zamrazit a na svátky postupně vyndávat. Taky si můžete koupit do zásoby korpusy z malých soukromých pekáren jako jsou kornoutky, laskonky, ořechové trubičky apod. a těsně před svátky je naplnit.

Končím téma pečení a jdu se porozhlédnout po nějakém adventním věnci ;).

lidus*

riky adventní věnec jsem vyřešila před 5 lety na tržnici v Polsku stál 600kč a slouží celé roky jen ty svíčky musím měnit a návštěva ani nepozná že je umělý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]