Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pražit lískové ořechy

Od: cituska* odpovědí: 16 změna:

*smich*Letos nám veverky nechaly hodně lískových oříšků.Četla jsem,že před pečením je lepší je opražit.Když jsem je pražila na pánvičce,nešla ni hnědá slupka v utěrce dobře odstranit*zed*Co jsem udělala špatně.Není třeba lepší použít troubu.*sok*Kdo má dobré zkušenosti*klik*

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Některé druhy prostě slupku nepustí. Máme lisku také, je s jejími jádry stejný problém. Pokud pražíme jádra kupovaná, jde to přesně podle vašeho popisu. Ty domácí holt rozemeleme a žena z toho něco napeče nebo se to dá přidat třeba do pesta...

cituska*
hodnocení

*ee*Tak to máme asi ty co nejdou,tak to zkusím tak i tak.*bezim*Nějak si poradím

sebod*

Já pražím v troubě. Nemusí se to tak moc hlídat :D. Někdo to u těhle tvdošíjných slupek dělá tak, že je nejdříve spaří jako mandle *nevi*

lidus*
hodnocení

0x

Lískáče s turecké lísky sloupnout nejdou ale i se slupkou je opražím v troubě a jsou výborné, sladké nebo je pomelu do nějakého pečiva.

cituska*
hodnocení

*smich*Tak další rady na pražení lískáčů.Ale na kolik stupňů nastavit troubu*tanec*Děkuji "Liduš R" i "Sebod"

lidus*

citusko já mám plynovou troubu a tak jí vyhřeju na max, utlumím na půl a pak často otevřu, oříšky prohrnu a ochutnávám.

cituska*
hodnocení

*palec*Mám troubu elektrickou ale nejvyšší výkon bude stejný.Snad se to padaří,oříšků mam dost, tak vyzkouším všechny návrhy.Asi jako ta trouba,to jsem ale trouba*zed*

sebod*

já dám výkon trouby tak na půl a pomalu pražím. Když jsem dávala vyšší teplotu, tak jsem občas nepražila, ale pálila :D.

cituska*
hodnocení

Zdravím "SEBOD"*blee*První pokus na vysokou teplotu se nepovedl. Opravdu jsem pálila,ještě že jen trochu, vyloupaných oříšků nám asi jeden a půl kila,tak najedu na druhý pokus s nižší teplotou*modla*a snad se druhý pokus podaří

cituska*
hodnocení

Zdravím všechny rádce.*smich*Druhý pokus pražení se překrásně povedl a všechny slupky se slouply.Vyhřátá elektrická trouba,potom stažená na 150 a občas přemíchat a výsledek se dostaví.*placni*Fotku Vám přikládám.Ale ty připečené jsem odnesla pod lísku,kam poád běhá veverka a vše se ztratilo.

Jak pražit lískové ořechy
sebod*

Citusko. Ta veverka je na rozdíl od Tebe chytrá.*zed* Ona totiž ví, že se po spáleným krásní. *ua*Teda aspoň u nás v Podkrkonoší se to říká. Nojo, když jsem byla malá, tak moje maminka nikdy nic nepřipálila, tak jsem šeredka *plac*

karla*
hodnocení

0x

Dříve jsem to dělala tak,že jsem oříšky ponořila na cca 2O min.do vařící vody,poté sloupla a pražila na pánvi na sporáku na nejmenší plamen. Teď již asi 1O let s uspěchem používám mikrovlnku,cca 2 min.,poté to tam asi pul hod.nechám a poté opět 2 min.zapnu a je hotovo.

cituska*
hodnocení

*klik*Další obrý návrh,zítka se do toho dám a podám zprávu*klik*

cituska*
hodnocení

Ale zapoměla jsem se zeptat na kolik mikrovlnku nastavit*modla*

sebod*

U tý mikrovlnky pozor na čas. Nedá se napsat 2 minuty a hotovo. Každá mikrovlnka má jiný "výkon". Te´d to myslím tak, že z některý vytáhneš po dvou minutkách krásné oříšky, zatímco z jiné (za stejný čas) malé černé uhlíčky *ee**zed*

cituska*
hodnocení

*zed*Tak minuty již vím,ale na kolik Watů ,nebo jen ohřívání,nebo rozpuštění čokoládové polevy je jen na 300 W.Teď jsem z toho jelen*blee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]